Ce s-a intamplat cu sadicul criminal nazist din Lista lui Schindler: misterul mortii lui Amon Goeth

Ultima actualizare: 03-06-2013 08:02
Amon Goeth

Istoricii pretind ca Amon Goeth, unul dintre cei mai cruzi criminali nazisti, responsabil de moartea a sute de mii de evrei in lagarele de concentrare, nu a fost executat, asa cum se arata intr-o inregistrare video din 1947, relateaza dailymail.co.uk.

Amon Goeth a fost arestat in 1945, cand fortele germane au fugit din Polonia si a fost predat autoritatilor poloneze. Goeth a fost comandantul lagarului de concentrare din Plaszow, Cracovia si fost condamnat, in 1946, la moarte pentru uciderea a sute de mii de evrei.

Inregistrarea video cu executarea sa arata de fapt moartea lui Dr Ludwig Fischer, iar circumstantele in care a murit Amon Goeth raman misterioase. Producatorii documentariului realizat de National Geographic si numit "Bloody Tales" sustin ca imaginile din 1947 arata cum a fost spanzurat Dr Ludwig Fischer, si nu Amon Goeth, asa cum se credea.

Surprinzator, nu exista niciun detaliu despre moartea sadicului criminal Amon Goeth in inregistrarile oficiale si nimeni nu stie ce s-a intamplat cu cadavrul sau. Istoricul Dr Suzannah Lipscomb nu crede ca Amon Goeth a scapat din Europa, asa cum au facut-o alti lideri nazisti ca Adolf Eichmann si Joseph Mengele.

"Suntem siguri ca a fost executat. Intotdeauna vor exista speculatii, insa daca a fost decis de un tribunal, decizia a fost dusa la capat" a spus Dr. Suzannah Lipscomb. Aceasta crede ca descoperirea ii va influenta pe alti istorici sa mearga pe urmele cadavrului lui Amon Goeth.

Producatorii documentarului sustin ca o combinatie de inregistrari istorice gresite au dus la perpetuarea mitului ca acel clip contine executarea lui Amon Goeth.

"Stim doar ca a fost execuatat si ca cei care s-au ocupat de asta s-au chinuit din cauza inaltimii sale. Insa, nu stim unde a fost ingropat, daca a fost incinerat, sau daca corpul i-a fost donat unei scoli" sustine regizorul documentarului David Caldwell-Evans.

Amon Goeth a fost portretizat genial de actorul britanic Ralph Fiennes in capodopera lui Steven Spielberg - "Schindler's List" din 1993.

Citeste si:

Lovitura sub centura pentru Audi. Noul A8, interzis in SUA

Telefonul nemuritor. Ideea ingenioasa cu care Apple vrea sa faca iPhone-urile imune la lovituri

Tara unde calci pe aur, la propriu. FOTO

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO