100.000 de oameni isi asteapta moartea in Siria si isi inregistreaza ultimele mesaje. Imagini sfasietoare din orasul Hama

×
Codul embed a fost copiat

Imagini sfasietoare au aparut in mediul online, din Siria. Cadavrele copiilor morti in bombardamentele din Siria sunt intinse la perete, dupa ce orasul Hama a fost distrus practic de pe fata pamantului.

O organizatie nonguvernamentala sustine ca cel putin 93 de copii au murit in urma unor atacuri cu gaze chimice. Cei aproape 100 de copii au murit la scurt timp dupa ce au inhalat gazul, conform Daily Mail. Atacul ar fi durat o ora, iar gazul ar fi fost unul incolor si inodor.

Organizatia caritabila sustine ca la fata locului ar fi fost afectate peste 300 de persoane in urma atacului.

Civilii din Alep isi asteapta moartea. Mesajele lor finale

Citește și
alep
Armata siriana reia luptele la Alep, anunta Moscova. Acordul privind evacuarea civililor si a insurgentilor, "suspendat"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Situaita in Siria este catrastrofala. "100.000 de oameni isi asteapta moartea si isi inregistreaza testamentul, ultima dorinta pentru ca se asteapta ca acesta sa fie ultimul lor mesaj. Nu stiu cum sa spun, dar situatia este dezastruoasa, am apelat la ajutorul comunitatilor internationale pentru a opri acest masacru" au spus reprezentanti ai Uniunii Organizatiilor pentru Salvare si Ingrijiri Medicale (UOSSM).

Evenimentele tragice din Alep sunt descrise de ambasadorul umanitar ONU Jens Laerke ca "disparitia oricarei urme de umanitate".

Civilii din Alep si voluntarii sunt siguri ca vor fi capturati, torturati si ucisi. "Un tanar de 25 de ani mi-a zis ca stie engleza, deci va fi ucis mai mult ca sigur. Asta crede el" este un mesaj scris de un activist din Alep pe Twitter.

 

 

"Rezistenta" ultimilor rebeli la Alep va mai dura "doua-trei zile"

 
"Rezistenta" ultimilor rebeli la Alep va mai dura "doua-trei zile", la capatul a peste patru ani de insurectie in acest oras din nordul Siriei, a estimat miercuri seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Sper ca situatia se va rezolva in doua-trei zile", a declarat Lavrov, citat de agentiile ruse de presa, in cadrul unui forum diplomatic, adaugand ca "luptatorii isi vor inceta rezistenta in urmatoarele doua-trei zile".

Reunit de urgenta la cererea Frantei, Consiliul de Securitate al ONU a luat act marti seara de acordul privind evacuarea rapida a rebelilor din oras. Rebelii din Alep au pierdut razboiul si Organizatia Natiunilor Unite si-a pierdut credibilitatea sub daramaturile unui oras simbol al "prabusirii umanitatii", potrivit ambasadoarei SUA la ONU, Samantha Power, citata de Le Monde in editia sa de miercuri.

"Aceasta tragedie este rezultatul salbaticiei unora, complicitatii active si cinismului absolut al altora, dar este si rodul multor acte de lasitate si a indiferentei si - trebuie sa avem curajul de a o spune - neputintei comunitatii internationale si a ONU", a adaugat François Delattre, reprezentantul permanent al Frantei la ONU.

Anuntul surpriza facut marti seara de ambasadorul rus la Natiunile Unite, Vitali Ciurkin, privind un acord incheiat sub auspiciile Moscovei si Ankarei cu insurgentii pentru trecerea la evacuarea lor rapida din sectorul de est al Alepului, reprezinta epilogul ' hold-up-ului' diplomatic si militar al Kremlinului in aceasta criza, noteaza publicatia citata.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Ambasadoarea SUA la ONU, catre Rusia, Iran si Assad:
Ambasadoarea SUA la ONU, catre Rusia, Iran si Assad: "Nu va este rusine de atrocitatile din Alep?" Reactia rusilor. VIDEO

Schimb de replici dure intre ambasadorul american, la ONU, Samantha Power si cel rus, Vitali Churkin, in contextul pierderii orasului Alep de catre rebelii sirieni si a bombardamentelor violente din ultimele ore.

Armata siriana reia luptele la Alep, anunta Moscova. Acordul privind evacuarea civililor si a insurgentilor,
Armata siriana reia luptele la Alep, anunta Moscova. Acordul privind evacuarea civililor si a insurgentilor, "suspendat"

Acordul privind evacuarea civililor si a insurgentilor din orasul Alep a fost "suspendat" dupa obiectii formulate de regimul sirian, a declarat pentru AFP un responsabil al fortelor rebele si o sursa apropiata regimului de la Damasc.

Fortele siriene, acuzate ca au executat 82 de civili, inclusiv 11 femei si 13 copii, in Alep:
Fortele siriene, acuzate ca au executat 82 de civili, inclusiv 11 femei si 13 copii, in Alep: "Oamenii sunt masacrati"

Armata siriana si aliatii sai au preluat controlul total asupra cartierelor din Alep abandonate de rebeli in timpul retragerii lor din oras, a declarat marti o sursa militara siriana

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.