Armata rusa contrazice Turcia: Unul dintre pilotii din avionul doborat a murit. Un alt soldat, ucis in misiunea de recuperare

piloti avion rusesc doborat

Informatii contradictorii despre pilotii avionului rus doborat de Turcia. Ankara a afirmat ca ei ar putea fi in viata, insa Rusia ii contrazice si anunta moartea unuia dintre ei. In plus un al treilea soldat a fost ucis in misiunea de recuperare.

UPDATE 21:00 Elicopterul rus Mi-8 a fost lovit pe teritoriul sirian cu tiruri dinspre o zona aflata sub controlul rebelilor, in timpul operatiunilor de cautare si salvare a echipajului de pe Su-24, doborat inainte de aceasta de Fortele Aeriene turce, a anuntat marti seara Statul Major al armatei ruse, informeaza Interfax si TASS. In timpul operatiunii de cautare si salvare a fost ucis un puscas marin rus, a precizat seful Departamentului operativ principal al Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, general-locotenentul Serghei Rudskoi.

“In scopul evacuarii pilotilor rusi (de pe Su-24) a fost desfasurata o operatiune de cautare-salvare, cu implicarea a doua elicoptere Mi-8. In timpul operatiunii, dupa ce a fost avariat de focuri trase de la sol, elicopterul a fost nevoit sa aterizeze de urgenta pe un teritoriu neutru, iar un puscas marin angajat pe baza de contract a fost ucis”, a subliniat general-locotenentul Serghei Rudskoi.

Echipa grupului de salvare si echipajul avionului doborat de aviatia turca au fost evacuti. La ora actuala, ei se afla la baza aviatica Hmeimim. Insa, potrivit informatiilor preliminare, unul dintre pilotii bombardierului a murit in timp ce se afla in aparat, dupa tiruri trase de la sol

UPDATE 20:15 Alpaslan Celik, un lider al brigazii turkmen siriene, apare intr-o inregistrare video in care sustine ca cei doi piloti rusi, din avionul doborat, au fost ucisi in timp ce se aflau in aer. Drept dovada a venit si cu o bucata din parasuta.

Citește și
Forte speciale SUA
Statele Unite isi vor trimite soldatii de elita in Siria "foarte curand". Ce misiune vor avea
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

UPDATE 20:00  Armata rusa contrazice Turcia si anunta ca cel putin unul dintre piloti este mort, relateaza The Guardian. Potrivit BBC, un alt soldat rus a murit in timpul misiunii de recuperare a celor doi piloti, aflati in avionul doborat.

UPDATE 18:30 Oficiali turci, citati de Reuters sustin, in ciuda relatarilor anterioare, ca cei doi piloti rusi din avionul militar doborat azi, ar fi in viata si ca se poarta negocieri cu rebelii sirieni pentru eliberarea lor, informeaza The Guardian

UPDATE 16:00 Se stia ca cei doi piloti s-au catapultat dupa ce avionul a fost interceptat de aviatia turca. Ei fiind si filmati in vreme ce coborau cu parasutele. Nu era insa clar daca au ramas in viata, dat fiind ca au ajuns in teritoriul sirian controlat de rebeli ostili Rusiei si pe care e posibil ca aviatia rusa sa ii fi bombardat in ultimele zile.

Intre timp, surse locale afirma ca amandoi ar fi fost ucisi. Doua elicoptere rusesti au fost filmate in vreme ce survolau zona prabusirii avionului, cautandu-i pe piloti.

In cursul diminetii, in retelele sociale a aparut un clip extrem de socant care ar infatisa momentul in care un grup de rebeli sirieni descopera cadavrul unuia dintre pilotii rusi. Imaginile au fost preluate de presa iar autenticitatea lor, confirmata de Jahed Ahmad, purtator de cuvant al rebelilor sirieni din "A Zecea Brigada de Coasta".

Ahmad a spus ca rebelii au deschis focul asupra pilotilor rusi care se parasutasera si ca unul dintre acestia a fost impuscat si era mort cand a ajuns la sol. Despre celalalt nu se stie nimic. "A Zecea Brigada de Coasta" face parte din Armata Libera Siriana, condusa de fosti ofiteri ai regimului al-Assad si formata din sunniti, siiti si alte minoritati religioase. Armata Libera a primit de-a lungul timpului ajutor din SUA si din Turcia, dar a fost si criticata ca fiind ineficienta sau chiar controlata de elemente jihadiste.

Ulterior, o sursa din Armata Libera Siriana, citata de analistul Bloomberg Charles Lister, a afirmat ca si al doilea pilot a a murit. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al unei unitati de rebeli turkmeni din Siria. "I-am impuscat pe ambii piloti cand coborau cu parasutele. Cadavrele lor sunt aici". Pe YouTube a aparut si o presupusa filmare cu acest moment, despre care presa turca sustine ca este reala:

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Erdogan: Turcia a facut tot posibilul sa evite doborarea avionului rus. Reactia sefului NATO dupa reuniunea de la Bruxelles
Erdogan: Turcia a facut tot posibilul sa evite doborarea avionului rus. Reactia sefului NATO dupa reuniunea de la Bruxelles

Un incident deosebit de grav ameninta sa arunce in aer relatiile dintre Rusia si Turcia. Un avion militar rusesc, de tip Suhoi-24, a fost doborat de aviatia turca. Vladimir Putin a numit incidentul o lovitura in spate, avertizand Ankara.

Statele Unite isi vor trimite soldatii de elita in Siria
Statele Unite isi vor trimite soldatii de elita in Siria "foarte curand". Ce misiune vor avea

Cateva zeci de soldati din fortele speciale americane, pe care administratia Barack Obama a decis luna trecuta sa-i trimita in Siria, vor sosi 'foarte curand' pe teren, a indicat duminica un inalt responsabil american, citat de AFP.

Rusia bombardeaza Statul Islamic cu bombe pe care scrie
Rusia bombardeaza Statul Islamic cu bombe pe care scrie "pentru poporul nostru" si "pentru Paris". Mesajul lui Vladimir Putin

Rusia a bombardat pozitii ale Statului Islamic din Siria cu bombe purtand inscriptiile; "pentru poporul nostru" si "pentru Paris". Fortele ruse si-au intensificat atacurile, cu raiduri aeriene si cu rachete lansate de pe mare.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.