Premierul a vizitat ranitii din spitalul Petrosani, apoi a plecat spre mina

×
Codul embed a fost copiat

Tariceanu a ajuns, duminica, la ora 16.45, la Spitalul de Urgenta din Petrosani, unde mai sunt internate sase persoane ranite in urma exploziilor de sambata din subteranul minei Petrila.

Premierul a fost insotit de ministrul internelor, Cristian David. A fost intampinat de directorul Autoritatii de Sanatate Publica Hunedoara, Dan Magheru.

Apoi s-a indreptat spre mina Petrila.

Familiile celor 13 mineri raniti sunt sfasiate intre speranta si durere. Au facut noapte alba la spitalul din Petrosani. Au asteptat ca medicii sa le dea o veste buna si s-au rugat pentru viata celor dragi.

Citește și
Mineri
Cele mai grave accidente miniere din Romania in ultimii 30 de ani
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”
O drama mult prea mare ca sa nu te intrebi de ce a aparut. Categoric, minele trebuie modernizate, dar in niciun caz nu trebuie sa continuam sa omoram oameni in mine. Dotarea minelor. Nu-i nicio alta solutie.
Traian Basescu
Opt raniti, aflati in stare grava, au fost trimisi cu ambulantele la doua spitale din Bucuresti. Sfasiati de durere, oamenii si-au condus rudele catre ambulantele care urmau sa ii aduca in Capitala. I-au plans ca si cum ii vedeau pentru ultima oara. 

"Opt bolnavi cu afectiuni variate, arsuri cu extindere de la 10 - 60%; leziuni respiratorii; doi pacienti cu traumatisme cranio-cerebrale, dar fara hematoame; doi bolnavi cu fracturi" - acesta este bilantul prezentat de doctorul Dumitru Magheru, de la Spitalul din Petrosani.

La locul tragediei au sosit sambata seara presedintele Traian Basescu, ministrul de interne, Cristian David si ministrul economiei, Varujan Vosganian. 

Presedintele Traian Basescu s-a oprit mai intai la spital, unde a vorbit cu ranitii care nu erau sub efectul sedativelor. Seful statului a mers apoi la Mina Petrila, unde a ajuns sambata noapte si ministrul economiei, Varujan Vosganian. 

Ministerul Economiei si Finantelor a onorat in procent de 100 toate subventiile pe care programul convenit cu Uniunea Europeana le permitea, iar Compania Nationala a Huilei a investit toate sumele pe care putea sa le investeasca. Incepand cu anul 2003, numarul accidentelor a fost mult mai redus in comparatie cu perioadele precedente. In aceasta situatie a fost vorba de o explozie de metan. Aceste explozii au uneori o provenienta incidentala, sunt greu de prevazut.
Varujan Vosganian
Acesta are misiunea de a forma o echipa de ancheta, care va investiga imprejurarile si cauzele tragediei. 

Duminica a ajuns la Petrila si ministrul muncii, Mariana Campeanu. Ea a format o alta echipa, a carei misiune este sa vina in sprijinul familiilor victimelor.

Un miner de la mina Petrila a declarat corespondentului MEDIAFAX, sub protectia anonimatului, ca cei 94 de mineri erau la munca intr-o zi nelucratoare pentru ca sunt platiti dublu si au ales ei sa mearga sambata la serviciu.

Acelasi miner sustine ca inca de luni se lucra "cu focu-n spate", adica de la inceputul saptamanii concentratia gazului metan in galerii depasise limita de pericol. 

Inca de sambata seara, procurorii au inceput audierile in cazul celor doua explozii de la mina.

12 persoane au murit sambata la mina Petrila.

Petrila, Valea Jiului sau Valea Mortii? Vezi alte tragedii in minele din Romania

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Valea Jiului, din nou Valea Plangerii. 12 oameni au murit in mina Petrila
Valea Jiului, din nou Valea Plangerii. 12 oameni au murit in mina Petrila

Doua explozii au deschis portile iadului in mina de la Petrila si au imprastiat disperare, groaza si lacrimi printre familiile minerilor.

Cele mai grave accidente miniere din Romania in ultimii 30 de ani
Cele mai grave accidente miniere din Romania in ultimii 30 de ani

Accidentele produse in exploatarile miniere din Romania ridica nenumarate semne de intrebare privind conditiile in care sunt nevoiti sa munceasca ortacii.

Patru salvatori au murit sambata seara intr-o noua explozie la mina Petrila
Patru salvatori au murit sambata seara intr-o noua explozie la mina Petrila

Patru oameni au murit in a doua explozie produsa sambata la mina Petrila. Alti trei mineri salvatori au fost raniti. Acestia din urma au fost dusi la Spitalul de Urgenta din Petrosani.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.