Monaco are o noua printesa. Lacrimi, zambete, emotii si parada modei la nunta verii. VIDEO si FOTO

×
Codul embed a fost copiat

Charlene si Albert de Monaco si-au rostit juramintele si au primit binecuvantarea preotilor, in aplauzele a mii de invitati.Sarbatoarea regala de la Monte Carlo a continuat pana tarziu in noapte, cu un banchet si un spectaculos foc de artificii.

 

32 de capete incoronate, plus sefi de stat si de guvern din toata lumea, i-au felicitat pe miri. Romania a fost reprezentata de Altetele Lor Regale, principesa Margareta si principele Radu, dar si de personalitati ca Nadia Comaneci si Ilie Nastase.

Intr-o superba rochie Armani din matase de culoarea fildesului, cu o trena de 20 de metri, Charlene a pasit emotionata catre altar, in aplauzele invitatilor. 2.500 de ore de munca au fost necesare pentru broderia cu fir de platina si innobilata cu 40.000 de cristale Swarovski, 30.000 de pietre cu reflexe aurii si alte 20.000 de lacrimi de sidef. Mireasa si-a strans parul la spate cu o coronita batuta in nestemate, imprumutata de la Printesa Caroline de Monaco.

Slujba religioasa a fost oficiata in franceza si afrikaans, un omagiu adus tarii de origine a miresei, Africa de Sud. Ca si la ceremonia civila, Albert a incercat sa domoleasca emotiile miresei, facandu-i cu ochiul.

Cuplul a ales verighete din aur alb de 18 carate si platina, create de casa Cartier.

Melodia care a dat tonul ceremoniei a fost Celebration, un cintec compus special pentru cei doi miri, de Paul McCartney.

Evenimentul a prilejuit o parada a elegantei si glamour-ului.

Rand pe rand, pe covorul rosu au defilat fete regale si vedete din lumea modei si filmului. Principesa Margareta a purtat la ceremonie un deux pieces galben pai si palarie cu boruri largi, de aceeasi culoare.

Nadia Comaneci a stralucit intr-o rochie rosie, la care a purtat o palarioara neagra, de forma unei flori. Negru din cap pana-n picioare a imbracat partenera lui Ilie Nastase, Brigitte Sfat.

Aparitia exoticei Naomi Campbell a atras din nou, toate privirile.

Dupa ceremonia religioasa, mirii au pasit zambitori pe covorul rosu, sub petalele albe de trandafiri aruncate de invitati.

Charlene si Albert au traversa apoi orasul intr-o masina de lux, comanda speciala, pana la biserica Sainte Devote, unde mireasa a depus buchetul. Acolo, o melodie a reusit sa o emotioneze pana la lacrimi pe proaspata printesa, care abia s-a putut opri din plans. Asta in timp ce Printul Albert privea cu ingrijorare si oarecare nedumerire lacrimile miresei sale.

Presa a speculat imediat ca aerul melancolic al miresei ar putea fi legat de scandalul de dinaintea nuntii. Dupa ce a negat vehement ca ar avea un al treilea copil din flori si ca logodnica ar fi vrut sa-l paraseasca, un oficial al Casei Grimaldi a recunoscut ca, dupa nunta, Printul Albert va face un test de paternitate.

Mai mult, o revista franceza sustine ca printul ar avea nu inca unul, ci doi copii nelegitimi. Dintre care unul are numai un an si jumatate, ceea ce ar insemna ca a fost conceput in timpul relatiei cu Charlene.

Printesa Charlene si-a schimbat tinuta pentru banchet, optand pentru o rochie satinata mulata, cu volane in partea de jos si a renuntat la voal.

Emotionat si oarecum stangaci, Printul Albert a tinut un discurs in care, in loc sa-i declare miresei cat de mult o iubeste, mai mult a incercat sa-si scuze defectele.

"Charlene, iti multumesc pentru ca m-ai suportat cu programul meu extrem de ocupat, ca mi-ai acceptat absentele, inconsecventele, manierismul.Tu esti o femeie minunata si, uneori, rabdatoare. Iti multumesc atat de mult pentru tot ce ai adus in viata mea, in vietile noastre, aici, in Monaco", a spus Albert de Monaco.

Petrecerea a avut loc la Opera Garnier si pe terasele Cazinoului din Monte Carlo. De meniul compus din legume, peste si fructe de mare s-a ocupat celebrul bucatar Alain Ducasse, care are in total 19 stele Michellin. Tot el a pregatit inghetata de lapte cu mure, capsuni si fragi, precum si tortul de vanilie decorat cu doua mii de flori din zahar.

Cerul s-a luminat la miezul noptii, cand de pe 12 pontoane au fost lansate 4.000 de tone de artificii.

Zeci de mii de oameni au urmarit festivitatile pe ecrane uriase.

17:42 - Familia regala, respectiv printesele Stephanie si Caroline au sosit in aplauzele celor peste 3000 de spectatori.

16:45 - Celebritatile au inceput sa isi faca aparitia pe covorul rosu. Printre cei care au sosit se numara artistul Jean- Michel Jarre, cel care a sustinut un concert vineri seara, dupa ce printul Albert s-a casatorit civil, cat si Karolina Kurkova, fost model Victoria's Secret si Karin Victoria Silvstedt, fotomodel, actrita, cantareata si moderatore TV din Suedia. Potrivit AFP, la nunta a ajuns si Ilie Nastase impreuna cu iubita lui.Si designerul Karl Lagerfeld a sosit la nunta regala.

Familia de Monaco, o istorie plina de lupte, intrigi si mondenitati

Vineri n-a fost insa decat casatoria civila, astazi urmand sa aiba loc si slujba religioasa, care se anunta mult mai spectaculoasa.

Pe site-ul oficial al Palatului Princiar Monaco a fost afisat programul intregului eveniment de astazi:

- Ora 16:00 – Ceremonia religioasa se va desfasura in curtea de onoare a Palatului Princiar. Usile palatului vor fi deschise pentru a permite participarea a aproximativ 3.500 de persoane. Momentul va fi transmis si pe cateva ecrane gigant plasate in Piata Palatului. 

- Ora 17:30 – Cuplul va parasi palatul pentru a ajunge la biserica Sainte-Devote. Sotia printului va depune aici buchetul de mireasa.

La ora 17:55 Printul Albert de Monaco este asteptat sa soseasca la Palatul Place, unde va merge pe covorul rosu, spre altar.

Trei minute mai tarziu este asteptata si viitoarea printesa.

- Ora 20:00 – Va incepe dineul oficial si balul, care se vor desfasura la Opera Garnier, pe terasele Operei.

- Miezul noptii – Un spectacol de artificii va incheia petrecerea.

Mii de supusi s-au adunat in fata palatului din Monaco sa se asigure ca aceasta nunta, pe care multi nu mai sperau sa o vada, chiar are loc. Ceremonia a fost sobra si s-a desfasurat in sala tronului, in prezenta a 80 de prieteni si apropiati ai mirilor.

Mireasa, care purta o tinuta Chanel, nu parea deloc sa aiba indoieli. Printul a avut insa grija sa-i faca de cateva ori cu ochiul, incurajator. Amandoi au semnat in registrul de casatorii cu un stilou special facut pentru aceasta ocazie, din aur si pietre pretioase. Apoi, ca pentru a contrazice zvonurile, mirii s-au sarutat nu o data, ci de trei ori.

Intreaga suflare a principatului a putut urmari ceremonia pe ecranele instalate in piata din fata palatului. Apoi, toata lumea a fost invitata sa ciocneasca un pahar de sampanie in cinstea noului cuplu.

Ceva mai departe s-a baut bere roz, facuta special pentru aceasta ocazie.

Seara s-a incheiat cu un concert al lui Jean Michel Jarre, un prieten al cuplului.

Povestea lui Albert de Monaco, printul Playboy cu 2 copii nelegitimi, care se insoara la 52 de ani

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Agitatie mare in Monaco. Mai sunt doar 5 zile an la nunta printului Albert al II-lea
Agitatie mare in Monaco. Mai sunt doar 5 zile an la nunta printului Albert al II-lea

Principatul de Monaco le promite locuitorilor sai o mare sarbatoare populara cu ocazia nuntii printului Albert al II-lea cu logodnica sa, o fosta inotatoare de performanta din Africa de Sud.

Printul Albert de Monaco si-a scos aleasa in lume, de ziua principatului
Printul Albert de Monaco si-a scos aleasa in lume, de ziua principatului

Sarbatoarea nationala a principatului de Monaco a fost ocazia perfecta pentru viitoarea sotie a printului Albert sa-si faca prima aparitie oficiala alaturi de acesta.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.