Masurile luate de Guvernul Germaniei, dupa incidentele din Koln. Ce se va intampla cu imigrantii care comit agresiuni sexuale

Ultima actualizare: 30-01-2016 07:03
Koln, incidente

Guvernul de coalitie de la Berlin a aprobat miercuri un proiect legislativ care va inlesni expulzarea cetatenilor straini extracomunitari vinovati de infractiuni pe teritoriul Germaniei.

Masura intervine dupa valul de agresiuni avand ca victime femei in noaptea Anului Nou la Koln si in alte orase, majoritatea atacurilor fiind puse pe seama migrantilor, transmite Reuters.

Proiectul, elaborat de ministrul justitiei, Heiko Maas, si de cel de interne, Thomas de Maiziere, va facilita expulzarea cetatenilor straini extracomunitari gasiti vinovati de comiterea de agresiuni fizice si sexuale.

'Niciunul dintre noi nu ar trebui sa fie deasupra spiritului si literei legii. Daca sunt infractori straini, pe viitor vor fi vizati de o expulzare si mai rapida', a subliniat Heiko Maas, intr-un comunicat.

Cetatenii straini condamnati pentru ca au opus rezistenta politiei sau pentru infractiuni contra proprietatii vor putea fi expulzati daca aceste infractiuni au fost comise cu violenta, prin amenintare sau inselatorie.

Legea ar urma sa inlesneasca respingerea cererilor de azil ale solicitantilor care au fost condamnati la pedepse de cel putin un an de inchisoare.

Potrivit ministrului justitiei, noua lege ar trebui sa-i protejeze pe sutele de mii de refugiati care nu au cazier. 'Acestia nu merita sa fie pusi laolalta cu infractorii', a explicat Maas, subliniind ca migrantii 'nu trebuie pusi sub o suspiciune generala'.

Proiectul legislativ mai trebuie aprobat de Bundestag, camera inferioara a parlamentului german.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO