Autorul macelului din Capitala a fost acuzat in 2005 de lovire sau alte violente, dar a fost achitat

Dată publicare: 05-03-2012 20:07
Dată actualizare: 06-11-2012 23:02


Impuscaturi coafor Perla

Protagonistul atacului armat de la coaforul din zona complexului Perla din Capitala, agentul de politie Gheorghe Vladan, a fost acuzat in 2005, de amenintare, insulta si loviri sau alte violente.

Instantele de judecata au dispus achitarea aceastuia la fond si recurs.

In 3 octombrie 2005, Vladan a fost reclamat de un barbat la Judecatoria sectorului 4 Bucuresti, pentru calomnie, loviri sau alte violente, amenintare si insulta, insa in iunie 2006 agentul a fost achitat, pe motiv ca fapta nu exista.

In recurs, Tribunalul Bucuresti a admis in parte, in 11 septembrie 2006, contestatia celui care l-a reclamat pe agent. Astfel, instanta a decis achitarea lui in baza articolului 10, litera b, Cod procedura penala, potrivit caruia "fapta nu este prevazuta de legea penala".

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat, luni, ca "personajul" care a deschis focul la coaforul din complexul Perla este politist din 2007, angajat din sursa externa.

"E un personaj, ca nu pot sa ii mai spun politist, din 2007, angajat din sursa externa. Astea sunt datele pana acum", a spus ministrul Berca.

Gheorghe Vladan a fost retinut de anchetatori pentru omor caificat si deosebit de grav, el fiind audiat la parchetul instantei supreme.

Vladan si-a impuscat mortal sotia si pe casiera coaforului unde aceasta lucra, ranind totodata alte sase persoane care se aflau in unitate.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO