Orasul din Romania in care lenea a invins foamea. "Te pune in toate mizeriile sa muncesti, mie una nu imi convine"

×
Codul embed a fost copiat

Merita sa muncesti pentru o portie gratuita de mancare? Nu, au raspuns hotarati sute de cetateni din Ploiesti, care au renuntat la hrana oferita de Primarie, la cantina de ajutor social, daca trebuie sa munceasca.

S-a ajuns in aceasta situatie, dupa ce autoritatile i-au anuntat ca trebuie sa lucreze 5 zile, la spatiul verde, in schimbul ratiei.

Florica Dima, in varsta de 42 de ani, a incercat sa ii convinga pe cei de la asistenta sociala ca munca in schimbul portiei de mancare nu i se potriveste.

Florica Dima: "Eu i-am zis ca mi-e rau, sunt bolnava si a zis ca nu te duci asa si muncesti. E greu, te pune in toate mizeriile ca sa muncesti, mie una nu imi convine"

Si sotii Nicolae care au de crescut 10 copii catalogheaza drept incorecta aceasta decizie a Primariei.

Citește și
asistat social
Fenomen "misterios" in Targoviste: asistatii social chemati sa deszapezeasca s-au imbolnavit subit. "Ma ia capul, frezoane"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Costel Nicolae: ''Eu as spune sa nu mai munceasca oamenii. Asta e o mancare care spune sa ii ajute pe oameni, oameni saraci, amarati, pai sa nu mai munceasca oamenii"

Sunt sute astfel de cazuri numai la Ploiesti. Oamenii au renuntat la mancarea in valoare de 360 de lei lunar numai ca sa scape de cele 5 zile de munca in folosul comunitatii.

Dan Dinu, director ASSC Ploiesti: ''Am constatat ca de la inceputul anului si pana in prezent, numarul de asistati social la acest centru de asistenta sociala a scazut de la 1150 cat aveam la vremea respectiv, la 382 de persoane."

Ce ar fi primit daca acceptau cererea autoritatilor?

Amelia Mihai, sef cantina de ajutor social Ploiesti: "Pentru miercuri au pulpa de vita congelata un kg, ciolan de porc afumat, legume congelate, mazare si spanac congelat, lapte."

Pe langa mancare exista si alte beneficii. Potrivit calculelor facute de cei de la Administratia Serviciilor Sociale, o familie -cu doi copii, unul pana-n 2 ani, altul la gradinita poate incasa 1300 de lei din ajutoare sociale.

Elena Boscornea, sef serviciu Prestatii Sociale: "Din pacate, spun eu, la acest moment o familie formata din 4 persoane beneficiaza din punctul meu de vedere de o suma mai mare decat salariul minim net pe economie."

Ajutoarele sociale includ de asemenea ajutor de incalzire, asigurarea obligatorie de locuinta, alocatii, venit minim garantat, tichet pentru gradinita.

Ca sa beneficieze de toate cei vizati ar trebui sa lucrere 12 zile, 5 pentru cantina, 7 pentru bani.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Scuzele asistatilor social pentru a scapa de munca in folosul comunitatii:
Scuzele asistatilor social pentru a scapa de munca in folosul comunitatii: "Stomacul, astea, capul, astea... ametituri"

Aproape un sfert de milion de romani traiesc doar din ajutorul social dat de stat, iar multi dintre ei vor sa primeasca banii fara sa munceasca 72 de ore in folosul comunitatii, asa cum ii obliga legea.

Fenomen
Fenomen "misterios" in Targoviste: asistatii social chemati sa deszapezeasca s-au imbolnavit subit. "Ma ia capul, frezoane"

Situatie hilara la Targoviste, unde cei care primesc ajutor social s-au imbolnavit subit cand au fost chemati sa curete zapada din oras.

Situatia dezastruoasa in care se afla Romania in privinta numarului de analfabeti.
Situatia dezastruoasa in care se afla Romania in privinta numarului de analfabeti. "Numai la oi am fost toata viata, de mic"

In lipsa unei strategii reale, pe termen lung, se vor adanci problemele de pe piata muncii. Acum, doua treimi dintre romanii fara serviciu nu au nicio sansa sa se angajeze si vor ramane vesnic asistati social.

Copii de 11 luni si 3 ani din Giurgiu, abuzati de propria mama. Femeia vindea imaginile unui pedofil american, prins de FBI
Copii de 11 luni si 3 ani din Giurgiu, abuzati de propria mama. Femeia vindea imaginile unui pedofil american, prins de FBI

Caz abominabil, descoperit de politistii si procurorii romani, asistati de agenti FBI. O femeie iresponsabila si-a exploatat sexual cei doi copilasi. Este vorba despre o fetita de 11 luni, si un baiat, de 3 ani.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.