O femeie l-a salvat pe DSK. Cine e cea care a strans 6 milioane de dolari

×
Codul embed a fost copiat

Seful demisionar al FMI va fi eliberat astazi. Judecatorul instantei din Manhattan a aprobat joi seara eliberarea lui pe cautiune. Este vorba despre o cautiune de un milion de dolari si un depozit de garantie de alte cinci milioane.

Persoana care a strans banii necesari eliberarii pe cautiune este chiar sotia acestuia. Anne Sinclaire, fiica unui important   colectionar de arta, este cea care a facut rost de un milion de dolari cash si alte 5 milioane garantie.

Anne Sinclaire este o cunoscuta jurnalista in Franta, dar si o mostenitoare milionara. Este a treia sotie a fostului sef FMI.

Dupa ce va parasi arestul, Dominique Strauss Kahn va fi "detinut" in casa sa luxoasa din Washington, sub supraveghere 24 de ore din 24. Politistii il vor pazi la fiecare miscare. In permanenta va fi sub obiectivul camerelor video si toate convorbirile ii vor fi atent monitorizate si interceptate.

Judecatorul Michael Obus a stabilit plasarea fostului director al FMI in arest la domiciliu si purtarea unui bratari electronice pentru localizare.

Citește și
Dominique Strauss-Kahn
New York Post: Presupusa victima a sefului FMI ar putea fi infectata cu HIV
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Urmatoarea audiere in cazul lui Strauss-Kahn a fost stabilita pe 6 iunie.

Pe de alta parte, noi detalii despre obiceiurile amoroase ale lui Strauss-Kahn devin publice. Patroana unui bordel din Manhattan a declarat ca politicianul a fost clientul fetelor sale. Mai mult, o prostituata platita cu 1.200 de dolari pe ora ar fi refuzat sa il mai vada, pe motiv ca a fost agresiv.

Insa si acuzarea a primit ieri o lovitura. Un barbat care se prezentase drept fratele victimei si spusese cat de afectata este femeia, a recunoscut ca nu-i este, in realitate, decat prieten.

Presa americana scrie ca DSK este tratat ca un infractor de drept comun si ca trecutul sau in care a mai fost acuzat de hartuire sexuala ii atarna acum ca o piatra de gat. Practic, el este considerat recidivist de catre instanta din Manhattan.

New York Post titreaza "Bancherul a iesit, deocamdata" si comenteaza pe larg cazul DSK.

Cauţiunea a fost fixata la un milion de dolari, iar depozitul de garantie este de cinci milioane de dolari.

Strauss-Kahn a fost inculpat oficial pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, dupa ce a fost denuntat de o camerista a Hotelului Sofitel din New York.

Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn au argumentat joi, in instanta, ca acesta este "o persoana respectabila" si nu se va sustrage justitiei americane daca va fi eliberat pe cautiune. In schimb, procurorii americani argumentau ca Dominique Strauss-Kahn are "motive intemeiate sa fuga" daca va fi eliberat pe cautiune.

Dominique Strauss-Kahn a fost adus fara catuse, joi la ora 14.30 (21.30, ora Romaniei), in sala tribunalului din Manhattan.

Sotia lui Dominique Strauss-Kahn, Anne Sinclair, alaturi de una dintre fiicele fostului director al FMI, au sosit joi dupa-amiaza la instanta din Manhattan unde are loc audierea asupra cererii de eliberare pe cautiune a sotului ei.

In cursul audierii, avocatii apararii au argumentat ca Dominique Strauss-Kahn este "o persoana respectabila", dand asigurari ca nu va incerca sa fuga daca va fi eliberat pe cautiune.

Dominique Stauss-Kahn este in acest moment la Instanta din Manhattan, unde se discuta cererea sa de eliberare din arest pe cautiune.

Cu aceasta decizie, batalia pentru sefia Fondului Monetar International se anunta crancena. Europenii sunt hotarati sa nu piarda teren in fata asiaticilor sau a americanilor. Pe de alta parte, Strauss Kahn este la un pas de eliberare conditionata, dupa ce avocatii sai au depus o noua cerere in acest sens.

"Cu o infinita tristete ma vad constrans sa prezint Consiliului de Administratie demisia mea din functia de director general al Fondului Monetar International", scrie Dominique Strauss-Khan in demisia cu efect imediat.

Prima lui reactie publica dupa ce a fost arestat este si debutul oficial al unei lupte fara menajamente. Prima pe lista inlocuitorilor lui DSK este sefa diplomatiei franceze, Christine Lagarde.

Un alt nume vehiculat de presa este cel al fostului premier britanic Gordon Brown. Pe de alta parte, cancelarul german Angela Merkel a anuntat sec ca seful FMI trebuie sa fie un european. In timp ce greii planetei sunt prinsi in batalia pentru controlul finantelor internationale, dosarul Strauss Kahn a trecut brusc, in plan secund. Paradoxal, asta l-ar putea ajuta pe prizonierul din Rikers Island.

"Are un psihic bun, e preocupat, dar e bine. E un om puternic si e hotarat sa treaca peste asta." O spune unul dintre avocatii lui Strauss-Khan, care a discutat cu clientul sau despre noua cerere de eliberare conditionata. Spera la arest la domiciului si ofera in schimb cautiune de un milion de dolari si supraveghere permanenta cu bratara electronica.

Adica exact ceea ce se putea face inca de la prima infatisare. Ca sa induplece instanta, avocatii lui Strauss Kahn au invocat prezenta permanenta la New York a sotiei sale - jurnalista franceza Anne Sinclair, care este nascuta in America, si a fiicei lor Camille, care studiaza in metropola americana. In privinta cautiunii, avocatii spun ca suspectul dispune de "resurse financiare suficiente", referindu-se la o luxoasa proprietate din Washington, estimata la 4 milioane de dolari.

Inculparea propriu zisa ii revine asa-numitei "camere de acuzare", formata din jurati. In fata acestora - si in mare secret - a depus marturie si presupusa victima, originara din Guineea. Presa de peste ocean scrie ca in camera de hotel in care s-ar fi petrecut agresiunea au fost gasite noi probe ADN.

Menajera a indicat locul in care ar fi scuipat, dupa ce seful FMI ar fi obligat-o sa intretina relatii sexuale orale. Mai mult, se pare ca acolo s-ar fi aflat un al doilea angajat al hotelului, care ar fi asigurat-o pe camerista ca apartamentul este gol. Analiza cartelelor electronice care permit accesul in camere ar putea aduce noi indicii despre ce s-a petrecut, cu adevarat, acolo.

Menajera va depune marturie in procesul impotriva sefului FMI

Articol recomandat de sport.ro
Nici Mbappe, nici Haaland! Cine este noul favorit să câștige Balonul de Aur
Nici Mbappe, nici Haaland! Cine este noul favorit să câștige Balonul de Aur
Citește și...
Menajera va depune marturie in procesul impotriva sefului FMI
Menajera va depune marturie in procesul impotriva sefului FMI

Camerista care il acuza de agresiune sexuala pe directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, va depune marturie in cadrul procesului de pe 20 mai. Declaratia apartine avocatului femeii, care a mai precizat si faptul ca aceasta este foarte speriata.

New York Post: Presupusa victima a sefului FMI ar putea fi infectata cu HIV
New York Post: Presupusa victima a sefului FMI ar putea fi infectata cu HIV

Dominique Strauss-Kahn ar trebui sa se teama de mai mult decat de o posibila condamnare la inchisoare, presupusa sa victima locuind intr-un apartament din Bronx inchiriat exclusiv adultilor infectati cu HIV.

Francezii ii tin partea lui Strauss-Kahn. Majoritatea crede ca e un complot
Francezii ii tin partea lui Strauss-Kahn. Majoritatea crede ca e un complot

Un sondaj al Institutului CSA, publicat miercuri, arata ca peste 57% dintre francezi sunt de parere ca Dominique Strauss-Kahn este nevinovat si ca directorul FMI este victima unui complot.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.