In centrul Timisoarei se afla "bradul cu atitudine". Fiecare trecator poate sa lase un mesaj scris si sa doneze pentru copii

Ultima actualizare: 27-12-2014 07:39

10 suflete cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani si-au dorit sa aduca un zambet pe chipurile copiilor bolnavi si mai putin norocosi decat ei.

Asa ca au creat, din carton, "bradul cu atitudine", pe care l-au colorat chiar ei si l-au amplasat apoi in centrul orasului Timisoara. Fiecare trecator poate sa lase un mesaj scris pe pom, iar orice suma de bani pe care o doneaza - este mai mult decat bine primita. Pana acum s-au strans 3.000 de lei, bani ce vor ajunge la un centru de ingrijire a copiilor cu nevoi speciale.

Ale are 11 ani si spune ca ii da seama inca de la aceasta varsta chinurile prin care trec cei care sufera de sindromul down sau de autism. Asa ca si-a propus ca acum, de sarbatori, cand lumea este mai generoasa, sa sustina o cauza pentru copiii cu nevoi speciale.

Ale, voluntară: "Noi cunoastem doi copii cu nevoi speciale, de sindrom down si autism, si am zis ca e frumos, pentru ca parintilor le este greu sa faca tratamentul, ca e destul de scump."

Tratamentul despre care vorbeste Ale, se numeste terapie comportamentala, de care copiii cu nevoi speciale au mare nevoie. Insa pentru 25 de ore de astfel de ingrijire, parintii trebuie sa scoata din buzunar 2.000 de lei.

Alexandra Pascaru, coordonator centru de copii: "Au nevoie de terapie intensiva. Se recomanda minim 25 de ore, pe saptamana, de terapie bazata pe principiile analizei aplicate ale comportamentului, pentru a recupera intr-un timp cat mai scurt intarzierile in dezvoltare."

Ale, dar si alti copii din Timisoara, cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, s-au tot gandit cum sa faca sa stranga bani pentru acesti copii.

Emi Kid, coordonator asociatie: "Impreuna cu ei am gandit, creat si dezvoltat acest proiect, un brad cu atitudine, prin care sa dam un exemplu, sa zicem educatiei in general."

Copacul, confectionat din carton, a fost amplasat in centrul orasului. Oricine poate scrie un mesaj pe el si poate dona suma pe care si-o permite. Pana acum s-au strans 3.000 de lei, bani ce vor ajunge la un centru din Timisoara, care se ocupa de copiii cu nevoi speciale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO