ALEGERI PARLAMENTARE. Liviu Dragnea: "Un scor istoric pentru PSD"; Alina Gorghiu: "Proiectul Ciolos - premier inca se joaca"

USR se bucura de victorie

Social-democratii, dar si USR, se bucura pentru scorul obtinut la parlamentare, in vreme ce liberalii sunt reticenti, dar nu vorbesc inca de infrangere.

UPDATE 22:15 Presedintele PNL Arad, Gheorghe Falca, cel care a condus campania electorala a partidului la nivel national, spune, potrivit News.ro, ca cel mai probabil PNL va fi in opozitie in urmatorii patru ani, pentru ca PSD ”e pe primul loc cu un scor electoral foarte mare”, dar ”a promis de toate pentru toti”, in timp ce PNL ”a propus un proiect de guvernare prea cinstit”. Liderul PNL Arad s-a aratat dezamagit ca dreapta nu a reusit sa fie unita si au aparut mai multe partide, electoratul de dreapta fiind divizat.

”Avem Olt, Gorj sau Teleorman, unde oamenii merg la vot pentru ca, daca se schimba sistemul, nu mai primesc ajutoare si nu au din ce trai. Trebuia sa discutam mai mult cu acesti oameni, sa le aratam ce inseamna trecerea de la asistenta sociala la locurile de munca”, a spus Falca.

Liderul PNL Arad s-a declarat dezamagit ca dreapta nu a reusit sa fie unita si au aparut mai multe partide, electoratul de dreapta fiind divizat.

”Cu drepata e o problema veche, o problema de unitate. Cand ne-am unit in 2014, a fost o mutare surpriza si am dat presedintele Romaniei. Acum au aparut partide noi, precum USR, care mai vedem cum mai salveaza Romania”, a spus Falca.

Citește și
Ion Tiriac la vot
ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Reactiile personalitatilor din Romania. Tiriac: Cei care nu voteaza n-au dreptul sa deschida gura
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Primarul Aradului a adaugat ca PNL a propus ”un premier cu cea mai mare incredere din partea populatiei, iar PSD a venit cu Dragnea, cunoscut cu problemele pe care le are”.

UPDATE 21:45 Traian Basescu a anuntat ca face "cea mai dura opozitie care s-a vazut vreodata" la o viitoare guvernare PSD.

UPDATE 21:25 "Este un scor istoric pentru PSD", a spus Dragnea. "E un vot care ne incarca pe toti, inclusiv pe mine, cu o uriasa responsabilitate". El nu a precizat daca va merge la consultari la Cotroceni si nici cine va fi propunerea de premier a social-democratilor.

UPDATE 21:15 Bucurie la sediul USR. "Suntem azi a treia forta politica din Romania", a declarat Nicusor Dan. "Este o victorie a democratiei din Romania. Pentru prima oara dupa Revolutie, un partid format din oameni care nu au mai facut politica, oameni care isi lasa deoparte carierele profesionale si timpul pe care il petreceau cu familia, ca sa intre in spatiul politic, pentru prima data dupa Revolutie, un astfel de partid intra in Parlament. Vreau sa multumesc in primul rand tuturor romanilor care ne-au dat votul azi, miilor de oameni care au donat pentru USR, miilor de oameni care au strans semnaturi pentru ca noi sa putem sa candidam la aceste alegeri parlamentare, miilor de membri si simpatizanti care in zilele acestea au fost in strada si au vorbit cu romanii si le-au transmis cine este USR", a afirmat el.

Nicusor Dan a subliniat ca, in cazul in care PSD va forma o majoritate parlamentara, USR nu va face parte din aceasta. "In situatia in care acest scenariu se confirma, o sa vedeti de la noi in Parlament exact ce vedeti de la noi in Consiliul General (al municipiului Bucuresti - n.r.) si in consiliile locale. Suntem un partid care voteaza initiativele bune, indiferent cine le propune, si care respinge initiativele proaste, indiferent cine le propune, si daca sunt lucruri ilegale le semnalizeaza organelor in drept", a precizat liderul USR.

De asemenea, Nicusor Dan a spus ca usile USR sunt deschise pentru Dacian Ciolos, in cazul in care acesta va dori sa intre in partid. El a subliniat ca mandatele USR in Parlament sunt de fapt mandatele sustinatorilor sai, Nicusor Dan oferind asigurari ca reprezentantii Uniunii nu vor uita acest lucru.

UPDATE 21:10 Alina Gorghiu a cerut "atentie pana in ultima secunda" si a precizat ca "proiectul Dacian Ciolos -premier inca se joaca"

UPDATE 21:05 Liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a multumit tuturor alegatorilor. "Daca exit-poll-ul se va confirma, votul de azi arata o optiune clara a romanilor. Astazi cetatenii au facut diferenta intre vorbe si realitate, au votat pentru cresterea economiei", a spus Dragnea. "Votul de azi ne arata ca romanii vor sa se simta acasa in tara lor. [...] Este un vot pentru a reda demnitatea medicilor si profesorilor. Vreau sa-i asigur pe toti romanii ca tot ce am prezentat in programul nostru economic in campania electorala va fi pus in practica de un guvern PSD".

Intrebat cine va fi viitorul premier, Liviu Dragnea a raspuns: ”Asteptam rezultatele oficiale ale votului. Avem o experienta nefericita din 2009, nu vreau sa mai ajungem in acea situatie. Nu e nicio graba. Nu se numeste maine”.

”Ceilalti au personalizat aceasta campanie. Au impins campania spre Liviu Dragnea - Ciolos. Romanii au decis astazi. Voi avea o intalnire cu partenerii de la ALDE si in zilele urmatoare ne cristalizam pozitia”, a mai declarat Dragnea.

Dragnea le-a transmis partenerilor externi ca Romania isi va respecta toate angajamentele, cu precizarea ca "vrem sa adaugam o componenta economica importanta". El a cerut realizarea numaratorii paralele, pentru apararea rezultatelor, si a confirmat continuarea cooperarii politice cu ALDE.

AICI rezultate EXIT-POLL

Pana in jurul orei 19,30, in acest sediu au fost prezenti doar jurnalisti, primii lideri care au venit fiind presedintele PSD Bucuresti, Gabriela Firea, si vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu - cap de lista la Senat. Pe de alta parte, la sediul PNL portile erau inchise la 20:30

"Intai as vrea sa se inchida votul si dupa aceea sa comentam. Si ceea ce imi doresc eu cel mai mult acum este sa nu inselam pe cei care au votat. Foarte important lucrul acesta", a declarat Ecaterina Andronescu.

Intrebata daca exista deja o bucurie in randurile social-democratilor, ea a spus ca votul trebuie respectat. "Eu cred ca trebuie respectat votul. Votul este sfant si votul trebuie respectat, pentru ca el este cel care ii legitimeaza pe cei care se angajeaza sa guverneze aceasta tara", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Sediul social-democratilor din str. Ion Ionescu de la Brad a fost achizitionat de fostul premier Adrian Nastase, inainte de anul 2004, cand era si presedinte al PSD, si a fost folosit pentru activitatea departamentelor Partidului Social Democrat, constituite pe modelul unui guvern din umbra, precum si pentru conferintele de presa.

Sediul central al PSD din bd. Kiseleff a gazduit pana in prezent toate tipurile de alegeri, de regula fiind amplasata in curte o scena si un ecran pe care se puteau urmari rezultatele exit-poll-urilor de la ora 21,00. Primul semn de "austeritate" a fost la alegerile locale, din luna iunie, cand decorul festivist a lipsit, iar succesul PSD a fost anuntat de liderul partidului Liviu Dragnea, care i-a avut alaturi pe castigatorii alegerilor din Bucuresti - primarul general si primarii de sectoare.

In ziua alegerilor parlamentare, Liviu Dragnea a votat in teritoriu, iar presedintele PSD Bucuresti a facut turul sectiilor de vot din sectoare inainte de a veni la sediul din Baneasa.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Prezenta la vot pe regiuni istorice: Oltenii au fost cei mai activi, moldovenii, cei mai absenti
ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Prezenta la vot pe regiuni istorice: Oltenii au fost cei mai activi, moldovenii, cei mai absenti

Cei mai activi votanti din Romania sunt in Oltenia, arata rezultatele de la inchiderea urnelor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Reactiile personalitatilor din Romania. Tiriac: Cei care nu voteaza n-au dreptul sa deschida gura
ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Reactiile personalitatilor din Romania. Tiriac: Cei care nu voteaza n-au dreptul sa deschida gura

www.StirileProTv.ro centralizeaza reactiile tuturor liderilor politici si a personalitatilor din Romania care voteaza pe 11 decembrie pentru alegerea unui nou Parlament, pentru urmatorii 4 ani.

Corespondentul Vitalie Cojocari din Paris. In diaspora au votat 102.000 de persoane
Corespondentul Vitalie Cojocari din Paris. In diaspora au votat 102.000 de persoane

Romania a dat si testul alegerilor in diaspora, dupa ce - la scrutinul prezidential din 2014 - mii de compatrioti stabiliti in strainatate au stat la cozi infernale si tot nu au izbutit sa voteze.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.