Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare

Constantin Nicolescu

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat, luni, pe presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare. Decizia NU este definitiva.

Condamnarea a venit in dosarul privind contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unitati scolare, cu acte false, decizia nefiind definitiva.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis astfel apelul formulat de Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei din 28 mai a Tribunalului Bucuresti, prin care presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au desfiintat, in parte sentinta penala apelata si, rejudecand in fond, l-au condamnat pe Constantin Nicolescu la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare si doi ani interzicerea unor drepturi. Instanta a mai dispus confiscarea sumei de 66.518 lei care ar fi fost primita de Nicolescu cu titlu de mita de la Gheorghe Cornel Penescu, patronul societatii Pic Pitesti.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins apelul lui Gheorghe Penescu, acesta ramanand astfel cu condamnarea de noua luni de inchisoare cu suspendare dispusa in mai de Tribunalul Capitalei.

Citește și
Constantin Nicolescu
Presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, i s-a facut rau din nou, dupa ce a fost audiat la DNA
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la instanta suprema. In 28 mai, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe Constantin Nicolescu la un an de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita si pe Cornel Penescu la noua luni de inchisoare cu suspendare, pentru dare de mita.

In cazul celorlalti inculpati din dosar, respectiv Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung, Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, judetul Arges, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului judetean Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, judetul Arges, Gheorghe Dobre, asociat si administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme si dirigintii de santier Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea, instanta a dispus achitarea acestora pentru acuzatiile aduse de procurorii DNA.

De asemenea, judecatorii Tribunalului Bucuresti i-au achitat pe Constantin Nicolescu si pe Cornel Penescu, alaturi de ceilalti inculpati, pentru acuzatiile privind deturnarea de fonduri. Decizia instantei a fost atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti, care a pronuntat luni sentinta. In 18 mai 2011, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false.

La acel moment, dosarul a fost trimis unui judecator de la Tribunalul Arges, care a judecat cazul pana in ianuarie 2013, cand instanta suprema a admis o cerere de stramutare si a dispus mutarea cazului la Tribunalul Bucuresti. In acest dosar au mai fost trimisi in judecata Gheorghe Cornel Penescu, actionar majoritar al SC Pic SA Pitesti, Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung, Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, judetul Arges, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului judetean Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, judetul Arges, Gheorghe Dobre, asociat si administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme si dirigintii de santier Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene anterior mentionata, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, in forma continuata, luare de mita, in forma continuata si instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

In 26 ianuarie 2011, procurorii anticoruptie l-au retinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. In ziua urmatoare, Tribunalul Arges a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile.

Imediat dupa anuntarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a facut rau, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord. In 2 februarie 2011, Curtea de Apel Pitesti a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a obligarii de a nu parasi tara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti in 18 februarie 2011.

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost internat la Spitalul Floreasca
Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost internat la Spitalul Floreasca

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, este internat la Spitalul Floreasca din Capitala, unde a fost adus de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, i s-a facut rau din nou, dupa ce a fost audiat la DNA
Presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, i s-a facut rau din nou, dupa ce a fost audiat la DNA

O ambulanta a ajuns, marti dimineata, la DNA Pitesti, iar un echipaj medical a intrat in sediu, la scurt timp dupa ce acolo s-a prezentat presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. El a fost operat pe cord in ianuarie 2011.  

Perchezitii DNA la CJ Arges.Presedintele Constantin Nicolescu e acuzat de fraude cu fonduri europene
Perchezitii DNA la CJ Arges.Presedintele Constantin Nicolescu e acuzat de fraude cu fonduri europene

Procurorii DNA au declansat perchezitii, luni dimineata, la sediul Consiliului Judetean Arges, institutie condusa de Constantin Nicolescu (PSD). In 18 mai, acesta a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie.

Recomandări
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.