Victor Ponta a fost reales presedinte al PSD. Liviu Dragnea e noul presedinte executiv

×
Codul embed a fost copiat

Victor Ponta a fost reales, sambata, in functia de presedinte al PSD, in timp ce Liviu Dragnea a fost ales presedinte executiv al partidului, potrivit anuntului oficial al rezultatului votului delegatilor la Congres.

UPDATE 16:20 "Imi doresc o echipa unita si performanta", a spus Ponta, dupa anuntarea rezultatelor.

Victor Ponta a fost singurul candidat la sefia partidului.

De asemenea, Liviu Dragnea a fost singurul candidat pentru functia de presedinte executiv, nou infiintata.

Congresul PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate, prin vot deschis, o serie de modificari la Statutul partidului, cea mai importanta fiind instituirea functiei de presedinte executiv al formatiunii.

Citește și
congres psd
Recomandari pentru participantii la congresul PSD: "Fara aroganta fata de jurnalisti si opulenta"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Vicepresedinti la nivel national au fost alesi, in ordinea numarului de voturi obtinute: Nicolae Banicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlatean, Dan Nica, Eugen Bejenariu, Constantin Nita, Dan Sova si Ion Calinoiu. Gheorghe Bunea Stancu, Ion Calea, Adrian Duicu, Ion Prioteasa si Cristian Rizea, si ei candidati la functia de vicepresedinte national, s-au aflat ca numar de voturi sub lista primilor opt clasati.

Functii de vicepresedinte alese pe regiuni au fost adjudecate de urmatorii candidati: Regiunea Nord - Est - Gheorghe Nichita; Regiunea Sud - Est - Marian Oprisan (care i-a devansat pe Constantin Boscodeala si Nicusor Constantinescu); Regiunea Sud - Mircea Cosma ( care i-a devansat pe Silvian Ciuperca si Adrian Tutuianu); Regiunea Sud - Vest - Paul Stanescu; Regiunea Vest - Ion Mocioalca (care l-a devansat pe Titu Bojin); Regiunea Nord - Vest - Ioan Rus; Regiunea Centru - Mircea Dusa; Regiunea Bucuresti - Ilfov - Robert Negoita.

Cele cinci functii de vicepresedinte alese din randul Organizatiei de femei au fost adjudecate, in ordinea numarului de voturi, de Ecaterina Andronescu, Corina Cretu, Rovana Plumb, Olguta Vasilescu, Gabriela Firea.

Numarul exact al voturilor intrunite de fiecare candidat nu a fost precizat de la tribuna Congresului.

 

Presedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, sambata, la Congresul partidului, ca Viorel Hrebenciuc si Miron Mitrea, lideri vechi ai PSD, au vazut in persoana sa un lider atunci cand nici el nu vedea asta si le-a multumit tuturor celor care l-au sustinut in 2010 pentru a prelua sefia formatiunii.

"Le multumesc acum celor care crezut de la inceput in proiectul pezentat in 2010. Nu am uitat ca am fost sprijinit de Ion Iliescu, Adrian Nastase, Liviu Dragnea, Ilie Sarbu, Bunea-Stancu, Constantin Nicolescu, Mircea Cosma, Corina Cretu, Radu Moldovan Mircea Dusa, Radu Mazare, Nicusor Constantinescu... Miron Mitrea si Viorel Hrebenciu - lideri vechi ai partidului, care au vazut in mine un lider chiar cand eu nu vedeam acest lucru - Dragos Benea, Nicu Banicioiu, Robert Negoita, mai tineri", a spus Ponta.

El a mentionat ca le mutumeste in special celor care in 2010 nu au fost alaturi de el, ci de Mircea Geoana, pentru ca asa au crezut ca e bine atunci, pentru ca au venit alaturi de echipa de conducere a PSD si saau batut pentru partid, castigand alegerile.

"Am invatat de la Ion Iliescu si de la alti intelepti ca e mai greu sa-ti apropii oamenii si ca e mult mai usor sa-i departezi, sa-i gonesti. Am facut bine a am trecut peste orgoliul meu personal si peste tendinta mea tinereasca spre confict. Cred ca fiecare dintre dumneavostra,, incepand in primul rand cu Mircea Geoana, cu toti ceilalti pe care v-am convins, reprezinta un castig pentru partid. Fiecare care ramane alaturi de PSD e un castig, pentru ca o echipa puternica inseamana un lider mai puternic", a spus Ponta.

"Din 2014 nu vom mai avea umbrela USL"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, la Congresul PSD, ca de luni partidul intra in campanie electorala pentru alegerile europarlamentare, el aratand ca PSD nu se va mai

CLICK AICI PENTRU LIVE

"De luni incepem campania pentru europarlamentarele din 2014, pentru ca in mai 2014 nu vom mai avea umbrela USL. Veti putea sa demonstrati in fiecare organizatie, comuna, oras, judet care e capacitatea noastra de mobilizare, sprijnul pe care PSD il are", a spus Ponta, la Congresul PSD, dupa discursul presedintelui PES, Sergei Stanishev adresat delegatilor social-democrati prezenti la Sala Palatului.

Ponta a spus ca se bazeaza pe sprijinul delegatilor veniti la Congres pentru ca PSD sa fie primul partid din Romania la alegerile europarlamentare din 2014.

"Ma bazez pe dumneavostra ca sa fim nu doar primul partid din Romania la alegeri, dar sa fim in grupul social-democrat din Parlamentul European o delegatie puternica si respectata. Vreau sa intelegeti acest mesaj si sa-l tratati cu mare seriozitate. De luni va considerati in campania pentru Parlamentul European", a spus Ponta.
 

In prima parte a Congresului urmeaza sa sustina discursuri presedintele PES, Sergei Stanishev, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, precum si presedintele PSD Victor Ponta.

Delegatii la Congresul PSD vor trece apoi la votul pentru alegerea noii conduceri. In premiera, votul la acest Congres va fi unul electronic. Delegatii vor vota in baza unei cartele unice, nenominale, folosind aparate touchscreen, aflate in fiecare din cele 60 de cabine de vot.

Pentru functia de presedinte al PSD a fost validata o singura candidatura, cea a actualului presedinte al partidului, Victor Ponta.

Pentru functia de presedinte executiv a fost, de asemenea, depusa si validata tot o singura candidatura, cea a actualului secretar general, Liviu Dragnea.

Pentru cele opt functii de vicepresedinte alese la nivel national au fost depuse si validate 13 candidaturi. Cei 13 candidati sunt: Niculae Banicioiu, Eugen Bejenariu, Gheorghe Bunea Stancu, Ion Calinoiu, Ion Calea, Titus Corlatean, Adrian Duicu, Dan Nica, Constantin Nita, Ion Prioteasa, Cristian Rizea, Dan Sova, Marian Vanghelie.

Pentru cele opt functii de vicepresedinte alese pe regiuni de dezvoltare si-au depus candidatura: Gheorghe Nichita - Regiunea Nord-Est, Constantin Boscodeala, Nicusor Constantinescu si Marian Oprisan - Sud-Est, Silvian Ciuperca, Mircea Cosma, Adrian Tutuianu - Sud; Paul Stanescu - Sud-Vest; Titu Bojin, Ion Mocioalca - Vest; Ioan Rus - Nord-Vest, Mircea Dusa - Centru, Robert Negoita -Bucuresti-Ilfov.

Pentru cele cinci functii de vicepresedinte alese din randul Organizatiei de femei au fost depuse si validate cinci candidaturi, respectiv: Ecaterina Andronescu, Corina Cretu, Gabriela Firea, Rovana Plumb si Olguta Vasilescu.

 

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Cristina Topescu s-a inscris in PSD.
Cristina Topescu s-a inscris in PSD. "Sunt un om de stanga, simt de stanga, gandesc de stanga"

Realizatoarea TV Cristina Topescu s-a inscris in PSD, anuntul fiind facut la Congresul partidului, care se desfasoara vineri si sambata la Sala Palatului.

Recomandari pentru participantii la congresul PSD:
Recomandari pentru participantii la congresul PSD: "Fara aroganta fata de jurnalisti si opulenta"

Delegatii veniti, vineri, la Congresul PSD, au primit o mapa care contine, printre altele, recomandari facute de "SG-PSD", respectiv Secretariatul general al partidului, prin care li se cere sa nu trateze jurnalistii prezenti cu ostilitate sau aroganta.

Congresul PSD.Ponta, singurul candidat la sefia partidului, invidios pe aplauzele primite de Nastase
Congresul PSD.Ponta, singurul candidat la sefia partidului, invidios pe aplauzele primite de Nastase

Congresul PSD de la Sala Palatului a fost un prilej numai bun pentru ca Adrian Nastase, recent eliberat din penitenciar, sa apara la o actiune publica.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.