Neutrino. Limba in care vom vorbi cu extraterestrii

pamant

Daca vreodata ne vom intalni cu extraterestrii fata in fata, bariera lingvistica este una dintre problemele pe care oamenii de stiinta incearca sa o rezolve. Iar limbajul neutrino ar fi modalitatea ideala de comunicare.

Pravda: Desi ar fi cheia care ar deschide labirintul comunicarii, acest limbaj este practic imposibil. Daca, in cazul cel mai optimist, am identifica planeta pe care exista viata extraterestra si ne-am gandi sa trimitem un mesaj pe calea neutrinului, costul unei trasmisii cu durata aproape imediata ar fi echivalent cu veniturile intregii omenirii pe cativa ani.

Sunt mai multe modalitati prin care neutrinii pot deveni functionali intr-o comunicare codata. Insa tot ce se poate face e sa se stabileasca un contact, insa emitatorul sa nu apuce sa spuna nimic. Ramane, fireste, varianta ca o alta civlizatie, mai instarita, mai performanta si mai dornica de aventura decat a noastra. Sa ne contacteze ea pe noi.

AFPOsama ben Laden se astepta sa fie capturat sau ucis in Afganistan  Potrivit documentelor, care au la baza interogarea detinutilor de la Guantanamo, liderul al-Qaida a petrecut primele trei luni dupa atentatele din 11 septembrie 2001 deplasandu-se in Afganistan alaturi de adjunctul sau, Ayman al-Zawahiri, pentru a pregati lupta impotriva trupelor americane. In timpul unei intalniri cu lideri talibani, "el a predat Consiliului Shura conducerea al-Qaida, probabil pentru ca se temea ca va fi capturat sau ucis pe masura ce trupele americane se apropiau", afirma Washington Post, care a avut acces la documentele WikiLeaks. Statele Unite au lansat ofensiva din Afganistan la 7 octombrie 2001, pentru a desfiinta conducerea retelei al-Qaida, sustinuta de regimul talibanilor. Aflat intr-un han din provincia Kandahar, la patru zile dupa atentate, ben Laden le-a cerut combatantilor arabi "sa apere Afganistanul impotriva invadatorilor necredinciosi" si "sa lupte in numele lui Allah".

Daily Mail: Al-Qaida intentiona sa comita un atentat la aeroportul Heathrow din Londra "Arhitectul" atentatelor din SUA si numarul trei in ierarhia al-Qaida, Khalid Sheikh Mohammed infiintase in 2002 doua celule care aveau ca misiune pregatirea atentatului, potrivit dosarelor secrete ale Pentagonului, obtinute de revista germana. Planul viza deturnarea unui avion la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul din Londra, deturnarea aparatului si prabusirea acestuia asupra unuia dintre terminale. Una dintre cele doua celule avea misiunea de a urma cursuri de pilotaj in Kenya, iar cea de-a doua trebuia sa recruteze potentiali "martiri" pentru a participa la atentat. Conform marturiei pakistanezului Khalid Sheikh Mohammed, obtinuta de CIA, planul a fost discutat in mai multe randuri de conducerea retelei teroriste, iar unii dintre membrii acesteia propusesera infiltrarea personalului de la Heathrow. Coordonator operational al atentatelor de la 11 septembrie, Khalid Sheikh Mohammed transmisese, la sfarsitul anului 2001, si un ordin de atac asupra "celor mai inalte cladiri din California", tot cu avioane deturnate.

Citește și
Egipt noaptea
"Tara care nu doarme", vazuta din spatiu. FOTO unice facute de NASA
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

The Guardian: Un lider socialist francez considera ca Nicolas Sarkozy si Silvio Berlusconi "sunt rusinea Europei" "Sarkozy si Berlusconi fac de rusine Europa, sunt rusinea Europei. Cand ii trimit inapoi pe imigranti ca pe niste produse se comporta in mod absolut rusinos", a afirmat Desir, numarul doi in ierarhia Partidului Socialist francez. El considera ca "Franta ar fi trebuit sa conduca un raspuns european coordonat" si ca "renuntarea la (acordul) Schengen a fost o eroare funesta". Harlem Desir, care este si europarlamentar, afirma ca afluxul de imigranti "ar fi trebuit anticipat", iar Italia si Tunisia ar fi trebuit sprijinite. Sarkozy si Berlusconi urmeaza sa se intalneasca marti la Roma, pentru a discuta despre situatia creata de venirea a circa 20.000 de tunisieni in Europa. Franta este nemultumita de atitudinea Italiei, care a decis sa le acorde imigrantilor tunisieni permise de sejur temporar, ceea ce le va permite acestora sa intre in orice stat european.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Cercetatorii, uluiti. S-a descoperit o noua specie de oameni
Cercetatorii, uluiti. S-a descoperit o noua specie de oameni

Aceasta fotografie, deloc placuta ochiului, a lansat o mare controversa printre oamenii de stiinta. Craniul este al unui Malapa Hominid 1, despre care arheologii cred ca este o noua specie de oameni.

"Tara care nu doarme", vazuta din spatiu. FOTO unice facute de NASA

Ca un furnicar sub lupa. Asa arata Egiptul pe timpul noptii, vazut din spatiu. Este tara cu numarul cel mai mare de locuitori pe kilometrul patrat, iar fotografiata de undeva de sus pare tara care nu doarme niciodata.

Cum s-a schimbat lumea in ultimii 500 de ani. Fotografii uimitoare
Cum s-a schimbat lumea in ultimii 500 de ani. Fotografii uimitoare

Aglomeratie, trafic infernal, zgomot, mizerie, transport in comun, distractie, viata de noapte. Sub aceasta descriere succinta se adapostesc marile orase ale lumii. Insa nu a fost asa mereu. Vezi cum a evoluat lumea in ultimii 500 de ani.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.