Cadouri de suflet pentru romanii plecati printre straini. Produsele din Fagaras si Maramures ajung in toate colturile lumii

×
Codul embed a fost copiat

Sarbatorile parca sunt mai frumoase cand le petreci acasa si respecti stravechile obiceiuri. Iar cadourile de Craciun devin nepretuite daca au si un strop de suflet...

Cu acest gand, multi dintre noi cauta sa ofere daruri autentic romanesti, fie ca vorbim de bunatati pentru masa de sarbatori, fie ca alegem lucrusoare migalite pentru cei dragi. Cadoul romanesc este si un sprijin acordat micilor producatori, care respecta retetele si mestesugurile traditionale.

Crescuta la oras, Alina Zara a hotarat sa se intoarca in casa bunicilor din Mandra, sat din Tara Fagarasului. Aici reinvie povestile, culorile si aromele copilariei sale. In micul ei atelier, cateva taranci brodeaza haine, iar copiii din sat picteaza carti postale.

Cele mai cautate sunt in acest an iile: iar la fiecare comanda clientii primesc si o carte postala... cu poveste. In cosul frumos impletit se pot adauga si cateva delicatese: miere sau gemuri facute traditional. Frumos ambalate in cutii din lemn lucrate manual sau in cosuri de nuiele, bunatatile din Maramures ajung si ele in toate colturile lumii.

Cei plecati printre straini apreciaza enorm bucatele pregatite dupa retetele bunicilor: "Punem un piept rulat, condimentat, jumari, untura de porc, un muschiulet afumat, ceafa afumata si carnati de casa."

Citește și
Victor Ponta langa un brad de Craciun
Mesajul de Sarbatori al premierului Victor Ponta. "Am schimbat cu adevarat un sistem"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Un cuplu tanar din Baia Mare a facut o adevarata opera de arta din cadourile pe care le pregateste. Razvan mestereste cutii de lemn personalizate, iar Adriana pune in ele dulceturi fara zahar, doar din fructe culese din livada familiei.

Razvan Muresan: "Nu poti sa-ti cumperi o cutie din asta, spre exemplu din supermarket. E un cadou mai deosebit."

"Magiun de mere, de prune, dulceata de gutai. Dulceata de mar cu scortisoara. Cirese, visinele s-a epuizat."

O firma le-a comandat deja 400 de cutii cu borcane cu dulceata pentru a le darui angajatilor si partenerilor de afaceri. Si fiecare dintre noi poate prelua ideea, pentru a le face cadou celor dragi, ceva unic, facut cu dragoste.
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Craciun in tricou cu maneca scurta. Mii de romani isi petrec sarbatorile la munte, la temperaturi de primavara
Craciun in tricou cu maneca scurta. Mii de romani isi petrec sarbatorile la munte, la temperaturi de primavara

Multi dintre romanii care isi vor petrece Craciunul la munte au ajuns deja in statiuni si se bucura de aer curat, soare si temperaturi de peste 10 grade. Din pacate, zapada e doar la mare inaltime, dar turistii se distreaza si asa.

Mesajul de Sarbatori al premierului Victor Ponta.
Mesajul de Sarbatori al premierului Victor Ponta. "Am schimbat cu adevarat un sistem"

Seful Guvernului a postat azi pe retelele sociale mesajul sau cu ocazia Sabatorilor de iarna

"Santa" Klaus Iohannis face cadouri de Craciun. Presedintele a vizitat copii care cresc fara parinti, plecati la munca. VIDEO

Presedintele Klaus Iohannis a publicat pe contul de Facebook o inregistrare video in care este aratata o vizita de a sa la cativa copii care traiesc fara parinti, deoarece acestia sunt plecati din tara, la munca.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.