Afla tot ce nu stiai despre corpul tau. Elimini 160 kg de "deseuri" pe an

Corpul Uman

Corpul uman nu inceteaza sa uimeasca oamenii de stiinta. Modul minunat in care a fost creat, perfecta functionare a organelor interne si externe sunt o dovada ca omul este cu adevarat o minune pe doua picioare.

Men's Health: Asta daca privim partea frumoasa a lucrurilor. Insa sunt cercetatori care s-au ocupat si de latura mai putin placuta, fiind preocupati de cat de multe deseuri elimina un om pe parcursul unui an.

Lacrimile: Se pare ca o persoana varsa lacrimi intr-o zi suficient sa umple un recipient de 222 de mililitri cu lacrimi. Insa asta nu doar din plans, ci si din lacrimile care mentin ochii umezi. In total, intr-un an se strang cam 90 de litri de lacrimi.

Sperma: Potrivit OMS, un barbat produce 1,6 ml de sperma la fiecare contact sexual. Conform datelor Institutului din Kinsey s-a ajuns la concluzia ca un barbat cu o medie de varsta de 33 de ani face sex de aproximativ 90 de ori intr-un an, asadar, produce pe an 135 de ml de sperma.

Citește și
Proces de subductie
Europa va disparea de pe Terra. Va fi inghitita de continentul african
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Urina: Universitatea de Medicina din Mercer a scos la iveala datele unui studiu conform caruia o persoana elimina intre 750 - 2000 mililitri de urina in fiecare zi, asadar o medie de 1375 mililitri. Adunat, de-a lungul unui an inseamna 499 litri.

Fecale: Calculele se complica la acest capitol. Se pare ca o persoana produce 28 grame de fecale la fiecare 6 kg de masa corporala. Centrul National de Statistica a Sanatatii estimeaza ca un om cu o greutate medie produce aproximativ 160 kg de asemenea reziduuri in 12 luni.

Transpiratia: Un om cu o greutate medie transpira 1,5 - 2 litri in timpul exercitilor fizice, conform datelor unui studiu realizat de Doctorul Chad Kerksick de la Universitatea din Oklahoma. Cum se recomanda cel putin 30 de minute de exercitii fizice in fiecare zi, un calcul simplu arata ca anual sunt 140 de ore, rezultand un total de 370 de litri de transpiratie intr-un an.

The Washington Post: NATO bombardeaza depozite de munitie in apropiere de Tripoli  "Putem sa confirmam ca a avut loc un raid aerian deliberat asupra buncarelor care serveau drept depozite de munitie situate la aproximativ 13,5 kilometri sud-est de Tripoli", a declarat adjuncta purtatoarei de cuvant a NATO, carmen Romero, care nu a oferit alte detalii despre bombardament. Doua explozii puternice s-au auzit miercuri la Tripoli, potrivit jurnalistilor aflati la fata locului. Exploziile au fost auzite in mai multe cartiere ale capitalei. Locuitorii  au afirmat ca au auzit avioane care survolau capitala inainte de explozii, dar nu au putut preciza care au fost tintele vizate.

Reuters: Fostul presedinte al Adunarii Poporului din Egipt, in arest pentru 15 zile Sorour avea deja interdictie de a parasi tara, la fel ca fostul presedinte al Senatului, Safwat al-Sherif, si fostul premier al lui Hosni Mubarak, Zakaria Azmi. Cei trei barbati sunt acuzati ca au acumulat "averi imense". Sherif si Azmi au fost plasati ulterior in detentie. Mai multi fosti oficiali din cadrul regimului Mubarak si oameni de afaceri fac obiectul unei anchete pentru "imbogatire ilegala". Fostul presedinte si cei doi fii ai sai, Gamal si Alaa, au fost plasati in detentie, miercuri, pentru 15 zile, fiind cercetati pentru reprimarea violenta a revoltei care a condus la inlaturarea regimului dar si pentru coruptie. La doua luni de la inlaturarea sa de la putere, Mubarak, in varsta de 82 de ani, a carui stare de sanatate este "instabila", se confrunta cu o presiune tot mai mare pentru a comparea in justitie, desi el sustine ca nu are nimic sa-si reproseze si ca este victima unei "calomnii".

AFPJocuri erotice la petrecerile private ale lui Berlusconi. Doua martore au depus marturie Declaratiile celor doua tinere italience - Chiara si Ambra, amandoua de 19 ani -, invitate in noaptea de 22 spre 23 august 2010 in resedinta de la Arcore a premierului, "sunt importante pentru a pune in lumina contextul", au explicat surse din cadrul Parcehtului din Milano. La recomandarile unei senatoare din opozitie, cele doua tinere s-au prezentat la tribunal si au fost audiate ca martore. Tanara Chiara a explicat ca a vrut sa depuna marturie pentru ca Berlusconi afirma ca organiza "simple dineuri elegante", desi ele considerau ca mergeau la petreceri de "o cu totul alta natura". Avocatii premierului italian au respins declaratiile celor doua tinere, afirmand ca sunt "lipsite de fundament".

News.com: Zona din jurul centralei de la Fukushima ar putea ramane nelocuita 20 de ani  "Nu se poate trai acolo deocamdata. Iar aceasta situatie ar putea dura intre zece si 20 de ani", a declarat Kenichi Matsumoto, consilier la biroul premierului japonez. Initial, Matsumoto spusese ca se refera la declaratii facute de premierul Naoto Kan, dar ulterior si-a asumat el insusi responsabilitatea. "Sunt declaratiile mele. Premierul impartaseste cu mine aceasta perceptie", a explicat Matsumoto. Naoto Kan a declarat ulterior ca nu a facut aceste declaratii. In urma accidentului de la centrala Fukushima Daiichi, produs dupa seismul si tsunamiul din 11 martie, Guvernul japonez a instituit o zona de evacuare pe o raza de 20 de kilometri.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Biblia ateilor,
Biblia ateilor, "cartea sfanta" care da peste cap crestinismul

Academicianul englez A.C.Grayling, pornind de la o intrebare, a lansat un nou curent printre atei: cum ar fi aratat Biblia daca scriitorii ei ar fi relatat si evenimente care nu sunt legate de crestinism sau minunile facute de Isus.

Europa va disparea de pe Terra. Va fi inghitita de continentul african
Europa va disparea de pe Terra. Va fi inghitita de continentul african

Vechiul continent european isi va gasi sfarsitul sub continentul african, sugereaza geologii. Daca pentru milioane de ani placa tectonica africana se afunda sub cea europeana, acum acest proces s-a oprit, ba chiar se va inversa, spun cercetatorii.

Fukushima, orasul fantoma. Cainii si vacile nu sunt afectati de radiatii
Fukushima, orasul fantoma. Cainii si vacile nu sunt afectati de radiatii

VIDEO. Cei 20 de kilometri din jurul centralei Fukushima Daiichi au devenit un loc misterios, din momentul in care guvernul a interzis accesul populatiei in aceasta zona, dupa dezastrul nuclear de la 11 martie.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.