CNET News: Noua tableta Apple nu va fi "iPad 3", ci se va numi iPad HD

Ultima actualizare: 12-08-2012 16:23
iPad

Jurnalistii de la CNET sustin ca au informatii potrivit carora urmatoarea tableta de la Apple, care se va lansa astazi, nu va fi iPad 3, asa cum speculeaza toata lumea, ci "iPad HD".

Compania va sparge astfel traditia numerotarii produselor, pentru a promova in primul rand noua performanta a tabletei, ecranul cu capacitate high definition. Cei de la CNET spun ca au aceasta informatie de la o sursa credibila, o persoana care a mai furnizat astfel de detalii pana acum, care s-au dovedit adevarate intr-un final.

Aceasta informatie, mai afirma CNET, pare sa fie confirmata si de detaliile furnizate de Gizmodo si VentureBeat. De asemenea, aplicatia care se numeste Taptalk anunta ca a inclus "iPad HD" printre dispozitivele compatibile.

Apare insa o mare intrebare, legata de dreptul de folosinta a numelui. Apple detine drepturile de a folosi numele iPad in SUA si alte tari (desi, in China, acest lucru este judecat in tribunal), insa unii au fost mai rapizi si s-au cumparat dinainte anumite nume. Posesorul domeniului de internet iPadHD.com a declarat pentru CNET ca a inregistrat acest website cu mult timp inainte ca originalul iPad sa fie anuntat in 2010. El sustine ca nu a fost contactat pana acum de Apple.

Separat, iPadHD.biz este, de asemenea, luat, iar o companie vinde acum acest domeniu. Si IpadHD.co.uk a fost inregistrat din 26 februarie 2010, la doar o luna dupa lansarea iPad-ului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO