Circulatia metroului intre Piata Victoriei si Pipera a fost reluata cu restrictii de viteza. Anuntul facut de Metrorex

×
Codul embed a fost copiat

Au fost doua ore de panica si blocaj marti dimineata la metrou, in Piata Victoriei din Capitala. In galeria care leaga statia de Aviatorilor a izbucnit un incendiu, din cauza unor cabluri care izoleaza sinele de tren.

La statia de metrou Piata Victoriei oamenii s-au speriat atunci cand din galerii a inceput sa vina fum spre peroane. Sute de calatori au iesit la suprafata, in timp ce un tren care parasise statia de putin timp a facut cale intoarsa.

La locul incendiului ajungeau primele echipaje de pompieri.

"Cand a venit fumul acela si a venit foarte multa lume, pompieri si tot am crezut ca acolo o sa fiu si nu o sa mai iesim de acolo. Au venit cei de la SMURD, ne-au pus niste masti ca de oxigem ca sa putem respira, ca altfel nu puteai respira din cauza ca era foarte mult fum", a declarat un calator.

Permanent, in statia de amplificare se auzeau anunturi: "Stimati calatori, statie Piata Victoriei 1 si Piata Victoriei 2 sunt suspendate temporar".

Citește și
metrou Milano
Alarma falsa la metroul din Milano, unde autoritatile au gasit un pachet suspect, in ziua Ligii Campionilor. Ce era in punga
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Dupa ce au evacuat oamenii, pompierii au stins incendiul.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurt-circuit la contactorii electrici, avand in vedere ca astfel de evenimente s-au mai intamplat. Incendiul a provocat blocarea totala a traficului subteran.

Dupa doua ore circulatia trenurilor a fost reluata in totalitate. Pompierii, dar si angajatii Metrorex, fac o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat, mai ales ca nu este prima daca cand izbucnesc incendii la infrastructura.
 

Desfasurarea evenimentelor:

UPDATE 13:30 Circulatia metroului intre Piata Victoriei si Pipera a fost reluata cu restrictii de viteza. Metrorex spune ca a ars un izolator de la o sina, producand o degajare importanta de fum in apropierea statiei Piata Victoriei 1, transmite News.ro.

Potrivit Metrorex, initial a fost reluata circulatia intre Pipera si Piata Victoriei 1 pe firul 1 si a fost redeschisa statia Piata Victoriei 2. Ulterior, a fost redeschis si celalalt fir, metroul circuland cu restrictii de viteza.

UPDATE 12:00 Garniturile de metrou circula in sistem pendula (pe aceeasi linie, alternativ) intre statiile Aviatorilor si Pipera, iar intre statiile Berceni si Piata Romana pe ambele fire, dupa ce marti dimineata, in tunelul dintre Piata Victoriei 1 si Aviatorilor un izolator de la sina a treia a ars, producand o degajare importanta de fum, informeaza Metrorex. Potrivit sursei citate, in prezent se intervine pentru schimbarea izolatorului defect.

De asemenea, statia de metrou Piata Victoriei 2 este in continuare inchisa.

"Astazi, 14 iunie 2016, la ora 9,50, in tunelul de metrou dintre statiile Piata Victoriei 1 si Aviatorilor, s-a produs o defectiune la un izolator de la sina a treia. Izolatorul a ars, producand o degajare importanta de fum la 150 de metri de statia Piata Victoriei 1. In acest moment, se lucreaza la schimbarea izolatorului defect", se mentioneaza intr-un comunicat al Metrorex.

Reprezentantii companiei spun ca au fost luate imediat masuri de scoatere de sub tensiune in zona, iar ventilatia a fost actionata in sistem de evacuare a fumului din statie. De asemenea, s-au luat masuri de inchidere imediata a statiilor Piata Victoriei 1 si Piata Victoriei 2.

"Pana la rezolvarea problemei mentionate, trenurile circula in sistem pendula intre statiile Aviatorilor si Pipera; intre statiile Berceni si Piata Romana, trenurile circula pe ambele fire. Momentan, pe Magistrala 1 de metrou trenurile nu opresc in statia de metrou Piata Victoriei 2. In scurt timp, se va deschide statia de metrou Piata Victoriei 2. Echipele de Pompieri Salvatori de la Metrorex, impreuna cu echipe de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, au intervenit imediat. Nu au existat calatori afectati de fum", da asigurari Metrorex.
 

UPDATE 11:30 Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat ca ISU Bucuresti si Metrorex au actionat rapid si eficient in cazul fumului degajat la statia de metrou Victoria, mentionand ca nu sunt victime si ca incendiul a fost lichidat.

"Reactia a fost foarte rapida, si a Metrorex-ului si a colegilor de la ISU Bucuresti. Acolo au fost mobilizate echipe de interventie, pompieri si SMURD la cele doua capete ale tunelului, adica in Piata Victoriei si Piata Aviatorilor. Acolo au fost evacuate persoanele care erau inca in statie. Multe s-au autoevacuat", a afirmat secretarul de stat, scrie Agerpres.

Potrivit lui Raed Arafat, la ora 10:27 a fost declarat incendiul lichidat, urmand ca Metrorex sa anunte momentul potrivit pentru reluarea activitatii pe tronsonul respectiv.

"Din fericire, nu avem victime. Pana la momentul asta, nu a fost adus la cunostinta noastra ca persoane au fost intoxicate sau au patit ceva. Deci, interventia a mers bine si la acest moment nu avem raportare de nicio victima", a mai spus Raed Arafat.

UPDATE 10:50 Fumul degajat la statia de metrou Victoria provine de la cabluri electrice care ard mocnit, iar pana in acest moment au intervenit la fata locului sase autospeciale de stingere, patru echipaje SMURD si Detasamentul special de salvatori, a precizat, marti, pentru AGERPRES Adrian Marin, purtator de cuvant al ISU Bucuresti.

"Este fum la statia de metrou Victoria, pe tunel catre Aviatorilor. Pana acum, am gasit un singur focar la aproximativ 200 de metri de statia Victoria, la izolatia unor cabluri electrice", a afirmat Adrian Marin.

Potrivit acestuia, au intervenit sase autospeciale de stingere, patru echipaje SMURD si Detasamentul special de salvatori.

"Nu se vede flacara, doar arde mocnit la nivelul acestor cabluri. S-a intervenit pana in acest moment, se intervine in continuare, cautam si alte focare", a mai spus Adrian Marin care a precizat ca nu este nicio garnitura de metrou intre cele doua statii.

Din tunel iese fum in zona statiei de la Piata Victoriei, iar calatorii au fost dati jos din tren. Circulatia pe magistrala M2, spre Pipera, este blocata, iar trenurile se opresc la Piata Romana.

"Circulatia metroului este intrerupta pe linia Piata Victoriei - Aviatorilor, intrucat a fost sesizata degajare de fum in tunel. Salvatorii metroului se afla in tunel pentru a determina cauza degajarii de fum si pentru a remedia situatia", a declarat, marti, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Metrorex, Evelyne Croitoru.

Reprezentantii Metrorex au declarat, pentru News.ro, ca in jurul orei 9.50 s-a anuntat ca se simte miros de fum intr-o garnitura de metrou care circula dinspre Piata Victoriei spre Pipera. Metroul a fost intors din drum, in statia Piata Victoriei, calatorii au fost coborati din tren, iar garniturile de metrou circula doar pana la Piata Romana.

Conform primelor informatii, focul a pornit la sina de metrou si au ars 2 metri de izolator. Incendiul s-a produs la 150 de metri de statia Piata Victoriei.

 

Stire in curs de actualizare.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Motivul sfasietor pentru care acest batranel asteapta la metroul din Capitala. Situatia imposibila in care se afla
Motivul sfasietor pentru care acest batranel asteapta la metroul din Capitala. Situatia imposibila in care se afla

Fotografia unui batranel greu incercat de soarta a strans mii de reactii pe Facebook, unde oamenii au facut front comun pentru a incerca sa ii dea o mana de ajutor.
 

Alarma falsa la metroul din Milano, unde autoritatile au gasit un pachet suspect, in ziua Ligii Campionilor. Ce era in punga
Alarma falsa la metroul din Milano, unde autoritatile au gasit un pachet suspect, in ziua Ligii Campionilor. Ce era in punga

O alarma falsa a intrerupt sambata pentru circa o ora serviciul de metrou din Milano, unde se va disputa finala Ligii Campionilor la fotbal intre Atletico Madrid si Real Madrid, transmite EFE.

Se reintroduc cartelele comune pentru Metrorex si RATB. Ce se va intampla cu linia de metrou spre Aeroportul Otopeni
Se reintroduc cartelele comune pentru Metrorex si RATB. Ce se va intampla cu linia de metrou spre Aeroportul Otopeni

Bucurestenii vor avea din nou acces, in acest an, dupa o pauza de aproape doi ani, la cartele comune de calatorii pentru Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si Metrorex, promit autoritatile.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.