Presa britanica despre Bivolaru: "Guru din Romania, retinut la Paris, pentru ca ar fi facut sex cu 1000 de virgine"

Ultimul update: Marti 08 Martie 2016 07:06
Data publicarii: Sambata 05 Martie 2016 12:00
Categorie: Actualitate
Gregorian Bivolaru

Anuntul ca liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost arestat a ajuns si in presa internationala. Daily Mail a relatat povestea romanului, numindu-l "un guru in yoga".

Publicatia britanica scrie ca Bivolarul, gurul care a incercat sa faca sex cu peste 1.000 de virgine pentru a "atinge un inalt nivel spiritual", a fost arestat la Paris.

Gregorian Bivolaru, in varsta de 64 de ani, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare in 2013 si de atunci a fugit de autoritatile romane. In momentul in care a fugit din tara el era acuzat ca intretinuse relatii sexuale cu o minora, mai scrie Daily Mail.

Bivolaru, care a inceput sa practice yoga la varsta de -17 ani, a facut sex cu fete virgine si care aveau pana in 15 ani, continua publicatia britanica.

Romanul a fost fondatorul "Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut" si a ajuns in atentia autoritatilor pentru discursurile publice in care incuraja sexul in grup cu minore.

In prezent, Bivolaru este in custodia autoritatilor franceze.

Daily Mail mai scrie si despre una dintre victimele lui Bivolaru, Agnes Arabela Marques, care locuieste in prezent in Portugalia. Ea a avut o relatie cu gurul yoga cand avea doar 15 ani.

"Bivolaru mi-a spus ca daca fac sex cu el atunci o sa ating un nivel spiritual superior. In apartamentul lui erau mereu fete care urmau sa intretina relatii intime cu el", a povestit femeia, potrivit Daily Mail.

"Fetele locuiau cateva zile in apartament, iar dupa ce plecau ele, altele le luau locul. Obisnuia sa ne spuna ca nu este benefic ca partenerii sa locuiasca impreuna pe perioade lungi. Era fascinat de un mit indian conform caruia daca un barbat facea sex cu 1.000 de virgine, atunci el ar fi atins un nivel spiritual incredibil. Stia ca fetele sunt minore, pentru ca inainte de-a le alege se interesa de fiecare in parte", a mai spus femeia.

Gregorian Bivolaru, arestat la Paris, a fost plasat in detentie provizorie in asteptarea unei audieri pentru a fi predat Romaniei, unde acest fondator al unei secte este acuzat de pedofilie.

Fondator al sectei controversate MISA (Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut), Bivolaru a fost condamnat in absenta in 2013 de justitia romana la sase ani de inchisoare pentru agresiune sexuala asupra unei minore, acuzatie pe care el o respinge.

Inscris pe lista de "most wanted" (cei mai cautati) a Europol, Bivolaru a fost arestat in nord-vestul capitalei franceze, potrivit unei surse din politie. Fiecare tara din Uniunea Europeana poate introduce doua nume in acest fisier vizibil pe internet, noteaza AFP. De exemplu, acolo figureaza Salah Abdeslam, acuzat de participare la atentatele din 13 noiembrie la Paris.

Gregorian Bivolaru, care a fugit de mai multi ani din tara, "a putut beneficia"de "numeroase ramificatii" si "sprijin" in toata aceasta perioada datorita adeptilor MISA, potrivit unor surse din politia franceza.

MISA incurajeaza in special practica yoga si a facut furori in Europa unde si-a creat "ashramuri". Ea provoaca polemici si unii membri sau centre au facut obiectul unor anchete ale politiei in Europa, mai ales pentru suspiciuni de prostitutie, respinse de organizatie.

Inculpat in 2004 in Romania pentru relatii sexuale cu minora si trafic de minori, el a fugit si a fost arestat in Suedia in 2005. Dar aceasta tara a refuzat sa-l extradeze si i-a acordat statutul de refugiat politic, considerand ca el a fost lipsit de dreptul la un proces echitabil in Romania. D

Gregorian Bivolaru Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Agnes Arabela Marques Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Gregorian Bivolaru Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Daily Mail

gregorian bivolaru

Mandat de arestare internațional pe numele lui Gregorian Bivolaru

50 de irakieni, cazați la Mamaia. De ce vor să plece în Marea Britanie sau Germania

Mama vicepremierului Sevil Shhaideh a suferit un accident de muncă

Zeci de mașini din Teleorman, avariate din cauza grindinei căzute miercuri

Primele victime ale vijeliei de astăzi: doi bărbați din Vaslui au murit loviți de fulger

Ce trebuie să faceți când sunteți suprinși de furtună în mașină sau acasă. Sfaturile ISU

Ambulanță vandalizată

A chemat ambulanța, după care a devenit violent cu paramedicii. VIDEO

Accident cu 6 maşini, în Pasajul Băneasa

Carambol în stațiunea Mamaia, după ce un șofer a încercat să evite un câine

Geoană și Vanghelie la tribunal. Fostul președinte al PSD nici măcar nu s-a uitat la "bunul” său prieten

O casă a fost distrusă după ce un camion a ieșit de pe șosea. Ce a făcut șoferul

Zi dureroasă pentru cei care au pierdut pe cineva în Timișoara. Două victime ale furtunii sunt înmormântate