Gheorghe Vladan a fost arestat pentru 29 de zile. E acuzat de omor calificat si deosebit de grav

Gheorghe Vladan

Tribunalul Bucuresti a decis, marti seara, arestarea preventiva pentru 29 de zile a autorului atacului armat de la un salon de cosmetica din Dorobanti, Gheorghe Vladan, pentru omor calificat si deosebit de grav si pentru tentativa la această fapta.

Cel mai infiorator atac petrecut in Romania, in ultimii 20 de ani, a schimbat destinele a opt familii. Un individ gelos a decis sa-si rezolve in cel mai sangeros mod cu putinta problemele conjugale.

Cronologia evenimentelor - marti - 6 martie

Update 19:15 Tribunalul Bucuresti a decis, marti seara, arestarea preventiva pentru 29 de zile a autorului atacului armat de la un salon de cosmetica din Dorobanti, Gheorghe Vladan, pentru omor calificat si deosebit de grav si pentru tentativa la această fapta.

Avocatul lui Gheorghe Vladan a anuntat ca va ataca decizia instantei, recursul urmand sa se judece la Curtea de Apel Bucuresti.

Citește și
perla
Una din persoanele ranite in atacul din coafor a fost operata. Starea celorlalti 5 raniti e stabila
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

Update 16:38 Bogdan Vladan, fiul autorului atacului armat de luni de la salonul de cosmetica din Dorobanti, Gheorghe Vladan, a declarat, marti, ca tatal sau i-a spus ca-l iubeste, si pe el si pe mama sa, pe care barbatul a ucis-o in urma cu o zi, si ca nu stie de ce a comis fapta.

"Mi-a spus ca ma iubeste, si pe mine si pe mama", a declarat Bogdan Vladan, care a participat, marti, la perchezitia facuta de anchetatori in locuinta familiei sale din Bucuresti.

Intrebat daca tatal sau i-a spus de ce a ales sa mearga la salonul de cosmetica unde lucra sotia lui, Felicia, pentru a o impusca, fiul atacatorului a raspuns: "Nu stie de ce a facut asta!".

Update 16:15  Vladan nu este deocamdata constient de ceea ce a facut, a declarat, marti, avocatul care-l apara din oficiu, Eugenia Radoi, aceasta precizand ca a fost de mai multe ori intrebata de clientul ei daca sotia lui traieste.

"M-a intrebat de mai multe ori daca sotia lui traieste, nu realizeaza inca ce s-a intamplat. Inca nu este constient", a declarat avocatul.

Update 15:51 Gheorghe Vladan, autorul atacului armat de la un salon de cosmetica din Dorobanti, se afla sub tratament psihiatric pentru o depresie severa la momentul la care a comis asasinatele, el fiind, din ianuarie si pana in februarie, chiar internat pentru problema psihiatrica, a declarat avocatul acestuia.

Update 15.30 Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat ca majoritatea proiectilelor au fost recuperate, insa unele au ramas in victime. Gheorghe Vladan avea un pistol Glock de 9 milimetri cu incarcator de 19, insa la momentul comiterii crimelor avea doar 11 gloante.

Cercetarea la locul unde au avut loc crimele s-a incheiat, Gheorghe Vladan urmand sa fie dus la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. La cercetare au participat procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie, impreuna cu politistii Serviciului Omoruri din cadrul Politiei Capitalei.

Locuinta lui Gheorghe Vladan a fost perchezitionata, marti, de anchetatori, in prezenta acuzatului.

UPDATE: 14:10 Fiul lui Gheorghe Vladan a discutat cu acesta marti, iar tatal sau i-ar fi spus ca ii pare rau pentru tot ce a facut.

A luat viata sotiei sale dar si pe cea a unei colege - o femeie straina de conflictele celor doi soti. Nu s-a obosit apoi sa fuga si politistii l-au retinut imediat sub acuzatia de omor calificat si deosebit de grav.

In timp ce pe el il asteapta mandatul de arestare, agentii de la sectia 14 sunt si ei cercetati disciplinar pentru ca nu au facut nimic dupa ce sotia agresorului s-a plans ca o amenintase si ca omul avea si o arma.

Abia ieri il convocasera la sectie dar nu s-a prezentat, pentru ca avea deja probabil alte planuri.

Cine este Gheorghe Vladan, cel care a deschis focul intr-un coafor din Capitala. Declaratia de avere

UPDATE: 13:30 Oficialul politiei a precizat ca in data de 1 martie Florina Vladan a reclamat la Sectia 14 de Politie faptul ca sotul sau o ameninta, ea precizand ca se afla in actiune de divort cu Gheorghe Vladan si ca acesta detine o arma de foc.

Pentru luni, partile au fost convocate telefonic la Sectie. Diana Sarca a spus ca barbatul a fost convocat la Sectia 14 Politie pentru luni, la ora 14.00, insa nu s-a prezentat.

Luni, 5 martie, in jurul orei 17.30, intr-o criza de gelozie Gheorghe Vladan a intrat in coaforul unde sotia sa lucra. Casiera a incercat sa-l dea afara, iar politistul a scos pistolul pe care il purta la spate si i-a tras un glont in cap, femeia decedand pe loc. Apoi politistul a tintit-o pe sotia sa, Florina, in care a tras trei focuri de arma, dupa care Gheorghe Vladan a continuat sa traga in celelate persoane din zona, ranind sase.

El ar fi tras zece gloante cu pistolul sau Glock de 9 milimetri, pe care il detinerea din luna octombrie 2010. Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, impreuna cu politistii Serviciului Omoruri din cadrul Politiei Capitalei, urmeaza sa reia marti cercetarea la fata locului pentru a stabili traseul gloantelor.

Totodata inregistrarile video vor fi vizionate pentru a stabili cum s-au petrecut faptele lui Vladan, retinut sub acuzatiile de omor calificat si omor deosebit de grav.

Dupa ce a plecat din coafor, Vladan s-a dus in cladirea Transelectrica din apropiere, unde i-a pus paznicului pistolul pe masa, apoi l-a sunat pe fiul sau, spunandu-i ce a facut.

La randul sau, paznicul a sunat la 112 alertand autoritatile.

Vladan s-a predat, iar procurorii l-au audiat, apoi l-au dus la Institutul de Medicina Legala, pentru recoltare de porbe, dupa ce politistul le-a spus ca i s-au recomandat de medic antidepresivele.

Luni noapte, politistul Gheorghe Vladan a fost readus la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiat, dupa ce i-au fost recoltate, luni seara, probe biologice la Institutul de Medicina Legala, pentru a se stabili daca se afla sub influenta alcoolului sau a drogurilor la momentul atacului armat.

Marti, pana la ora 3.00 a durat audierea, Vladan dand declaratie in fata anchetatorilor pe formular de inculpat, dupa care a fost dus in arestul Directiei cercetari penale, urmand ca marti procurorii sa propuna arestarea politistului.

Ordonanta de retinere pentru 24 de ore a lui Vladan a fost emisa la ora 1.30.

Prim-adjunctul procurorului general al Romaniei, Marius Iacob, a afirmat ca agentul de politie Gheorghe Vladan a fost de acord sa dea declaratie in dosar, luni seara, in prezenta unui avocat din oficiu, totodata, alte sapte persoane, martore la atacul armat, au fost audiate la sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit procurorului Iacob, cei sapte martori se aflau la momentul atacului armat in coafor, unde agentul de politie a tras cu arma, impuscand opt persoane.

Gheorghe Vladan va fi supus unei expertize prishiatrice in cursul zilei de marti, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", conform procedurii obligatorii intr-un caz de omor.

Potrivit lui Marius Iacob, agentul de politie a fost testat psihologic in anii 2007 si 2011, fiind declarat apt pentru a fi conducator auto la Ministerul Administratiei si Internelor.

Iacob a precizat ca Vladan detinea din octombrie 2010 un pistol Glock de 9 milimetri, achizitionat dintr-un magazin de specialitate, dupa ce primise permis de port arma.

Dosarul in baza caruia politistului i-a fost eliberat permisul de port arma a fost solicitat de anchetatori de la Politia Romana.

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat, luni, ca "personajul" care a deschis focul la coaforul din complexul Perla este politist din 2007, angajat din sursa externa.

"E un personaj, ca nu pot sa ii mai spun politist, din 2007, angajat din sursa externa. Astea sunt datele pana acum", a spus Berca.

Surse: Politisti ai Sectiei 14 Bucuresti, cercetati disciplinar in urma atacului armat din Dorobanti

Politisti ai Sectiei 14 Bucuresti sunt cercetati disciplinar in urma atacului armat din Dorobanti, intrucat Florina Vladan a facut plangere impotriva sotului.

Dezvaluirea a fost facuta de surse judiciare, pentru agentia de presa Mediafax.

In 1 martie, Florina Vladan l-a reclamat pe sotul sau la Sectia 14 Politie, pentru comportament agresiv.

Anterior, Gheorghe Vladan a fost reclamat de cateva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un barbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atenta a cazului.

Prim-adjunctul procurorului general al Romaniei, Marius Iacob, a sustinut ca agentul de politie Gheorghe Vladan a fost reclamat la Politie de un vecin pentru probleme de convietuire in imobil si de sotia sa, Florina, care a depus plangere in 1 martie 2012, pentru comportament agresiv.

Potrivit procurorului Marius Iacob, in 2011 au fost formulate trei plangeri impotriva politistului din partea unui vecin, in legatura cu convietuirea in cladire, o alta plangere a fost facuta in 1 martie de sotia agentului pentru comportament agresiv.

Autorul atacului armat de luni de la coaforul din zona complexului Perla din Capitala, agentul de politie Gheorghe Vladan, a fost acuzat in 2005, de amenintare, insulta si loviri sau alte violente, instantele de judecata dispunand achitarea aceastuia la fond si recurs.

Gheorghe Vladan se afla in proces de divort cu sotia sa, Florina, primul termen de judecata fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

In cursul zilei de luni, barbatul a venit de mai multe ori la coafor, sotia sa cerandu-i s-o lase in pace, potrivit angajatelor unitatii.

La ora 17.30, barbatul a intrat in coafor si a impuscat-o pe casiera unitatii, apoi pe sotia sa, dupa care a tras in restul oamenilor ce se aflau acolo. Doua dintre persoane au murit, iar alte sase se afla in spital.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Autorul macelului din Capitala a fost acuzat in 2005 de lovire sau alte violente, dar a fost achitat
Autorul macelului din Capitala a fost acuzat in 2005 de lovire sau alte violente, dar a fost achitat

Protagonistul atacului armat de la coaforul din zona complexului Perla din Capitala, agentul de politie Gheorghe Vladan, a fost acuzat in 2005, de amenintare, insulta si loviri sau alte violente.

Una din persoanele ranite in atacul din coafor a fost operata. Starea celorlalti 5 raniti e stabila
Una din persoanele ranite in atacul din coafor a fost operata. Starea celorlalti 5 raniti e stabila

Rafala de gloante trasa in coaforul din Dorobanti a declansat un val de panica. In mometul in care au ajuns acolo ambulantele, o multime de oameni aveau nevoie de ajutor.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.