Povestea celui mai temut criminal la Est de Carpati, in presa din SUA. Cine este Andrei Chikatilo

Andrei Romanovich Chikatilo

Cand a fost condamnat pentru 53 de crime, ucraineanul Andrei Chikatilo, cunoscut si ca Macelarul din Rostov, Spintecatorul Rosu si Spintecatorul din Rostov, a spus: "Stiu ca trebuie sa fiu distrus. Am fost o greseala a naturii".

New York Daily News face luni portretul celui mai temut criminal in serie la Est de Carpati, un barbat pe care impotenta l-a transformat in monstru.

Inca din adolescenta, Andrei Romanovich Chikatilo a descoperit ca suferea de impotenta cronica. La maturitate a constatat ca poate ajunge la excitatie sexuala si orgasm doar daca injunghia si ciopartea.

Andrei Chikatilo s-a nascut in 1936, in Ucraina. Copilaria lui a fost marcata de situatia politica aspra din acea perioada. Stalin a colectivizat agricultura si i-a condamnat la foame pe fermieri. Ca sa supravietuiasca, oamenii au ajuns sa se manance intre ei. Anna, mama lui Andrei, i-a spus acestuia ca inclusiv fratele lui mai mare a fost rapit si mancat de vecini - o poveste mult prea cruda pentru un copil, care l-a zdruncinat psihic si l-a facut monstrul de mai tarziu.

Citește și
Amon Goeth
Ce s-a intamplat cu sadicul criminal nazist din Lista lui Schindler: misterul mortii lui Amon Goeth
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

In adolescenta, Andrei Chikatilo a fost foarte timid si studios, pasionat de literatura rusa. Tot atunci a descoperit ca este impotent. A avut prima si ultima experienta sexuala la 17 ani, cand a sarit deasupra unei copile de 11 ani, iar in lupta de cateva secunde care s-a dat, Andrei a ejaculat in pantaloni. La 27 de ani s-a casatorit. Culmea, a avut doi copii.

La 35 de ani, a devenit profesor de literatura rusa. Atunci au inceput problemele. A fost gasit vinovat de molestarea mai multor copii - fete si baieti - iar in cele din urma si-a pierdut slujba mult visata si s-a angajat ca functionar la o fabrica.

Intre timp, a dezvoltat mai multe frustrari, toate pornind de la faptul ca n-a avut niciodata satisfactie sexuala. Dar in 1978 a descoperit cum se poate excita si chiar ajunge la orgasm. A acostat atunci o fetita de 9 ani, Yelena Zakotnova si a dus-o intr-o casa parasita, cu intentia de a o viola. A incercat sa aiba un contact sexual, dar nu a avut erectie. Fata a inceput sa se lupte, iar Andrei a sufocat-o si apoi a injunghiat-o. A descoperit ca in acest timp s-a excitat si a ejaculat.

Desi a fost arestat pentru aceasta crima, pentru ca au fost descoperite probe de netagaduit impotriva lui, Andrei Chikatilo a scapat de condamnare. Chiar sotia lui i-a oferit un alibi si, in plus, un tanar care se afla deja in inchisoare pentru viol si crima a marturisit si fapta lui Chikatilo.

Dupa acest episod, Chikatilo a stat linistit doar vreo trei ani. Satul de atata "abstinenta", in 1981 a acostat o fata de 17 ani, Larisa Tkachemko, pe care a dus-o intr-o padure din apropierea raului Don. A vrut sa o violeze si pe aceasta, dar n-a avut erectie. Furios, s-a napustit asupra fetei si a strangulat-o. Cum uitase sa-si ia un cutit, Andrei Chikatilo a mutilat-o sfasiind-o cu dintii.

In 1982, din iunie si pana in decembrie, a ucis opt persoane: tinere, prostituate, dar si copii de ambele sexe. Intotdeauna scenariul a fost acelasi: incerca sa intretina un act sexual normal, dar pentru ca niciodata nu a avut erectie isi atingea satisfactia omorand. Le-a luat viata victimelor sale in cel mai cumplit mod cu putinta. Multe cadavre au fost de nerecunoscut: le-a ciopartit corpurile, le-a eviscerat, le-a scos ochii si chiar le-a sfasiat cu dintii.

In 1983, pe Rostov de pe Don, unde locuia Chikatilo si zona in care s-au inregistrat crimele, a sosit o echipa de investigatori de la Moscova. Au verificat toti pedofilii si homosexualii cunoscuti, iar la un moment dat chiar au fost mai multe persoane care au declarat ca au savarsit crimele. Toti erau, insa, bolnavi psihic. In tot acest timp, Andrei Chikatilo a mai omorat alte sapte persoane.

In 1984, Andrei nu a mai reusit sa tina numarul crimelor savarsite. A omorat chiar si cate doua persoane pe zi. Tot atunci si-a extins si aria. Pentru ca avea un nou loc de munca si facea destul de des deplasari in interes de serviciu, Andrei a ucis si in deplasare, lucru care i-a zapacit de-a binelea pe anchetatori. A avut de fiecare data acelasi mod de operare si de fiecare data a mutilat cadavrele in cel mai oribil mod cu putinta. Baietilor le-a taiat si organul sexual, fiind un fel de razbunare pentru faptul ca lui nu i-a folosit niciodata la nimic.

Pe 13 septembrie 1984, Andrei Chikatilo a fost surprins de un politist in timp ce acosta o femeie intr-o statie de autobuz. A fost arestat, audiat, dar desi politia il banuia pentru crimele care au ingrozit tinutul, nu s-a gasit nicio proba palpabila impotriva lui. Dar a fost gasit vinovat de un furt la locul de munca si a fost inchis pentru 3 luni.

Dupa ce a fost eliberat, si-a schimbat domiciliul si nu a mai ucis pana pe 31 iulie 1985. Intre timp, autoritatile au luat masuri sporite pentru identificarea criminalului in serie. In ancheta a fost implicat chiar si un psihiatru, care a facut profilul psihologic al criminalului. Acesta continea 65 de pagini si era descrierea fidela a lui Andrei Chikatilo.

Criminalul urmarea ancheta cu mare atentie. Citea ziarele si cum si-a dat seama ca anchetatorii se apropie de el, a decis sa-si tina dorintele sub control. Prin urmare, in 1986 nu a ucis nicio persoana, dar a revenit in forta un an mai tarziu: in foarte scurt timp a macelarit trei persoane, departe de Rostov. Tot trei crime a comis si in 1988, iar in urmatorul an a ucis cel putin cinci persoane.

In 1990, Andrei Chikatilo a ucis de mai multe ori. In noiembrie, a fost legitimat de un politist sub acoperire chiar dupa ce a savarsit o crima, in zona in care a comis-o. Cadavrul a fost descoperit a doua zi, iar politistii au dat inca o data de numele lui in decursul acestor ani si l-au mai plasat inca o data pe lista suspectilor.

A fost tinut sub observatie cateva zile si arestat in momentul in care a atacat o femeie.

Procesul lui Chikatilo a fost primul eveniment major din Rusia ex-sovietica. Pe parcursul judecatii, el a fost tinut intr-o cusca de metal, pentru a fi protejat de furia rudelor numeroaselor lui victime.

Pe 15 octombrie 1992, Andrei Chikatilo a fost gasit vinovat de comiterea a 53 de crime. A primit cate o condamnare la moarte pentru fiecare dintre ele. A fost executat pe 14 februarie 1994, cu o singura impuscatura in ureche.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Momentul in care cei mai periculosi criminali ai SUA au parasit Alcatraz: ultimele ore in Fortareata
Momentul in care cei mai periculosi criminali ai SUA au parasit Alcatraz: ultimele ore in Fortareata

Pe 21 martie 1963, vestita si temuta inchisoare Alcatraz si-a inchis oficial portile. Imagini cu ultimele ore petrecute aici de detinuti au fost facute publice pentru prima data de Serviciul National de Parcuri.

Ce s-a intamplat cu sadicul criminal nazist din Lista lui Schindler: misterul mortii lui Amon Goeth
Ce s-a intamplat cu sadicul criminal nazist din Lista lui Schindler: misterul mortii lui Amon Goeth

Istoricii pretind ca Amon Goeth, unul dintre cei mai cruzi criminali nazisti, responsabil de moartea a sute de mii de evrei in lagarele de concentrare, nu a fost executat, asa cum se arata intr-o inregistrare video din 1947, relateaza dailymail.co.uk.

Portretul unui asasin. Breivik:
Portretul unui asasin. Breivik: "Sunt cel mai mare monstru de la Hitler incoace"

Anders Behring Breivik, condamnat vineri la 21 de ani de inchisoare, a devenit, sub aparenta unui individ politicos si oarecum banal, unul dintre cei mai sangerosi criminali din istorie, motivat de ura fata de islam si multiculturalism.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.