El este eroul de pe Costa Concordia. A salvat zeci de pasageri si a fost la un pas de moarte

salvare barbat de pe vapor scufundat

Membrul echipajului gasit duminica la bordul vasului de croaziera scufundat in Italia salvase zeci de pasageri inainte de a ramane el insusi blocat 36 de ore intr-unul din restaurantele inundate, anunta AFP.

Manrico Giampietroni, in varsta de 57 de ani, a fost transportat la spitalul din Grosseto (regiunea Toscana), avand o fractura deschisa de gamba.

"Mi-a spus ca nu este un erou, dar eu il consider erou, este un altruist, se gandeşte mereu la altii", a declarat sotia sa, Laura, in varsta de 40 de ani.

Potrivit martorilor, dupa ce vasul de croaziera s-a izbit de stanci in jurul orei 21.45, Giampietroni a ajutat pana la ora 3.00 dimineata la evacuarea pasagerilor, cu ajutorul barcilor de salvare.

La miezul noptii, el a vorbit la telefon cu sotia, spunandu-i: "Stai calma, ajut pasagerii sa urce in barci, apoi ma voi salva si eu".

Citește și
pachebot Italia
Descoperire macabra pe "Titanicul din 2012". Dialogul tulburator dintre un tata si fiu. VIDEO
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

La ora 3.15, Manrico, care lucreaza la compania Costa Crociere de 18 ani, ii spunea unui prieten: "Este o catastrofa, dar facem tot posibilul pentru a ajuta pasagerii sa ajunga pe insula Giglio".

Apoi, despre el nu s-a mai stiut nimic pana duminica dimineata, cand echipele de salvare auzisera zgomote provenind din zona Puntii numarul 3.

"Am cazut intr-o gaura formata in podea, in timp ce incercam sa merg spre cabina comandantului; am cazut cinci metri si am simtit o mare durere la picior", a povestit Giampetroni dupa ce a fost salvat.

El a stat blocat zeci de ore in sala restaurantelor, in timp ce nivelul apei crestea.

"Era intuneric, eram ingrozit ca eram singur, dar nu mi-am pierdut speranta; am stiut mereu ca voi iesi", a spus el.

"Cand am auzit ca veneau echipele de salvare spre mine, cand ma auzeau strigand si plangand, aceea a fost o experienta incredibila", adauga Giampietroni, care a fost recuperat duminica la pranz de echipele de interventie.

La randul sau, directorul companiei Costa Crociere, societate proprietara a pachebotului care a naufragiat vineri, a deplans eroarea umana "incomensurabila" a capitanului.

Pier Luigi Foschi, directorul companiei, si-a aratat spijinul fata de echipajul navei Costa Concordia, "care s-a comportat eroic". Membrii echipajului au reusit sa evacueze "peste 4.000 de persoane in doua ore", a mai adaugat acesta.

Comandantul vasului, Franscesco Schetinno, se afla in arest de vineri, fiind acuzat de omucidere si abandonarea navei. Potrivit mai multor martori oculari, el s-a apropiat prea mult de coasta, doar pentru a saluta cei 800 de locuitori ai insulei Giglio.

"Este vorba despre o manevra fara aprobare si neprevazuta de Costa", care "se disociaza de aceasta conduita", a mai adaugat Foschi. El precizeaza ca vaporul nu avea defectiuni tehnice.

Naufragiul navei Costa Concordia s-a soldat cu sase morti, 60 de raniti si 15 persoane disparute, conform unui bilant provizoriu.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Numarul mortilor de pe
Numarul mortilor de pe "Titanicul din 2012" a ajuns la 6. 15 persoane sunt in continuare disparute

Echipele de salvare au gasit luni dimineata cadavrul unui barbat pe epava navei Costa Concordia, ridicand la sase morti bilantul naufragiului acestui pachebot de croaziera in apropiere de insula italiana Giglio, a anuntat agentia ANSA, citata de AFP.

Descoperire macabra pe
Descoperire macabra pe "Titanicul din 2012". Dialogul tulburator dintre un tata si fiu. VIDEO

Au fost reluate operatiunile de salvare in Toscana, unde a naufragiat cel mai mare vas italian de croaziera, pe care erau cateva mii de oameni, printre care si romani.

"Nu ni se intampla noua asta". 80 de romani, pe vaporul scufundat. Inregistrari tulburatoare

80 de romani au trecut vineri noapte prin cele mai ingrozitoare momente din viata lor. Se aflau pe cel mai mare vas italian de croaziera, care a naufragiat la sud de Toscana. 50 dintre ei faceau parte din echipaj, restul erau pasageri.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.