Presa: Soferul implicat in accidentul din Grecia, soldat cu cinci morti si 30 de raniti, acuzat de omor din culpa

×
Codul embed a fost copiat

Presa elena scrie ca soferul romana care a provocat accidentul din nordul Greciei, in urma caruia 5 persoane au murit si alte 30 au fost ranite, ar fi fost acuzat de omor din culpa.

Citeste in aceasta stire:

=> Mesajul presedintelui Traian Basescu, in urma accidentului

=> MAE: Soferul spune ca a vazut semnalele luminoase, dar nu a putut opri din cauza unor defectiuni

UPDATE 6 OCTOMBRIE 2014

Citește și
animatie accident ungaria
ANIMATIE GRAFICA. Filmul accidentului din Ungaria, in care 13 romani au fost raniti. Ce au povestit pasagerii
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

ORA 10:20 Potrivit cotidianului grec To Vima, soferul roman ar fi fost pus sub acuzate de omor din culpa. Soferul roman care a provocat cumplitul accident pe o autostrada din nordul Greciei are o explicatie pentru tragedie. A recunoscut ca a vazut semnalele luminoase pentru lucrarile de pe sosea, a franat, insa TIR-UL nu se oprea.

Soferul crede ca sistemul de franare a cedat, de aceea autoritatile elene vor dispune o expertiza tehnica. O femeie a ars de vie si alti 4 adulti s-au stins din cauza ranilor groaznice. Potrivit www.kathimerini.gr, cea de-a cincea victima a murit la spital, in timpul unei interventii chirurgicale. De asemenea, doi bebelusi si 30 de oameni nevinovati sunt la spital. Avand in vedere gravitate faptelor, autoritatile elene au decis duminica seara sa-l retina pe soferul roman pentru 24 de ore.

Autostrada Egnatia, din nordul Greciei, in apropiere de Salonic, a fost duminica scaldata in sange. Imaginile de la locul accidentului iti dau fiori, iar soseaua plina de caroserii arata ca dupa o explozie. De altfel, in urma impactului devastator, mai multe vehicule s-au aprins, pur si simplu. Soferul roman, care ar fi provocat tragedia, este singurul care a scapat teafar din toata nebunia pe care a provocat-o.

In urma impactului, soferul roman ar fi fugit de la fata locului, iar abia spre seara autoritatile elene l-au gasit, ascuns pe un camp din apropiere. La audieri, a marturisit ca a observat semnalizarile luminoase care indicau restrictii de circulatie si a vazut coloana de masini din fata sa care incetinise. Desi a franat cu disperare, TIR-ul pe care-l conducea nu a reusit sa se opreasca. De aceea, banuieste ca a avut o defectiune la sistemul de franare.

Cu viteza cu care rula pe autostrada a creat un carambol in care au fost implicate nu mai putin de 35 de masini mici si 3 de mare tonaj. Zona arata ca dupa razboi. Victimele au primit ajutor medical de urgenta, insa patru dintre ele au murit din cauza ranilor suferite. O femeie a ars de vie. Alti 20 de oameni, printre care si doi bebelusi, au fost raniti si transportati rapid la spitalele din zona.

Consulatul general al Romaniei de la Salonic a evaluat situatia de la fata locului si a asistat chiar la audierile efectuate de autoritatile elene. In timpul audierilor, soferul TIR-ului a beneficiat de asistenta unui traducator de limba romana, iar la finalul lor a fost retinut. Luni, 6 octombrie 2014 audierile vor fi reluate si urmeza ca se se decida asupra angajarii unui avocat care sa il reprezinte in instanta.

Sursa foto: www.kathimerini.gr

Ministerul Afacerilor Externe a transmis duminica seara ca in accident nu au fost implicati si alti cetateni romani, iar presedintele Romaniei - Traian Basescu - a transmis condoleante familiilor victimelor.

Sursa foto: http://www.antenna.gr/

 

Precizari ale MAE cu privire la accidentul din nordul Greciei

Consulatul General al Romaniei la Salonic s-a sesizat cu privire la producerea unui accident rutier in apropierea orasului Salonic, pe autostrada ce face legatura intre orasele Salonic si Veria, cu o posibila implicare a unui autocamion inmatriculat in Romania.

O echipa a Consulatului General al Romaniei la Salonic s-a deplasat, de urgenta, la locul accidentului. Conform primelor informatii obtinute inclusiv pe cale politieneasca, un autocamion la volanul caruia se afla un cetatean roman a lovit mai multe autoturisme stationate intr-o zona cu restrictii de circulatie, ca urmare a efectuarii unor lucrari pe carosabil. 

Mesajul presedintelui Traian Basescu, in urma accidentului

Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj familiilor cetatenilor care si-au pierdut viata, precum si persoanelor ranite in accidentul rutier petrecut duminica, 5 octombrie 2014, in apropierea orasului Salonic. "Imi exprim profunda indurerare fata de tragicul accident petrecut duminica, 5 octombrie a.c., in apropierea orasului Salonic. Doresc sa transmit sincere condoleante familiilor celor care si-au pierdut viata si sa le doresc deplina insanatosire persoanelor care au fost ranite."

MAE: Soferul spune ca a vazut semnalele luminoase, dar nu a putut opri din cauza unor defectiuni

Soferul autocamionului implicat in accidentul din Grecia declara ca a vazut semnalizarile luminoase privind lucrarile la carosabil, dar nu a putut opri din cauza unor posibile defectiuni la sistemul de franare, informeaza MAE, precizand ca, din datele pana la ora 19.00, nu sunt implicati alti romani.

"Conform primelor declaratii date de soferul autocamionului in timpul audierilor, rezulta ca acesta a vazut semnalizarile luminoase care indicau restrictii de circulatie cauzate de lucrarile la carosabil, insa nu a putut opri vehiculul din cauza unor posibile defectiuni la sistemul de franare. Autoritatile judiciare elene vor efectua o noua audiere maine, 6 octombrie 2014, urmand a dispune masurile legale ce se impun. Consulatul General al Romaniei la Salonic a continuat, la fata locului, demersurile de obtinere a unor informatii cu privire la existenta si a altor cetateni romani implicati in accident. Informatiile actualizate astazi, 5 octombrie 2014, la orele 19.00, arata ca nu au fost implicati si alti cetateni romani in accident. Subliniem, inca o data, faptul ca cercetarile inclusiv sub aspectul stabilirii identitatii certe a persoanelor implicate in accident continua, reprezentantii oficiului consular roman aflandu-se la fata locului", precizeaza MAE intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Consulul roman a asistat la audierile efectuate de autoritatile elene, soferul tirului beneficiind de asistenta unui traducator de limba romana, urmand sa decida asupra angajarii unui avocat care sa il reprezinte in instanta, adauga MAE.  "Consulatul General al Romaniei la Salonic urmareste indeaproape desfasurarea evenimentelor si ramane in legatura permanenta atat cu cetateanul roman, soferul autocamionului, cat si cu autoritatile elene competente cu gestionarea cazului", se mai arata in comunicat.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Familiile pasagerilor care au avut de suferit in accidentul din Ungaria dau firma de transport in judecata. Ce nemultumiri au
Familiile pasagerilor care au avut de suferit in accidentul din Ungaria dau firma de transport in judecata. Ce nemultumiri au

O parte dintre pasagerii autocarului care s-a rasturnat in urma cu doua zile in Ungaria s-au intors acasa. E vorba insa doar despre cei care au suferit leziuni usoare si cei care nu au patit nimic.

ANIMATIE GRAFICA. Filmul accidentului din Ungaria, in care 13 romani au fost raniti. Ce au povestit pasagerii
ANIMATIE GRAFICA. Filmul accidentului din Ungaria, in care 13 romani au fost raniti. Ce au povestit pasagerii

La doar o zi dupa tragedia din Bulgaria in care o turista romanca si-a pierdut viata, un alt autocar cu 32 de romani la bord a fost implicat intr-un accident, in localitatea Mako, din Ungaria, la 15 kilometri de tara noastra.

Soferul autocarului implicat in accidentul din Bulgaria, eliberat si trimis acasa. Primele date din ancheta
Soferul autocarului implicat in accidentul din Bulgaria, eliberat si trimis acasa. Primele date din ancheta

Dupa audieri care au durat duminica mai multe ore, cei doi soferi ai autocarului, atat cel de rezerva, cat si cel aflat la volan in momentul producerii accidentului, au fost eliberati de catre politistii bulgari si trimisi acasa.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.