Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

"Mama tuturor bombelor" vs "tatal tuturor bombelor". Rusii se lauda cu o bomba de 4 ori mai puternica decat cea a SUA

tatal tuturor bombelor

Dupa ce stirile cu super bomba aruncata de armata americana in Afganistan au facut inconjurul lumii, rusii se lauda ca au una si mai mare.

Site-ul de propaganda al Kremlinului, Sputnik News, scrie ca Moscova are in arsenalul ei “tatal tuturor bombelor”, un proiectil care ar fi chiar de patru ori mai puternic decat cel american.

SUA au lansat joi in Afganistan o bomba GBU-43/B, cea mai puternica arma conventionala americana si supranumita “mama tuturor bombelor”. La cateva zile rusii se lauda cu “tatal tuturor bombelor”.

Potrivit Sputnik News este vorba despre o bomba termobarica, cunoscuta in Rusia sub numele de “Bomba Aeriana cu Vid de Putere Crescuta”.

Potrivit sursei bomba supranumita “tatal tuturor bombelor” a fost dezvoltata la inceputul anilor 2000 si testata cu succes de armata rusa in anul 2007.

Atunci proiectilul a fost lansat dintr-un bombardier strategic TU-160 si a ras complet un bloc de locuinte din poligonul unde s-a efectuat testul, cu o putere distructiva nemaivazuta pana atunci la o bomba conventionala (nenucleara).

Bomba ruseasca este mai usoara decat GBU-43/B, insa puterea deflagratiei pe care o produce echivaleaza cu cea a 44 de tone de TNT, de patru ori superioara celei americane, datorita folosirii ultimelor progrese din domeniul nanotehnologiei.

“Rezultatele probelor demonstreaza eficienta proiectilului si forta sa este comparabila cu aceea a unui focos nuclear. De asemenea — si doresc sa subliniez acest lucru — nu contamineaza mediul inconjurator, spre deosebire de ceea ce se intampla cu armele atomice” desi “orice fiinta umana este pur si simplu spulberata” in raza sa de actiune, declara in anul 2007 un general rus.

Respectiva bomba ruseasca este de asemenea eficienta — la fel ca si cea americana — pentru distrugerea buncarelor subterane. Nu se cunoaste numarul proiectilelor de acest fel aflate in dotarea armatei ruse.

 

Sursa: Sputnik News, Data publicarii: 15 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: tatal tuturor bombelor, mama tuturor bombelor, rusia, sua,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed