Vadim il sustine pe Victor Ponta in turul II prin intermediul UNPR. Cu doua zile inainte il acuza de "Bombonita Cronica"

Vadim Opntanu protocol de colaborare PRM UNPR

Partidul condus de Corneliu Vadim Tudor si-a anuntat sustinerea pentru Victor Ponta in turul II al alegerilor prezidentiale, insa prin „intermediari”

-►Protocol de colaborare UNPR-PRM
-►Vadim: "Am fost curtat de ambele tabere"
-►PRM, impotriva radicalilor maghiari, dar nu si a UDMR
-►Ce a spus Vadim in trecut despre Ponta
-►Teodor Melescanu sustine candidatura lui Ponta

UNPR a incheiat, marti, un protocol de colaborare cu PRM privind sustinerea candidaturii lui Victor Ponta in turul al II-lea al alegerilor prezidentiale, a anuntat Uniunea, printr-un comunicat citata de Mediafax.

”Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a incheiat marti, 4 noiembrie 2014, un Protocol de colaborare cu Partidul Romania Mare (PRM) privind sustinerea candidaturii domnului Victor Ponta in turul al II-lea al alegerilor prezidentiale din data de 16 noiembrie 2014", se arata in comunicatul transmis de UNPR. La primulu tur al prezidentialelor Corneliu Vadim Tudor a obtinut 3,68% din voturi.

Portret de candidat: Corneliu Vadim Tudor

Citește și
Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu
PSD incearca refacerea Uniunii Social Liberale. Surse: Cine va fi premier, daca Victor Ponta castiga alegerile prezidentiale
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Secretarul general al UNPR, Neculai Ontanu, si Corneliu Vadim Tudor au prezentat, intr-o conferinta de presa, protocolul de sustinere in turul 2 la prezidentiale pentru Victor Ponta, liderul PRM mentionand ca demersul sau nu are nicio legatura cu sprijinul oferit de UDMR actualului premier.

Ontanu a citat din protocolul UNPR-PRM faptul ca cele doua partide "considera ca in actuala si in urmatoarea perioada Romania are nevoie de un proiect politic national de centru-stanga pe termen lung, credibil si in masura sa consolideze actuala strategie de dezvoltare a tarii".

La conferinta de presa au mai luat parte Corneliu Vadim Tudor si fratele acestuia, generalul Marcu Tudor, ministrul Eugen Nicolicea, deputatul Valeriu Steriu si Danut Liga. Liderul PRM a declarat ca il sustine pe Ponta la prezidentiale deoarece nu ar putea vota un presedinte de alta etnie, iar astfel alege "raul cel mai mic". "Am fost curtat de ambele tabere beligerante, dar dupa o serioasa reflectare si meditatie am decis sa il ajut pe tanarul Victor Ponta sa se mute cu biroul la Palatul Cotroceni pentru ca, vorba aia, aleg raul cel mai mic. Iar Klaus Iohannis si echipa lui au facut niste greseli monumentale pentru miscarea nationalista din Romania (...) Eu nu voi vota niciodata un strain de neam si lege, un om de o alta etnie, sau prin absurd Klaus Iohannis ar putea deveni presedintele Romaniei atunci cand eu voi deveni presedintele Germaniei", a sustinut Vadim Tudor.

Liderul PRM a mentionat ca in privinta amnistiei si gratierii sustine un astfel de proiect, despre necesitatea caruia ar fi discutat si el cu mai multi politicieni. El a mai sustinut ca Iohannis, "neamtul second-hand refuzat la export", ar fi sprijinit de Laszlo Tokes pentru a federaliza Romania si pentru a abroga articolul 1 din Constitutie. Ulterior, Vadim Tudor a fost intrebat daca isi va mentine sprijinul pentru Victor Ponta in situatia in care UDMR va opta pentru sustinerea actualului premier. "Nu are nicio legatura. Este un sprijin pentru un moment politic pentru alegeri (...) Politica e arta negocierii, nu are nicio legatura asta. Arat eu a om care are ceva impotriva unei etnii? Pai avem si noi maghiari in PRM", a raspuns liderul PRM.

 

In primavara acestui an, Corneliu Vadim Tudor afirma ca Victor Ponta este "imatur" si poate ajunge presedinte doar la o "scara de bloc". Iar duminica, in ziua alegerilor, Vadim posta pe Facebook:

"Tinere Victor Ponta,
constat ca suferi de Bombonita Cronica - adica boala infatuarii PSD. Maninci floricele de porumb si te si vezi inscaunat pe tronul lui Mihai Viteazul, lasind tripleta infractionala Liviu Dragnea - Gabriel Oprea - Sebastian Ghita sa fure la 6 miini (ca Budha) din voturile mele. Stiu tot ce fac acesti mafioti nerusinati. Asadar, nu numai ca voi nu colaborati cu electoratul nationalist, dar il si tilhariti la drumul mare!
"

Vadim nu este singurul: Teodor Melescanu si-a indemnat si ele alegatorii sa voteze pentru Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca fostul sef al SIE Teodor Melescanu, fost candidat la Presedintie, va fi in echipa sa de la Cotroceni, consilier prezidential pe probleme de securitate nationala.

Anuntul are loc la putin timp dupa ce Teodor Melescanu si-a anuntat sustinerea pentru Victor Ponta in turul II al alegerilor prezidentiale. Dintre candidatii din primul tur, pentru Iohannis si-a exprimat sustinerea Zsolt Szilagyi.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
INFOGRAFIC: Clasamentul candidatilor in functie de profilul alegatorilor dupa 4 mari criterii: sex, varsta, educatie si mediu
INFOGRAFIC: Clasamentul candidatilor in functie de profilul alegatorilor dupa 4 mari criterii: sex, varsta, educatie si mediu

Un exitpoll realizat de IRES arata ca Victor Ponta, castigatorul primului tur al alegerilor prezidentiale, s-a bazat intr-un procent mai mare pe votul alegatorilor batrani, cu studii mai reduse si din mediul rural decat ocupantul locului doi, Iohannis.

PSD incearca refacerea Uniunii Social Liberale. Surse: Cine va fi premier, daca Victor Ponta castiga alegerile prezidentiale
PSD incearca refacerea Uniunii Social Liberale. Surse: Cine va fi premier, daca Victor Ponta castiga alegerile prezidentiale

Acum ca stiu rezultatele alegerilor, partidele politice incep negocierile. Social-democratii ar putea sa coopteze la guvernare partidul lui Calin Popescu Tariceanu, iar acesta sa preia postul ocupat acum de Victor Ponta.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Cei 6 candidati care au obtinut MAI PUTINE voturi decat semnaturi de sustinere
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Cei 6 candidati care au obtinut MAI PUTINE voturi decat semnaturi de sustinere

Pentru a candida la presedintia Romaniei, ai nevoie de o lista de 200.000 de sustinatori. Ce se intampla insa daca la alegeri nu obtii la fel de multe voturi?

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.