Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

O adolescenta daneza risca sa fie amendata pentru ca a folosit un spray cu piper sa se apere de un barbat care a agresat-o

politia danemarca

O adolescenta din Danemarca risca sa fie amendata pentru ca ar fi folosit un spray cu piper pentru a se apara de un barbat care a agresat-o pe strada, relateaza The Telegraph. Legislatia daneza interzice folosirea sprayului cu piper

Cazul tinerei a starnit revolta si dezbateri aprinse. Potrivit relatarilor adolescentei din Sonderborg, aceasta a fost trantita la pamant de un barbat care vorbea engleza, langa un centru de refugiati din oras. Barbatul ar fi incercat sa o dezbrace, moment in care fata ar fi folosit un spray cu piper, a carui utilizare este interzisa prin lege in Danemarca.

Barbatul a fugit si nici nu a fost prins de politia locala care a explicat ca nu se stie cu certitudine daca atacatorul e un localnic sau un solicitand de azil.

Pentru ca in Danemarca este ilegala folosirea acestui spray chiar si in legitima aparare, adolescenta risca acum sa primeasca o amenda de 72 de dolari.

Cazul a starnit reactii aprinse in social media unde multe voci au criticat legislatia daneza precizand ca "auto apararea este un drept uman". Altii au explicat ca pana la urma adolescenta a incalcat legea daneza si ca "e normal" sa fie amendata, insa au precizat ca alternativa, sa nu fi folosit spray-ul si sa fie violata, ar fi dus la un scenariu mai negru.

Acest caz este discutat in contextul in care tot mai multe femei daneze au depus plangeri ca au fost tintele unor agresiuni si de natura sexuala, suspectii fiind si refugiati.

In aceasta saptamana guvernul danez a votat o reforma a sistemului sau de azil prin care migrantii vor putea sa-si aduca familiile in Danemarca abia dupa trei ani de la primirea dreptului de azil.

De asemenea, acordarea dreptului de azil va fi conditionata de “potentialul de integrare” al fiecarui migrant in parte. Proiectul mai prevede ca in “circumstante exceptionale” migrantii pot fi incarcerati.

Totodata Politistii vor avea dreptul “de a confisca bunuri pe care solicitantii de azil le aduc cu ei, in scopul de a acoperi cerintele lor in materie de hrana si cazare“.

 

Sursa: Telegraph, Data publicarii: 28 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: piper, danemarca, legislatie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed