"Ghidul bunelor maniere pentru refugiati": cum a reusit Germania sa jigneasca o comunitate prin 14 caricaturi neinspirate

Ultimul update: Duminica 24 Ianuarie 2016 07:15
Data publicarii: Joi 21 Ianuarie 2016 11:28
Categorie: Criza imigrantilor
ghidul pentru refugiati

Pusi in situatia de a integra in societate sute de mii de refugiati, nemtii incearca sa le explice imigrantilor care este comportamentul social acceptabil in Germania, doar ca nu prea stiu cum.

Campaniile de informare derulate de agentiile guvernamentale si televiziunea publica din Germania au inclus pana acum un ghid pentru refugiati vorbitori de germana, o brosura disponibila in 13 limbi, o aplicatie pentru telefon, dar si o serie de 14 ilustratii asemanatoare celor pe care le vezi in avioane, care ofera sfaturi "de buna purtare", scrie The New York Times.

Imaginile ii invata pe refugiati sa nu hartuiasca sexual femeile, sa nu-si bata copiii, sa nu agreseze cuplurile de homosexuali, dar si cum sa poarte o conversatie sau sa ceara ajutor si sunt amenintati cu inchisoarea sau cu refuzarea azilului daca se iau la bataie.

Ghidul a fost publicat in luna octombrie, de statia bavareza a televiziunii publice Bayerischer Rundfunk si a starnit reactii de amuzament sau revolta in randul jurnalistilor straini.

Nici internetul nu a iertat absurditatea ilustratiilor, catalogate drept xenofobe si ofensatoare. Karl Sharro, un caricaturist de origine britanica si libaneza, a lansat propriul sau ghid de buna purtare, adresat insa civilizatiei vestice.

Ilustratiile lui Sharro, publicate pe Twitter, sugereaza ca ar fi bine ca fortele coalitiei sa evite pe cat posibil atacurile aeriene si invadarea altor state, precum si folosirea gazelor lacrimogene sau a armelor de ucidere in masa in Orientul Mijlociu.

Peste 1 milion de refugiati au ajuns in Europa in 2015, iar dintre acestia peste 300.000 au depus cereri pentru a primi azil in Germania, pana la sfarsitul lunii octombrie.

ghidul pentru refugiati Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
ghidul pentru refugiati Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
ghidul pentru refugiati Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
ghidul pentru refugiati Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: New York Times

"Scenele amintesc de Germania nazista". Ce sunt obligati sa faca refugiatii cazati in orasul britanic Middlesbrough

migranti Italia

85.000 de migranti au ajuns in Italia in 2017. Localnicii sunt coplesiti, iar refugiatii, nemultumiti: "Europa nu e ca la TV"

100 de migranti disparuti dupa un naufragiu in largul coastelor Libiei. 23 de persoane au supravietuit dupa scufundarea navei

Un imigrant ilegal acuzat de viol a primit despagubiri mai mari decat victima sa. De ce nu a putut fi trimis in tara sa

naufragiu - dosar

Cel putin 146 de morti intr-un nou naufragiu in largul Libiei. Cosmarul, povestit de singurul supravietuitor

Circa 250 de migranti ar fi murit inecati in largul Libiei. In urma lor au fost gasite doar cinci cadavre si doua barci

74 de migranti morti, gasiti de Crucea Rosie pe o plaja din Libia. Acestia voiau sa traverseze Marea Mediterana