Cei cinci miliardari ai lumii, care nu traiesc in lux!

dolari

Cel putin o data in viata, daca nu o data pe saptamana, orice om viseaza la bogatie. Ce ar face daca ar avea milioane sau chiar miliarde de dolari? Ei bine, exista oameni care detin asemenea sume de bani, dar care traiesc "normal", fara lux.

Iata cateva exemple cu unii dintre cei mai bogati oameni din lume, conform Yahoo News, care duc o viata .. aproximativ “normala” din punct de vedere al conditiilor de trai.

 1.Warren Buffett
Milioane de oameni i-au citit cartile si au urmarit fiecare miscare a companiei sale, Berkshire Hathaway. Dar, poate ca adevaratul secret al lui Buffet este inclinatia sa catre simplitate. Buffet, a carei avere este estimata la 47 de miliarde de dolari, se fereste cat poate de opulenta si case de lux.

Impreuna cu sotia lui, Buffet traieste si acum intr-o locuinta modesta din Omaha, Nebraska, pe care a cumparat-o in urma cu aproape 50 de ani cu suma de 31.500 de dolari. Ba mai mult, desi a avut ocazia sa fie servit in cele mai luxoase restaurante din lume, el ar alege oricand sa manance un burger cu cartofi prajiti, alaturi de o Cola de cirese. Intrebat de ce nu are si el un iaht, Buffet a raspuns: “Majoritatea jucariilor sunt ca niste cuie in talpa.”

 2.Carlos Slim


Aproape oricine din lume a auzit de numele lui Bill Gates, insa daca intrebi de Carlos Ring … foarte putini o sa spuna cine este. Numele lui merita insa putina atentie. Slim, care este originar din Mexic, tocmai a fost proclamat cel mai mare miliardar al lumii. Exact, chiar mai mare si decat fondatorul Microsoft!

Slim “valoreaza” peste 53 de miliarde de dolari si, desi isi permite orice lux, rareori gusta aceasta placere. La fel ca si Buffet, el nu are un iaht personal si traieste in aceeasi casa de peste 40 de ani.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Carlos Slim ar putea cheltui 1.150 de dolari pe minut pentru urmatorii 100 de ani, ca sa “scape” de banetul pe care il are in acest moment. Ca sa fie si mai graitoare aceasta comparatie, el ar putea cheltui in 13 minute salariul de o viata al unui muncitor obisnuit, care lucreaza 8 ore zi de zi. Cu toate astea, cheltuielile sale sunt reduse la minimum si traieste aproape ca un muritor de rand.

 3.Ingvar Kamprad
Fondatorul fenomenului suedez al mobilei Ikea a cunoscut succesul cu sistemul de asamblare a mobilierului pe care sa si-l permita absolut oricine. Ei bine, pentru Kamprad, felul in care sa cheltui cat mai putin din economiile personale nu este valabil doar pentru clientii companiei sale, ci este chiar un mod de viata.

Una din declaratiile lui Kamprad, care a ajuns celebra, este ca “cei care cumpara de la Ikea nu conduc masini luxoase si nu stau in hoteluri de fite.” Exact asa procedeaza si Kamprad. El doarme pe o canapea de “bussiness”, iar cand are nevoie sa mearga prin imprejurimile orasului in care locuieste, calatoreste cu autobuzul sau foloseste masina sa Volvo 240 GL, veche de 15 ani.

4. Chuck Feeney
Originea sa de irlandezo-american .. probabil ca are ceva de-a face cu modul de viata. Cu un motto de viata care spune “Muncesc din greu, dar nu ca sa ma imbogatesc”, co-fondatorul Duty Free Shoppers a devenit, discret, miliardar. Si mai discret decat atat, el a donat fundatiei sale de actiuni filantropice, Atlantic Philanthropies, aproape toata averea. In plus, a mai donat vreo 600 de milioane de dolari Universitatii Cornell, plus alte cateva miliarde de dolari unor scoli, spitale si centre stiintifice de cercetare.

Este un calator obisnuit al curselor de transport public si foloseste in mod frecvent cursele aeriene “economice”. De asemenea, domnului Feeney nu ii place sa arunce banii pe incaltaminte, vorba lui fiind ca “mai mult de o pereche de incaltaminte nu ai cum sa porti.”

In ceea ce-i priveste pe copiii sai, i-a crescut in acelasi mod de viata: punandu-i sa munceasca la fel ca ceilalti, cu slujbe normale pentru orice tanar care vrea sa castige vara un ban de distractie.

5.Frederik Meijer
Cine traieste in Midwest atunci sigur a intrat si intr-una din bacaniile lui Meijer. Averea lui este estimata la peste cinci miliarde de dolari, iar aproape jumatate din suma a fost facuta atunci cand toata lumea isi vedea banii disparand ..in anul de criza 2009.

Ca si Buffet, el cumpara numai masini “rezonabile” si le foloseste pana cand se strica de tot. Ca si Kamprad el alege numai hoteluri cu preturi mici atunci cand calatoreste cu afaceri si, la fel ca si Feeney, este preocupat mai mult de binele comunitatii, decat de confortul personal.

Iata cateva sfaturi desprinse din felul in care cheltuiesc miliardarii lumii:

1. Nu va impopotonati locuinta

Miliardarii isi pot permite sa traiasca in cele mai exclusiviste case construite vreodata. Si multi dintre ei asa fac – vezi cazul lui Bill Gates. Cu toate astea, amicul sau de afaceri caritabile, Warren Buffett, duce un trai mult mai simplu. Are o casa cu cinci dormitoare in care locuieste din 1957.

2. Folositi bicicletele sau transportul public

Sunt foarte multi miliardari, este adevarat mai putin cunoscuti (John Caudwell, David Cheriton sau Chuck Feeney) care prefera sa mearga pe jos, cu bicicleta sau cu autobuzul prin oras. Asta in conditiile in care si-ar putea permite sa mearga cu elicopterul ca sa ia pranzul.

3. Cumparati haine “de serie”, nu din colectii de designer si care costa o avere

In timp ce unii dau bani grei pe “eticheta” si prefera haine facute de creatori celebri, o serie de miliardari cunoscuti poarta haine casual, cumparate din magazine pentru toata lumea, fara sa aiba pretentia ca nu sunt unice sau croite "la comanda”. Pana la urma conteaza cum te simti in ele, nu ce scrie pe rever.

4. Tundeti-va acasa, sau la frizeriile de cartier

Normal, un tuns costa cam 10-20 de lei. Ei bine, imaginati-va ca sunt oameni care cheltuie 800 de dolari pentru o astfel de operatiune. Inmultiti cu 8,6 - pentru ca se tund cam la fiecare 6 saptamani – si o sa vedem ca se duc 7.200 de dolari doar pentru asa ceva, fara bacsisuri. Exemplul nu este de bun augur si ar trebui sa invatam sa ne tundem singuri sau sa mergem la un salon fara pretentii, daca tinem la banii nostri.

5. Conduceti o masina normala

Este bine cunoscuta pasiunea celor bogati pentru masini. Se cheltuiesc milioane de dolari pe adevarate bijuterii, insa trebuie sa stiti ca exista miliardari carora nu le cad blazoanele daca merg cu aceeasi camioneta de 15 ani sau conduc o berlina clasica si isi pastreaza agoniseala pentru lucruri mai importante.

6. Evitati tot ce inseamna lux

Poate fi surprinzator, dar cel mai bogat om din lume, Carlos Slim, nu are yacht sau avion personal.

Aici puteti citi si Topul celor mai frumoase mostenitoare din lume

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Reuters: Arestarea unui important militar rus ar putea fi o lovitură dată unui
Reuters: Arestarea unui important militar rus ar putea fi o lovitură dată unui "clan" rival. Ce se va întâmpla cu Șoigu

Serghei Şoigu, ministrul rus al apărării, a încercat să transmită un mesaj de "business as usual" de când adjunctul său a fost arestat sub acuzaţia de luare de mită.

Studenţii de la o facultate din Paris au blocat accesul în clădire, în semn de protest faţă de acţiunile Israelului în Gaza
Studenţii de la o facultate din Paris au blocat accesul în clădire, în semn de protest faţă de acţiunile Israelului în Gaza

Accesul în prestigiosul Institut de Ştiinţe Politice (Sciences Po) din Paris a fost blocat vineri de studenţi care protestează împotriva războiului din Gaza.

Un tânăr din Marea Britanie a fost inculpat pentru presupuse activităţi ostile statului, după ce ar fi fost recrutat de Rusia
Un tânăr din Marea Britanie a fost inculpat pentru presupuse activităţi ostile statului, după ce ar fi fost recrutat de Rusia

Un tânăr britanic a fost inculpat pentru presupuse activităţi ostile statului, menite să avantajeze Rusia, inclusiv prin presupusa recrutare a altor persoane care să dea foc unei proprietăţi comerciale din Londra legate de Ucraina, relatează Reuters.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).