Liviu Dragnea: Neplata contribuţiilor de către angajator va fi infracţiune

dragnea si tudose
Inquam

Liviu Dragnea a declarat vineri că angajatorii care nu plătesc contribuţiile angajaţilor după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă privind transferul acestor contribuţii în sarcina salariaţilor se vor face vinovaţi de infracţiune.

Liderul social-democrat a susţinut că acest lucru va fi prevăzut în ordonanţa care urmează să fie adoptată vineri de Guvern sau dacă nu, într-o lege ulterioară, relatează news.ro.

”Aţi atins un subiect foarte important, care nu s-a discutat până acum. Şi poate chestiunea asta generează atâta scandal. Toate contribuţiile vor deveni stopaj la sursă. Dacă nu vor fi plătite, asta înseamnă infracţiune. Asta înseamnă că vom avea garanţia că toate aceste contribuţii vor fi plătite până la ultimul leu”, a declarat Liviu Dragnea întrebat de jurnalişti ce se întâmplă dacă angajatorul nu plăteşte, in numele angajatului, contribuţiile.

Liderul PSD a precizat că prevederile privind calificarea neplăţii contribuţiilor drept infracţiune vor fi cuprinse în Ordonanţa pe care urmează să o adopte Guvernul sau, în caz contrar, vor fi adoptate printr-o lege în Parlament.

”Vor fi în Ordonanţă sau în Parlament. Posibil să fie în Ordonanţă. Ei vor aproba azi, nu ştiu exact forma finală, dar principiul este discutat şi acceptat în coaliţie”, a explicat Dragnea.

Citește și
Avertismentul lui Warren Buffett cu privire la inteligența artificială. Ce a prezis mogulul investițiilor

Tăriceanu este un om foarte echilibrat, cu principii foarte sănătoase

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus vineri că Tăriceanu este un om echilibrat şi cu principii sănătoase, reacţionând astfel la afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus despre şeful Senatului că este un om obsedat. De asemenea, Dragnea l-a ironizat pe Iohannis pentru că a spus că nu există stat paralel în România.

Întrebat de jurnalişti dacă în ultima perioadă Călin Popescu Tăriceanu i s-a părut puţin obsedat, Liviu Dragnea a răspuns: ”Nu. Domnul Călin Popescu Tăriceanu, şi pot să vorbesc de o perioadă de câţiva ani de zile de când am lucrat foarte mult împreună, este un om foarte echilibrat, un om aşezat, un politician pe care îl respect, cu nişte principii foarte sănătoase”.

De asemenea, liderul PSD a ironizat şi afirmaţiile preşedintelui Iohannis despre inexistenţa aşa-zisului stat paralel.

„Sunt din ce în ce mai mulţi oameni care vorbesc despre statul paralel. Sunt din ce în ce mai mulţi, din păcate. Poate că de acolo, de sus, nu se vede, dar la noi, cei de jos, începe să se vadă. Poate din nori nu vezi exact ce se întâmplă jos”, a spus Dragnea.

Dragnea, despre posibilul referendum al preşedintelui: Îi doresc succes; când o să interzică legiferarea în Parlament, o să ne predăm

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat vineri într-o notă ironică criticile aduse de preşedintele Klaus Iohannis pachetului de legi privind Justiţia şi a spus, referitor la posibilul referendum pe care şeful statului l-ar putea iniţia pe această temă, că îi doreşte succes.

”Dar foarte bine, îi doresc succes (cu referendumul - n. red.). Dacă ne mai dă încă voie să legiferăm în Parlament, o să o facem. Când o să interzică legiferarea în Parlament, o să ne predăm”, a reacţionat Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte afirmaţiile preşedintelui Iohannis că Inspecţia Judiciară ar trebui să rămână la CSM, Liviu Dragnea a spus că el crede că aceasta ar trebui să fie o instituţie autonomă.

”Înţeleg că domnul preşedinte a spus să nu se schimbe nimic. Tot ce se discută de câteva luni şi nu numai în România, înţeleg că nu trebuie să nu se schimbe nimic, pentru că lucrurile funcţionează corect. O să vedem ce iese din Comisia specială. Eu cred că Inspecţia Judiciară trebuie să fie o instituţie autonomă, care să fie un reper pentru oricine din Justiţie”, a mai spus Dragnea.

