Reactia premierului Grindeanu intrebat de jurnalisti daca Guvernul si Romania sunt pregatite sa faca fata unui cutremur major

Ultimul update: Marti 07 Martie 2017 07:02
Data publicarii: Sambata 04 Martie 2017 12:02
Categorie: Actualitate
premierul Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu spune ca ”sunt foarte multe de facut” la capitolul sistem de alertare si interventie in cazul unui cutremur major, dar a precizat ca intr-o situatie de urgenta conteaza foarte mult si spiritul civic.

Sorin Grindeanu a declarat, sambata, la Buzau, unde se afla intr-o vizita de lucru, ca anul acesta in buget a fost prevazuta suma de 25 de milioane de lei pentru dotarea institutiilor care intervin in situatii de urgenta, dar ca acest fapt trebuie ”dublat si de o campanie de informare extrem de profesionista”.

”Sunt foarte multe de facut din acest punct de vedere. Am prevazut in bugetul de anul acesta, ar fi de fapt o continuare a ce s-a intamplat si anul trecut, poate e o suma nu pare mare pe toate aceste componente, de 25 de milioane de lei. Sunt lucruri de inceput care trebuie dublate de ce s-a inceput de fapt in urma cu cateva saptamani, si anume, inclusiv o campanie de informare extrem de profesionista. Statul si structurile de urgenta nu tot timpul ajuta sau ajung sa rezolve toate problemele. Conteaza foarte mult si spiritul civic pe care trebuie sa-l trezim la fiecare cetatean pentru ca in situatii de urgenta e nevoie si de acest lucru”, a spus Grindeanu.

Intrebat de jurnalisti daca Guvernul si Romania sunt pregatite sa faca fata unui cutremur major, premierul a raspuns: ”E o intrebare la care cred ca stim cu totii raspunsul”.

Sambata, la ora 21.22, se implinesc exact 40 de ani de la cutremurul din 1977, in care au murit peste 1.500 de oameni, dintre care peste 1.400 numai in Bucuresti, iar alti aproximativ 11.300 au fost raniti.
 

premierul Sorin Grindeanu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Premierul Sorin Grindeanu: Guvernul sustine reducerea la zero a TVA pentru livrarea de locuinte. Cine a initiat proiectul

Premierul Sorin Grindeanu: Guvernul sustine reducerea la zero a TVA pentru livrarea de locuinte. Cine a initiat proiectul

credite

Românii se împrumută tot mai mult de la bănci, iar ratele ar putea crește din toamnă

Bărbat căutat de poliţie, după ce a încercat să fure dintr-o locuinţa din Timişoara

Poliţist cercetat după ce un şofer beat l-a reclamat că şi el era băut

scandal

Tânăr de 17 ani, împuşcat cu un pistol cu bile în Galaţi. De la ce a pornit scandalul

Surprins de proprietară în timp ce îi jefuia casa, un hoţ a căzut şi şi-a fracturat glezna

Trei persoane au fost prinse în timp ce vindeau droguri în Mamaia