Conace boieresti, scoase la vanzare la preturi de apartamente de lux in Capitala

Ultimul update: Luni 27 Mai 2013 13:11
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2013 10:47
Categorie: Financiar

Preturile la care pot fi achizitionate conacele boieresti din diferite regiuni ale tarii coboara pana la 300.000 euro, pret care include si o padure de 44,4 hectare, iar maximul ajunge la 2,5 milioane de euro.

"Potrivit ofertelor listate pe Imobiliare.ro, in momentul de fata cel mai scump apartament scos la vanzare in Capitala are un pret cerut de 2,5 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse de 500 de metri patrati, construit in anul 1996, situat in zona Dorobanti-Aviatorilor.

Suma impresionanta solicitata de proprietar este insa mai mult decat suficienta pentru achizitionarea unei proprietati cu valoare arhitecturala si istorica precum unul sau chiar mai multe conace boieresti; iar in astfel de cazuri oferta vine «la pachet» chiar cu zeci de hectare de teren", se arata intr-un comunicat al portalului imobiliare.ro.

Portalul a realizat un top al conacelor scoase la vanzare in diferite regiuni ale tarii, in functie de preturile de listare. Exceptand zona Bucuresti-Ilfov, astfel de proprietati pot fi achizitionate cu mai putin de un milion de euro.

Cel mai scump conac scos la vanzare este situat in apropierea Capitalei, in comuna Balotesti. Conacul cu 14 camere are un pret cerut de 2,5 milioane de euro.

Cladirea are o suprafata utila de 600 de metri patrati si este amplasata pe un teren de 16,9 hectare. Proprietatea dispune de cale de acces catre lacul din comuna. Totusi, imobilul necesita renovare totala.

Pe locul al doilea in clasament se situeaza un conac restaurat cu cinci camere din Timisoara. Cu o suprafata utila de 505 metri patrati si un teren de 1.581 de metri patrati, acesta este scos la vanzare pentru 900.000 de euro.

Cladirea are o vechime de peste 150 de ani, fiind construita in stilul clasicismului maghiar din perioada 1830-1840. Imobilul a fost consolidat si renovat de catre actualul proprietar, pastrand insa cu fidelitate caracteristicile arhitecturale ale cladirii. In afara destinatiei de resedinta, conacul poate gazdui un club, restaurant, consulat, sediu de firma sau o clinica privata.

Un pret de 800.000 de euro este solicitat pentru un conac cu 22 de camere din localitatea Zagujeni, judetul Caras-Severin. Imobilul a fost construit in anul 1850, are o suprafata utila de 900 de metri patrati si este amplasat pe un teren de 2,75 hectare.

Construit in stil neoclasic, conacul a servit ca resedinta pentru consilierii militari ai imperiului austro-ungar. Proprietatea mai cuprinde inca opt cladiri auxiliare, cu suprafete cuprinse intre 200 si 800 de metri patrati, precum si un parc de 3000 de metri patrati cu arbori seculari, diferite specii de brad, arbori exotici si pomi fructiferi.

In apropiere de Ploiesti (comuna Bucov), proprietarul unui domeniu viticol de 6.500 de metri patrati, compus din conac si crama, solicita un pret de 519.000 de euro.

Cladirea a fost construita in anul 1901, iar din 1940 a functionat ca spital de campanie al Crucii Rosii pentru ingrijirea ranitilor de pe front.

Cu o suprafata utila de 980 de metri patrati, imobilul a fost restaurat cu ajutorul unui arhitect specializat in astfel de lucrari. Conacul cuprinde 9 camere, la care se adauga crama amenajata in locul vechilor grajduri, o pivnita si un hangar independent.

In centrul Brasovului, o vila tip conac vanatoresc, construita in anul 1924, este scoasa la vanzare pentru 480.000 de euro. Imobilul are sase camere, o suprafata utila de 300 de metri patrati si este amplasat pe un teren de 1.700 de metri patrati. Cladirea are trei etaje si combina doua materiale naturale de constructie – lemnul si piatra. La interior, vila este renovata si mobilata modern, pastrand insa si influente specifice secolului trecut.

In judetul Prahova, comuna Chiojdeanca, un conac cu 12 camere are un pret cerut de 300.000 de euro. Terenul pe care este amplasat are o suprafata de 14,63 de hectare. Conacul propriu-zis are o amprenta la sol de aproape 270 de metri patrati si este construit pe parter si un etaj.

Cladirea este conectata la retelele locale de electricitate si apa curenta. Impreuna cu aceasta proprietate poate fi achizitionata si o padure de 44,4 hectare.

 

Judetele Timis si Arad, fruntase la tranzactii imobiliare. Situatia dupa primul trimestru al anului

Judetele Timis si Arad, fruntase la tranzactii imobiliare. Situatia dupa primul trimestru al anului

game of thrones

Topul salariilor actorilor din seriale. Cât ia ”mama dragonilor” pe un singur episod

Salariul minim din Franța, contestat în România. Macron, așteptat cu proteste

Profit.ro: Guvernul pregătește un nou ”atac” asupra pensiilor private

tanar fara loc de munca

25% din tinerii din România nu muncesc și nici nu studiază

Gigant hotelier de 5 stele din București, scos la vânzare. Cât cer proprietarii pe el

ANAF a început un control la două bănci, ”pe pierdere”. Tudose: ”Nu riscă să intre în faliment?”