Întrebat cum vede consecinţele legii recursului compensatoriu în contextul în care un violator eliberat din închisoare, după numai trei zile a violat o tânără din Bucureşti, Dragnea a spus că vina este a iniţiatorilor legii.

”Da, sunt de acord cu dumneavoastră (că sunt oameni periculoşi care ies din închisoare - n. red.). Cred că trebuie să explice cei care au iniţiat legea şi au gândit legea şi au fundamentat acest proiect de lege”, a replicat Dragnea.

Când jurnaliştii i-au atras atenţia că forma iniţială a legii a fost modificată în Parlament de către majoritatea pe care o patronează, liderul PSD a răspuns: ”Întrebaţi-I pe cei care au făcut-o. N-am lucrat acolo şi chiar nu ştiu foarte bine”.

Dragnea: Nu am văzut declaraţiile lui Iohannis referitoare la măsurile fiscale ca pe o critică, ci ca pe o încercare de a prezenta o analiză

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu a văzut declaraţiile preşedintelui Iohannis ca pe o critică la adresa măsurilor fiscale pe care Guvernul se pregăteşte să le adopte, ci ca pe o încercare din partea şefului statului de a prezenta o analiză.

„Îmi asum faptul că nu am reuşit să fiu la televizor când a fost conferinţa de presă, dar am citit ulterior. Nu am văzut-o ca pe o critică, ci ca pe o încercare de a prezenta o analiză, ulterior spunând că nu există o analiză proprie. Nu există niciun motiv, din punctul meu de vedere, ca măsurile fiscale respective să nu se mai adopte. Pentru că sunt măsuri care aduc numai bine. Am tot vorbit cu mediul de afaceri, am vorbit cu companii foarte mari, companii mici. Nu sunt bulversate din acest motiv”, a spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că pachetul de măsuri fiscale anunţat de Guvern nu reprezintă "clamata revoluţie fiscală şi se transformă într-o bulversare fiscală". El a spus că acum câteva luni, la învestirea Guvernului, a cerut un lucru simplu - să termine cu această ţopăială fiscală, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

"Marea revoluţie fiscală aduce unui om încă 3 lei în plus, este caraghios. Promisiunea PSD-ALDE că va creşte salariul este falsă", a spus Iohannis.
 

Articol recomandat de sport.ro
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"
Citește și...
Lider PSD Hunedoara, către un protestatar care îl huiduia pe Dragnea: „Dă-te dracu'”. VIDEO
Lider PSD Hunedoara, către un protestatar care îl huiduia pe Dragnea: „Dă-te dracu'”. VIDEO

Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost huiduit la Deva, de mai mulți oameni care s-au adunat în fața sediului Camerei de Comerț.

Recomandări
Benjamin Netanyahu: Israelul nu va accepta un acord cu Hamas care cere încetarea războiului
Benjamin Netanyahu: Israelul nu va accepta un acord cu Hamas care cere încetarea războiului

Benjamin Netanyahu a transmis o declaraţie în care subliniază fără echivoc faptul că Israelul nu va accepta încetarea campaniei şi retragerea trupelor IDF din Fâşie, relatează Times of Israel.

Prefectul de Prahova anunţă că tasarea craterului de 2 m adâncime din Slănic Prahova prezintă urme de stabilizare
Prefectul de Prahova anunţă că tasarea craterului de 2 m adâncime din Slănic Prahova prezintă urme de stabilizare

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat că tasarea craterului de la Slănic prezintă urme de stabilizare.

Cancelarul austriac Karl Nehammer anunță teste ADN și controale stricte pentru a reduce afluxul de imigranți în țară
Cancelarul austriac Karl Nehammer anunță teste ADN și controale stricte pentru a reduce afluxul de imigranți în țară

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN în cazul rudelor persoanelor care beneficiază de statut de refugiat în Austria pentru a reduce afluxul de imigranţi în ţară, relatează duminică DPA.