Un barbat a murit dupa ce a asteptat cateva zile la un centru de refugiati, in Berlin. Reactia celui care i-a oferit adapost

27-01-2016 16:51


refugiati germania

Un barbat de 24 de ani a murit la Berlin dupa ce a asteptat zile intregi in apropierea unei institutii de inregistrare si cazare pentru refugiati, a anuntat un grup de voluntari, relateaza DPA.

Un membru al grupului de voluntariat Moabit Hilft a chemat marti seara o ambulanta pentru barbatul respectiv, care avea febra mare, dar acesta nu a supravietuit in drum spre spital, relateaza  Agerpres.

Departamentul pentru sanatate si ajutor social a promis sa ancheteze cazul indeaproape. Nu este clar daca asteptarea indelungata la Lageso - un centru de inregistrare din Berlin pentru solicitantii de azil, care a devenit un simbol pentru raspunsul haotic al tarii la afluxul de refugiati - ar fi cauzat moartea barbatului.

"De ce a trebuit sa moara?'" a scris voluntarul care i-a oferit barbatului adapost in locuinta sa. "Poate pentru ca nu a primit o programare timp de cateva zile?"  a scris el intr-un mesaj, subliniind ca solicitantul de azil nu a apucat sa fie consultat de un medic.

Politia investigheaza declaratiile facute online in legatura cu moartea migrantului, a carui identitate nu a fost inca dezvaluita.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO