Klaus Iohannis: Atrag atentia PSD sa nu introduca in negocieri chestiuni precum vreun fel de autonomie pe criterii etnice

×
Codul embed a fost copiat

Klaus Iohannis a cerut PSD sa rezolve problema pe care singur a creat-o si a avertizat acest partid sa nu introduca in negocieri chestiuni care nu trebuie negociate, precum un fel de autonomie pe criterii etnice.

Presedintele Iohannis a afirmat ca, desi negocierile intre partide sunt firesti in actualele circumstante, acestea nu trebuie sa vizeze chestiuni care nu trebuie negociate.

"Este natural sa existe astfel de negocieri si chiar daca sunt in Berlin am fost in permanenta informat si nu e cazul sa apara impresia ca nu stiu ce se petrece in tara. Solicit PSD sa rezolve problema pe care singur a creat-o si atrag atentia sa nu introduca in agenda de negociere chestiuni care nu trebuie negociate. De exemplu, nu trebuie sa se negocieze vreun fel de autonomie pe criterii etnice. Sunt chestiuni care nu sunt dorite in Romania, care nu trebuie negociate sub presiunea unei situatii deosebite”, a declarat Iohannis.

Seful statului a atras atentia ca disputele de la Bucuresti nu trebuie sa puna sub semnul intrebarii lucruri importante precum situatia economica, faptul ca Romania este vazuta ca partener serios si de incredere. ”Vreau sa se rezolve astfel incat sa terminam repede, sa reintram intr-o zona de stabilitate si sa facem tot ce trebuie sa ducem Romania inainte”, a spus Iohannis.

Intrebat daca mai considera ca actuala majoritate mai este viabila, avand in vedere tensiunile din PSD, presedintele a spus ca astfel de lucruri "se testeaza prin vot". "Asta vom urmari maine", a explicat el.

Citește și
Liviu Dragnea
Motivarea CCR in cazul legii care ii interzice lui Dragnea sa fie premier. Livia Stanciu: Reabilitarea nu sterge condamnarea
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Presedintele a fost intrebat si daca un partid care incearca sa rastoarne propriul Guvern mai poate asigura o guvernare stabilita: "Iata o intrebare la care fiecare roman trebuie sa dea singur un raspuns si sa tina minte".

Klaus Iohannis a spus si ca nu a discutat cu Liviu Dragnea sau cu Sorin Grindeanu despre actuala criza.

"Eu am spus ca nu ma amestec in aceasta chestiune, in aceasta disputa interna din PSD. Nu am facut-o, nu o voi face", a afirmat el.

Iohannis a dat asigura ca, daca trece sau nu motiunea, lucrurile in Romania se vor desfasura "ordonat".

"Eu am un draft de agenda si nu trebuie sa isi faca nimeni probleme, lucrurile vor merge, in orice varianta, ordonat si in asa fel incat Romania sa functioneze", a spus seful statului.

El a mai afirmat ca va lua o decizie cu privire la demisiile ministrilor trimise la Palatul Cotroceni cand va reveni in tara, la finalul saptamanii.

Presedintele a mai comentat eventualitatea numirii unui nou premier, afirmand ca nu va face "rabat" de la criteriile anuntate inainte de alegerile parlamentare din 2016, si considera ca orice sef al Executivului trebuie sa fie o persoana "integra".

"Eu nu mi-am schimbat opiniile politice si sunt in continuare de parere ca, in Romania, desemnat de mine poate sa fie numai o persoana integra. Nu am absolut deloc de gand sa fac rabat de la criteriile pe care, inca va amintiti, din toamna anului trecut le tot enunt. Romania are nevoie de un Guvern stabil, are nevoie de un premier integru", a spus presedintele.

Presedintele a mai precizat ca va lua o decizie cu privire la promulgarea Legii salarizarii saptamana viitoare, cand se va indeplini termenul constitutional. "O sa va spun saptamana viitoare (ce decizie am luat - n.r.), cand se implineste termenul de promulgare", a spus presedintele, raspunzand unei intrebari legate de intentiile sale in privind Legii salarizarii care a fost trimisa de cate Parlament pentru promulgare.
 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Procesul lui Dragnea. Un fost director in DGASPC Teleorman recunoaste ca a falsificat acte
Procesul lui Dragnea. Un fost director in DGASPC Teleorman recunoaste ca a falsificat acte "de frica" sa nu fie dat afara

Procesul lui Dragnea| Fost director in DGASPC Teleorman: Mi-a fost frica sa nu fiu dat afara de la serviciu, ca oricarui om cu datorii la banca.

Motivarea CCR in cazul legii care ii interzice lui Dragnea sa fie premier. Livia Stanciu: Reabilitarea nu sterge condamnarea
Motivarea CCR in cazul legii care ii interzice lui Dragnea sa fie premier. Livia Stanciu: Reabilitarea nu sterge condamnarea

Presedintele PSD Liviu Dragnea a primit biletul de voie care i-ar putea permite sa ocupe functia de prim-ministru.

Cristian Tudor Popescu: Dragnea si Tariceanu
Cristian Tudor Popescu: Dragnea si Tariceanu "au vandut Romania ungurilor de colea". Sa ne amintim ce inseamna 15 martie 1848

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pentru Stirile ProTV criza politica in care se afla Romania de cateva zile, provocata de incercarea Partidului Social Democrat de a-si schimba propriul Guvern.

Calcule si negocieri inaintea motiunii de cenzura. Liviu Dragnea s-a declarat optimist dupa intalnirea liderilor PSD
Calcule si negocieri inaintea motiunii de cenzura. Liviu Dragnea s-a declarat optimist dupa intalnirea liderilor PSD

LIVE TEXT. Tensiunea creste in Parlament si la sediul Guvernului, pe masura ce ne apropiem de momentul votului de miercuri, asupra motiunii de cenzura depuse de PSD si ALDE impotriva lui Sorin Grindeanu.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.