Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

"Ghidul bunelor maniere pentru refugiati": cum a reusit Germania sa jigneasca o comunitate prin 14 caricaturi neinspirate

ghidul pentru refugiati

Pusi in situatia de a integra in societate sute de mii de refugiati, nemtii incearca sa le explice imigrantilor care este comportamentul social acceptabil in Germania, doar ca nu prea stiu cum.

Campaniile de informare derulate de agentiile guvernamentale si televiziunea publica din Germania au inclus pana acum un ghid pentru refugiati vorbitori de germana, o brosura disponibila in 13 limbi, o aplicatie pentru telefon, dar si o serie de 14 ilustratii asemanatoare celor pe care le vezi in avioane, care ofera sfaturi "de buna purtare", scrie The New York Times.

Imaginile ii invata pe refugiati sa nu hartuiasca sexual femeile, sa nu-si bata copiii, sa nu agreseze cuplurile de homosexuali, dar si cum sa poarte o conversatie sau sa ceara ajutor si sunt amenintati cu inchisoarea sau cu refuzarea azilului daca se iau la bataie.

Ghidul a fost publicat in luna octombrie, de statia bavareza a televiziunii publice Bayerischer Rundfunk si a starnit reactii de amuzament sau revolta in randul jurnalistilor straini.

ghidul pentru refugiati

Nici internetul nu a iertat absurditatea ilustratiilor, catalogate drept xenofobe si ofensatoare. Karl Sharro, un caricaturist de origine britanica si libaneza, a lansat propriul sau ghid de buna purtare, adresat insa civilizatiei vestice.

Ilustratiile lui Sharro, publicate pe Twitter, sugereaza ca ar fi bine ca fortele coalitiei sa evite pe cat posibil atacurile aeriene si invadarea altor state, precum si folosirea gazelor lacrimogene sau a armelor de ucidere in masa in Orientul Mijlociu.

ghidul pentru refugiati

Peste 1 milion de refugiati au ajuns in Europa in 2015, iar dintre acestia peste 300.000 au depus cereri pentru a primi azil in Germania, pana la sfarsitul lunii octombrie.

 

Sursa: New York Times, Data publicarii: 21 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: refugiati, migranti, ghid, Germania, ilustratii, caricaturi,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed