Un transport agabaritic da peste cap traficul din sudul tarii. Problemele pe care le-a intampinat vehiculul pe traseu

Ultima actualizare: 17-06-2016 00:22

Un transport agabaritic care a plecat de la o fabrica din Buzau va da peste cap traficul pe mai multe drumuri nationale pana miercuri

Vehiculul transporta o piesa de 200 de tone si va ajunge in Portul Oltenita. Ca masura de siguranta, circulatia va fi restrictionata. Pe tot drumul, convoiul va fi insotit de mai multe echipaje de interventie. Dupa doar cativa metri de la plecare, au aparut si primele probleme.

Pe o strada ingusta din Buzau transportul agabaritic a trebuit sa se opreasca din cauza cablurilor de la reteaua de electricitate. Echipajele societatii de electricitate au taiat cablurile pentru a deschide calea transportului.

S-a inaintat lent, iar pe unele strazi, vehiculul a ocupat toate benzile de circulatie.

Ca sa faca loc convoiului, politistii de la rutiera au blocat traficul in aceasta zona si nicio masina nu mai are voie sa treaca. Manevrele care se fac in acest moment sunt foarte complicate.

La fel de dificil a fost si la intrarea pe drumul european 85, in zona localitatii Spataru.

Petre Ilie, director de vanzari: "Este o statie de lichefiere tratare gaze, cu destinatia Statele Unite. Dimenisiunile sunt de 25 m lungime, 5.5 m latime, 7 m inaltime, la o greutate de 195 de tone."

Alte cinci astfel de vase vor pleca in zilele ce urmeaza spre America, spun reprezentatnii firmei producatoare.

Daniel Badoiu, reprezentant al transportatorului: "Este un transport dificil care se face cu 2 axe, cu 2 mese rotative, 2 module separate fiecare cate 11 axe. Va ajunge ndeva miercuri dupa-amiaza dupa care ne vom intoarce si vom incarca al doilea echipament."

Transportul agabaritic si-a continuat traseul pe centura Bucurestiului iar pana la destinatie va mai tranzita cateva drumuri nationale. Dupa ce va fi descarcatt in Portul Oltenita, piesa de 200 de tone va pleca pe apa, pana in America.

 

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO