Fratii Camataru si liderii Sportivilor, arestati "la pachet". Incidente pana si in sala de judecata

×
Codul embed a fost copiat

Camatarii si sportivii, liderii celor doua clanuri rivale din Capitala, dar si locotenentii lor, raman dupa gratii.

Tribunalul Bucuresti a emis in aceasta dupa-amiaza mandate de arestare pe banda rulanta. Ca sa evite riscul unor confruntari chiar in boxa acuzatilor, procurorii DIICOT au luat masuri speciale, iar personaje ca Nutu Camataru si Radu Rosca au ajuns in sali de judecata diferite. Chiar si asa, putin a lipsit ca unul dintre interlopi sa sara la procuror.

Trei lei fiorosi, gata sa inhate orice. Asta povestesc oamenii legii ca au gasit la perchezitiile facute pe proprietatea lui Nutu Camataru, temutul liderul al lumii interlope bucurestene. Ba chiar si un urs, dar si cativa cai transati si pregatiti sa fie dati hrana felinelor infometate.

Dealtfel, ani la randul, in jurul lui Nutu Camataru, eliberat de curand din inchisoare unde a stat pentru infractiuni de crima organizata, au circulat legende conform carora in cusca leilor ar fi ajuns si oameni. Rivalii sai. Niciodata anchetele nu au dovedit cat e adevar si cat e mit.

Pentru celebrul Ion Balint raman insa problemele pe care si le-a creat chiar dupa ce a iesit puscarie: batalia pentru suprematia in Capitala, cu rivalii din Clanul Sportivilor.

Citește și
camatari
Camatarii isi publica ofertele pe Internet. Dobanda unui "credit" poate ajunge la 300%
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Nici lui Sile, fratele mai mic al lui Nutu Camataru nu ii vine usor sa ajunga iar in celula. Abia ce a fost eliberat conditionat dupa ani lungi de detentie.

In timpul procesului, liderul clanului Sportivilor s-a infuriat la culme in momentul in care a auzit ce acuzatii i se aduc. Radu Rosca a fost potolit cu greu de politisti iar judecatorul l-a amendat cu cinci mii de lei si l-a evacuat fortat din sala de judecata.

Ora 17:43 Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva a lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, precum si a altor patru persoane in cazul DIICOT privind anihilarea gruparilor infractionale a Camatarilor si Sportivilor.

UPDATE: Noul scandal in care sunt implicati fratii Camataru aduce la suprafata si vechile legende legate de acestia. Surse judiciare au confirmat pentru ProTV ca au fost gasiti LEI VII pe proprietatea acestora. Din cate se pare, leii ar fi fost hraniti cu carne de cal, fiind gasite ramasitele mai multor animale sacrificate in acest sens. Mai multe informatii pe aceasta tema, la Stirile ProTV de la ora 19:00.

Un judecator al Tribunalului Capitalei a admis, sambata, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a lui Radu Cristian Rosca, liderul Sportivilor, Andrei Cristian Badula (implicat in scandalul Plaza Mall ce l-a avut ca actor principal e Eugen Preda - n.r.), Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicusor Dumitrescu, Remus Petrica Dinca, Mario Nutu Balint, Danut Ion, Vasile Balint, Dragos Florin Brosteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Alexandru Ionut Stoica, Eugen Parvan, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Constandache, Gabrile Robert Busa, Marian Sarbu, Alexandru Razvan Vasile, Constantin Neata si Geaninei Narcisa Barbu.

Acesta a fost primul lot de retinuti dusi in fata unui judecator al Tribunalului Capitalei, care a inceput audierea lor sambata, la ora 8.00. Dupa deliberari, instanta a emis mandate de arestare preventiva pe numele acestora.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au retinut, vineri seara si sambata dimineata, un numar de 29 de persoane care fac parte din cele mai influente grupari interlope din Bucuresti. Retinerea liderilor si membrilor gruparilor Sportivilor si Camatarilor a survenit celor 115 perchezitii si zeci de audieri de persoane, care au avut loc vineri si in urma carora s-au ridicat sume importante de bani, bijuterii, masini de lux, droguri.

In lotul al doilea de retinuti sunt Ion Balint, Licuta Udila, Adrian Bica si alti doi, care au fost dusi sambata la pranz la tribunal, unde sunt audiati de un alt complet de judecata.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 - 2012, intre membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, "in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti", situatii ce au avut drept consecinta punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii, dar si a altor persoane. De asemenea, membrii celor doua clanuri au savarsit infractiuni de violenta, "generatoare de beneficii financiare substantiale", in urma recuperarii unor imprumuturi de bani dati cu camata.

Alte persoane sunt cercetate in stare de libertate in acest dosar.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Serialul camatarilor continua. Trei persoane au fost ridicate de politisti, in Satu Mare
Serialul camatarilor continua. Trei persoane au fost ridicate de politisti, in Satu Mare

Mascatii au luat pe sus inca 3 persoane, banuite ca ar face parte dintr-o retea acuzata de camatarie si furt. Asta dupa ce, la sfarsitul lunii trecute, alti 2 indivizi au fost retinuti, in acelasi dosar.

Camatarii isi publica ofertele pe Internet. Dobanda unui
Camatarii isi publica ofertele pe Internet. Dobanda unui "credit" poate ajunge la 300%

Darea de bani cu dobanda constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea. Dar, cui ii pasa? Nimanui, din moment ce camatarii si-au extins ofertele pe net.

Tupeul incredibil al lui Sile Camataru. Isi ameninta din inchisoare rivalii, prin manele. VIDEO
Tupeul incredibil al lui Sile Camataru. Isi ameninta din inchisoare rivalii, prin manele. VIDEO

"Nu scapati asa usor. Va arat eu, praduitorilor!" Acest mesaj este transmis de Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, celor care au incercat sa castige suprematia in lumea interlopa din Capitala, profitand de faptul ca el este dupa gratii.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.