Politistii ii verifica armele lui Catalin Radulescu dupa ce a spus ca e pregatit sa traga in strada. Ce risca deputatul PSD

×
Codul embed a fost copiat

Politia s-a autosesizat dupa ce deputatul PSD Catalin Radulescu a spus ca are o mitraliera si e pregatit sa o foloseasca.

Afirmatiile au fost inregistrate de jurnalistii de la Adevarul, in cadrul unui interviu, in care Radulescu a mai spus ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui goniti cu tunurile de apa. Dar astazi, parlamentarul si-a negat propriile declaratii si a anuntat ca va depune o plangere penala impotriva celor care l-au amenintat pe Facebook, dupa ce vorbele sale au devenit publice.

Astazi, el si-a negat afirmatiile si i-a acuzat pe jurnalisti ca i-au scos cuvintele din context.

Catalin Radulescu, deputat PSD: "M-au intrebat de Piata Victoriei si printre altele m-au intrebat daca detin arme. Pai detin arme, ca sunt vanator normal si m-au intrebat daca am vreo arma din timpul Revolutiei si am spus ca nu am nicio arma."

Catalin Radulescu, pentru Adevarul: "Eu arma cu care am tras in timpul Revolutiei, mi-am pastrat-o, niciodata nu am vrut sa o dau. O tin acasa ca si arma de panoplie, AKM-ul ala cu care am tras."

Citește și
senat
Scandal la Senat: Puterea si opozitia nu se inteleg la repartizarea functiilor in BP
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Deputatul va face obiectul unor investigatii judiciare. Politistii au deschis o investigatie care ar putea duce la retragerea permisului de port arma pentru deputatul Radulescu. Acesta detine legal doua arme cu glont: una artizanala si o pusca de vanatoare. Daca ancheta stabileste ca a fost vorba de amenintare, acesta ar putea obligat ca in termen de 10 zile sa predea armele.

Si procurorii militari fac cercetari preliminare. Deputatul Radulescu s-a plans ca mai multe persoane l-ar fi amenintat pe pagina sa de Facebook, asa ca a limitat accesul la informatiile si pozele postate acolo.

Catalin Radulescu, deputat PSD: "Au fost peste 150 de mesaje date pe Facebook prin care am primit amenintari ca imi omoara copilul, sotia, le-am dat deja la avocati ca nu aceept asa ceva"

Catalin Radulescu este un controversat om politic din Arges. In 2016, el a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare dupa ce a fost gasit vinovat de dare de mita.

Tot anul trecut, deputatul s-a suparat pe politistii de la Brigada Rutiera si a scris pe Facebook ca "...stau ascunsi ca niste sobolani, ca sa dea amenzi si sa penalizeze romanii, avand salarii din banii nostrii ai romanilor".

Si-a retras postarea dupa ce a fost criticat si a anuntat ca va cere modificarea legii pentru desfiintarea radarelor mobile.

inquam

Politia s-a autosesizat

Acesta a spus intr-un interviu ca are acasa o mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si ca e pregatit sa o foloseaca din nou. ”Referitor la declaratiile aparute in spatiu public privind utilizarea de catre o persoana publica a unei arme letale, va informam ca Inspectoratul de Politie al Judetului Arges s-a autosesizat si desfasoara activitati de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor si al munitiilor cu modificarile si completarile ulterioare”, anunta IPJ Arges intr-un comunicat transmis marti dupa-amiaza.

Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat ca in urma afirmatiilor despre protestatari a primit 150 de amenintari cu moartea, motiv pentru care si-a contactat avocatii si a depus o plangere penala.

Astfel, el sustine ca 150 de persoane ar urma sa fie audiate. Social-democratul a tinut sa precizeze ca, in continuare, nu este de acord cu faptul ca oamenii protesteaza si ocupa "neautorizat" Piata Victoriei, chiar daca OUG 13 a fost respinsa.

„Dupa interviul de la Adevarul am primit 150 de amenintari cu moartea. Opinia fiecarui om este opinia lui, eu nu m-am dus sa-i injur pe niciunul, nu i-am amenintat cu moartea, am primit 150 de amenintari cu moartea pe Facebook, pentru care dimineata mi-am contactat avocatii, 150 de persoane care mi-au dat numele lor.

In Codul penal este puscarie de la 3 la 5 ani amenintarea cu moartea, am facut plangere penala, o sa fie audiate aceste 150 de persoane”, a afirmat Catalin Radulescu, conform News.ro.

Social-democratul a mai spus ca este colectionar, are ”niste arme”, dar nu a tras in viata lui. „Eu sunt colectionar, am niste arme, dar n-am tras in viata mea. Arma pe care eu o am acasa am cumparat-o, sunt si colectionar. Am spus si voi spune - daca vreodata in tara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi iesi in strada cu arma. Si cu asta am clarificat subiectul. La Revolutie am iesit in strada tot asa, impotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru niste idei pentru care lupt - drepturile si libertatile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu in viata voastra”, a adaugat Catalin Radulescu.

Deputatul a sustinut ca OUG 13 a fost respinsa, dar oamenii continua sa protesteze si sa ocupe „neautorizat” o piata.

inquam
Daca se iese in strada pentru o idee, cum s-a iesit atunci cu ordonanta, a fost OK. (...) Nu trebuia data aceasta ordonanta si toate modificarile trebuie sa le facem in Parlament, prin dezbateri. Oamenii au iesit, treaba lor. Numai ca s-a terminat acest subiect, in continuare oamenii stau intr-un loc neautorizat, ocupa o piata si intrebarea mea este: Daca noi, ceilalti oameni vrem sa iesim in Piata Victoriei, ce s-ar intampla? (...) Nu ocupi un loc din aceasta tara neautorizat zile intregi. E normal ca atata timp cat ordonanta asta nu s-a mai aplicat, cand in Parlament se discuta orice fel de modificare legislativa, se fac dezbateri. (...) Vreau sa inteleg de ce cineva sta in strada seara de seara”, a completat social-democratul.

El a reiterat faptul ca nu este de acord ca oamenii „sa stea intr-un loc si sa-l ocupe fara motiv seara de seara”.

Atata timp cat Romania este in comunitatea europeana, daca mai suntem, eu am vazut ca orice fel de miting neautorizat (...) autoritatile au reactionat in felul lor. (...) Am spus: daca se transforma si daca mitingurile sunt violente trebuie sa reactioneze si Romania, asa cum se reactioneaza in orice tara civilizata din Europa. Nici nu sunt de acord ca oamenii sa stea intr-un loc sa-l ocupe fara motiv seara de seara. Haideti sa facem un parc acolo, sa punem bancute. Amendamentul (lui Serban Nicolae – n.r.) se discuta in comisie si acolo se voteaza cu majoritatea”, a subliniat deputatul PSD.

Parchetul Curtii de Apel Pitesti a primit trei sesizari de la trei persoane fizice, care solicita institutiei sa se autosesizeze in urma declaratiilor facute de parlamentarul Catalin Radulescu, ales pe listele PSD Arges.

Potrivit procurorului Dinu Dumbrava, de la Parchetul Curtii de Apel Pitesti, nu este vorba despre plangeri penale sau denunturi, ci despre sesizari care au fost inaintate Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

De ce a fost amenintat deputatul PSD Radulescu

Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu a spus intr-un interviu pentru "Adevarul" ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa:

"De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?”.

Mai mult, el spune ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou:

"Nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin, ca poate vreodata, daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat."

Deputatul PSD afirma ca nicio lege a gratierii pe el nu il "ajuta cu absolut nimic".

El spune ca oamenii care au iesit sa protesteze in Piata Victoriei au fost scosi in strada si manipulati si ca ar trebui sa se intervina cu tunurile cu apa impotriva acestora:

"Pentru ce se mai duc oamenii in Piata Victoriei acum si de ce noi nu iesim impotriva lor cu tunurile cu apa daca nu mai au motiv? Nu putem sa transformam un loc in maidan. (...) Nu poti in fiecare zi un loc sa-l transformi intr-un maidan. Sa stea ca prostii in fiecare seara acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au iesit pentru nicio ordonanta. Au fost scosi in strada si manipulati groaznic de cine a avut interes sa ii manipuleze. (...) Multi ies in strada la orice e dat pe Facebook si au fost adusi de la multinationale".

Intrebat daca se gandeste sa iasa sa traga in Piata Victoriei, el spune ca o poate face oriunde vrea: "Pot sa ies unde vreau eu. Daca ma apuca pe mine vreo nebunie, pot sa ies unde vreau eu. E dreptul meu si riscul meu si hotararea mea in momentul ala".

Instanta suprema l-a condamnat definitiv, pe data de 5 decembrie 2016, pe deputatul PSD Catalin Radulescu la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat de dare de mita si de administrarea unei firme, fapta incompatibila cu calitatea sa de parlamentar.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Cristian Radulescu: PDL a depus peste 10.000 de amendamente la bugetul pe 2013
Cristian Radulescu: PDL a depus peste 10.000 de amendamente la bugetul pe 2013

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat, luni, ca parlamentarii democrat-liberali au depus peste 10.000 de amendamente la proiectul bugetului de stat pentru anul 2013.

Scandal la Senat: Puterea si opozitia nu se inteleg la repartizarea functiilor in BP
Scandal la Senat: Puterea si opozitia nu se inteleg la repartizarea functiilor in BP

Negocierile pentru atribuirea functiilor in Biroul Permanent al Senatului au fost intrerupte, luni, din cazua ca puterea si opozitia nu se inteleg in privinta repartizarii acestor posturi.

ANI semnaleaza diferente de peste 550.000 lei intre averea si veniturile liderului senatorilor PDL
ANI semnaleaza diferente de peste 550.000 lei intre averea si veniturile liderului senatorilor PDL

ANI a constatat existenta unei "diferente semnificative", de peste 550.000 de lei, intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Cristian Radulescu, liderul senatorilor PDL.

Senatorii puterii: PSD sa inteleaga ca nu poate obtine inlocuirea lui Geoana cu un alt senator PSD
Senatorii puterii: PSD sa inteleaga ca nu poate obtine inlocuirea lui Geoana cu un alt senator PSD

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat ca social-democratii nu trebuie sa se bazeze pe faptul ca Mircea Geoana poate fi inlocuit la Senat cu un alt membru PSD, deoarece, in opinia sa, "competitia este deschisa pentru toate partidele".

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.