Cum a ajuns Presedintele Romaniei sa fie insotit pe holurile Parlamentului de senatorul USR care a dormit in plen. VIDEO

Ultima actualizare: 10-02-2017 07:15

Senatorul USR Mihai Gotiu - filmat recent in timp ce dormea in plen - a fost unul dintre cei doi parlamentari ai opozitiei care l-a insotit pe presedintele Klaus Iohannis pana in sala de plen.

Nu exista un regulament in acest sens, insa in semn de respect, atunci cand vine in Parlament, seful statului este intampinat de macar unul dintre presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, care il conduce apoi pana in sala de plen.

In prezent, insa, presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor sunt Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea - adica doua persoane cu care Klaus Iohannis se afla intr-un razboi politic.

Cei doi lideri PSD si ALDE au refuzat sa apara alaturi de presedintele Romaniei mai mult decat sunt obligati, astfel ca singurul lor contact cu Klaus Iohannis in ziua de marti, 7 februarie, a fost atunci cand acesta a intrat in sala de plen si cand a plecat - printr-un salut rece si extrem de politicos.

Din acest motiv, presedintele Klaus Iohannis a fost condus pana in sala de plen a Parlamentului de doi reprezentanti ai opozitiei: senatorul USR Mihai Gotiu si deputatul PNL Catalin Predoiu.

Daca Predoiu este o figura cunoscuta publicului si un lider al Partidului National Liberal, nu acelasi lucru se poate spune si despre Gotiu.

Senatorul USR Mihai Gotiu este mai putin cunoscut pe scena politica, iar numele sau a aparut recent la stiri dupa ce a fost filmat in timp ce atipea in plen.

Ulterior, el a explicat ca era foarte obosit, din cauza zilelor si noptilor pierdute in Camera Deputatilor, unde a protestat impreuna cu alti colegi fata de adoptarea Ordonantei de Urgenta 13 - cea care a provocat protestele in Romania.

Mai mult, Gotiu a anuntat ca se auto-sanctioneaza cu indemnizatia pe o saptamana, pe care o va dona pentru sustinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic.

"Parlamentarii USR au stat cinci zile si nopti treji intr-o manifestare de tip "sit-in" desfasurata in Camera Deputatilor ca sa protesteze impotriva adoptarii abuzive a Ordonantei 13 care legifereaza impunitatea politicienilor. Dupa zile in sir de protest, Mihai Gotiu a fost filmat de un parlamentar PSD cand a inchis ochii, pentru cateva clipe, in pauza sedintei de luni a Parlamentului.

Mihai Gotiu isi asuma ce s-a intamplat si se auto-sanctioneaza cu salariul pe aceasta saptamana. Senatorul USR a anuntat ca-si va dona indemnizatia pentru sustinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic, din patru spitale regionale", se arata intr-un comunicat al USR, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Gotiu isi asuma ce s-a intamplat si spune ca "greseala sa" s-a produs "ca efect al oboselii acumulate in ultima saptamana", cand a "stat de veghe, zi si noapte, cu colegii de la USR, pentru a bloca asaltul partidelor din coalitia de la putere impotriva Justitiei".

"Atat in semn de multumire pentru sprijin, cat si de penitenta, am decis sa ma auto-sanctionez cu indemnizatia pe o saptamana. O parte din aceasta suma o voi dona pentru sustinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale, pentru care, in ciuda promisiunilor electorale, actuala Putere n-a gasit fonduri in legea bugetului", precizeaza Mihai Gotiu.

Acesta cere ca si colegii sai din Parlament sa-si asume, la randul lor, responsabilitatea pentru fiecare actiune care poate aduce atingere imaginii institutiei pe care o reprezinta, "fie ca e vorba de atipit in plenul sedintelor, de trecut strada pe culoarea rosie a semaforului, de votat impotriva solicitarilor justitiei de retragere a imunitatii unor colegi ori pentru criza recenta care a scos jumatate de milion de romani in strada"

Cristian Matei - www.stirileprotv.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!