Cum a ajuns Presedintele Romaniei sa fie insotit pe holurile Parlamentului de senatorul USR care a dormit in plen. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Senatorul USR Mihai Gotiu - filmat recent in timp ce dormea in plen - a fost unul dintre cei doi parlamentari ai opozitiei care l-a insotit pe presedintele Klaus Iohannis pana in sala de plen.

Nu exista un regulament in acest sens, insa in semn de respect, atunci cand vine in Parlament, seful statului este intampinat de macar unul dintre presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, care il conduce apoi pana in sala de plen.

In prezent, insa, presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor sunt Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea - adica doua persoane cu care Klaus Iohannis se afla intr-un razboi politic.

Cei doi lideri PSD si ALDE au refuzat sa apara alaturi de presedintele Romaniei mai mult decat sunt obligati, astfel ca singurul lor contact cu Klaus Iohannis in ziua de marti, 7 februarie, a fost atunci cand acesta a intrat in sala de plen si cand a plecat - printr-un salut rece si extrem de politicos.

Citește și
liviu dragnea
Liviu Dragnea: "M-am asteptat sa fie un discurs de unitate". Ce a spus despre suspendarea presedintelui
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Din acest motiv, presedintele Klaus Iohannis a fost condus pana in sala de plen a Parlamentului de doi reprezentanti ai opozitiei: senatorul USR Mihai Gotiu si deputatul PNL Catalin Predoiu.

Daca Predoiu este o figura cunoscuta publicului si un lider al Partidului National Liberal, nu acelasi lucru se poate spune si despre Gotiu.

Senatorul USR Mihai Gotiu este mai putin cunoscut pe scena politica, iar numele sau a aparut recent la stiri dupa ce a fost filmat in timp ce atipea in plen.

Ulterior, el a explicat ca era foarte obosit, din cauza zilelor si noptilor pierdute in Camera Deputatilor, unde a protestat impreuna cu alti colegi fata de adoptarea Ordonantei de Urgenta 13 - cea care a provocat protestele in Romania.

Mai mult, Gotiu a anuntat ca se auto-sanctioneaza cu indemnizatia pe o saptamana, pe care o va dona pentru sustinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic.

"Parlamentarii USR au stat cinci zile si nopti treji intr-o manifestare de tip "sit-in" desfasurata in Camera Deputatilor ca sa protesteze impotriva adoptarii abuzive a Ordonantei 13 care legifereaza impunitatea politicienilor. Dupa zile in sir de protest, Mihai Gotiu a fost filmat de un parlamentar PSD cand a inchis ochii, pentru cateva clipe, in pauza sedintei de luni a Parlamentului.

Mihai Gotiu isi asuma ce s-a intamplat si se auto-sanctioneaza cu salariul pe aceasta saptamana. Senatorul USR a anuntat ca-si va dona indemnizatia pentru sustinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic, din patru spitale regionale", se arata intr-un comunicat al USR, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Gotiu isi asuma ce s-a intamplat si spune ca "greseala sa" s-a produs "ca efect al oboselii acumulate in ultima saptamana", cand a "stat de veghe, zi si noapte, cu colegii de la USR, pentru a bloca asaltul partidelor din coalitia de la putere impotriva Justitiei".

"Atat in semn de multumire pentru sprijin, cat si de penitenta, am decis sa ma auto-sanctionez cu indemnizatia pe o saptamana. O parte din aceasta suma o voi dona pentru sustinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale, pentru care, in ciuda promisiunilor electorale, actuala Putere n-a gasit fonduri in legea bugetului", precizeaza Mihai Gotiu.

Acesta cere ca si colegii sai din Parlament sa-si asume, la randul lor, responsabilitatea pentru fiecare actiune care poate aduce atingere imaginii institutiei pe care o reprezinta, "fie ca e vorba de atipit in plenul sedintelor, de trecut strada pe culoarea rosie a semaforului, de votat impotriva solicitarilor justitiei de retragere a imunitatii unor colegi ori pentru criza recenta care a scos jumatate de milion de romani in strada"

Cristian Matei - www.stirileprotv.ro

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Ce faceau parlamentarii PSD si ALDE dupa ce au iesit din plen. Deputat USR bruscat in timp ce ii filma pe holuri. VIDEO
Ce faceau parlamentarii PSD si ALDE dupa ce au iesit din plen. Deputat USR bruscat in timp ce ii filma pe holuri. VIDEO

Un membru USR i-a filmat pe cei de la PSD si ALDE pe holurile Parlamentului, dupa ce acestia au parasit sala in timpul discusrului lui Klaus Iohannis. Deputatul USR a fost bruscat si chiar injurat de cativa colegi deranjati ca sunt filmati.

Liviu Dragnea:
Liviu Dragnea: "M-am asteptat sa fie un discurs de unitate". Ce a spus despre suspendarea presedintelui

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, a facut declaratii imediat dupa discursul presedintelui din Parlament.

Senator USR, filmat in timp ce doarme in Parlament.
Senator USR, filmat in timp ce doarme in Parlament. "Am stat 5 zile treji sa ne asiguram ca PSD nu face vreo magarie"

Senatorul a dat vina pe oboseala, invocand faptul ca el, impreuna cu colegii sai de la USR, n-au dormit pentru a se asigura ca “PSD nu face vreo magarie in Parlament”.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.