Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Reactia premierului Grindeanu intrebat de jurnalisti daca Guvernul si Romania sunt pregatite sa faca fata unui cutremur major

premierul Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu spune ca ”sunt foarte multe de facut” la capitolul sistem de alertare si interventie in cazul unui cutremur major, dar a precizat ca intr-o situatie de urgenta conteaza foarte mult si spiritul civic.

Sorin Grindeanu a declarat, sambata, la Buzau, unde se afla intr-o vizita de lucru, ca anul acesta in buget a fost prevazuta suma de 25 de milioane de lei pentru dotarea institutiilor care intervin in situatii de urgenta, dar ca acest fapt trebuie ”dublat si de o campanie de informare extrem de profesionista”.

”Sunt foarte multe de facut din acest punct de vedere. Am prevazut in bugetul de anul acesta, ar fi de fapt o continuare a ce s-a intamplat si anul trecut, poate e o suma nu pare mare pe toate aceste componente, de 25 de milioane de lei. Sunt lucruri de inceput care trebuie dublate de ce s-a inceput de fapt in urma cu cateva saptamani, si anume, inclusiv o campanie de informare extrem de profesionista. Statul si structurile de urgenta nu tot timpul ajuta sau ajung sa rezolve toate problemele. Conteaza foarte mult si spiritul civic pe care trebuie sa-l trezim la fiecare cetatean pentru ca in situatii de urgenta e nevoie si de acest lucru”, a spus Grindeanu.

Intrebat de jurnalisti daca Guvernul si Romania sunt pregatite sa faca fata unui cutremur major, premierul a raspuns: ”E o intrebare la care cred ca stim cu totii raspunsul”.

Sambata, la ora 21.22, se implinesc exact 40 de ani de la cutremurul din 1977, in care au murit peste 1.500 de oameni, dintre care peste 1.400 numai in Bucuresti, iar alti aproximativ 11.300 au fost raniti.
 

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 4 Martie 2017
Citeste mai multe despre: Sorin Grindeanu, cutremur, romania,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed