Romania in a 7-a zi de proteste. VIOLENTE in Piata Universitatii: 5 raniti si 40 de retineri. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Circulatia pe Bulevardul Magheru a fost reluata cu putin inainte de miezul noptii, iar majoritatea jandarmilor s-au retras, dupa ce manifestantii violenti au fost ridicati si dusi in dube. Peste 40 de protestatari agresivi au fost retinuti de jandarmi.

S-au incins spiritele joi seara la kilometrul zero al democratiei, unde s-au strans sa protesteze, pentru a saptea seara la rand, peste 2.500 de oameni.

Atmosfera din Piata Universitatii a devenit tensionata in momentul in care mai multi indivizi au incercat sa ii provoace pe jandarmi.

Au aruncat cu bucati de geam in ei si au incendiat drapele. Scutierii au actionat insa imediat si au reusit
sa ii izoleze de restul manifestantilor.

La 22.45, Piata Universitatii s-a transformat in camp de lupta. Suporterii unor echipe de fotbal, care initial protestau in liniste, langa Facultatea de Arhitectura, au dat, la un moment dat, foc la steaguri si, dupa ce au spart geamurile unei florarii, au aruncat cu bucati de sticla inspre jandarmi.

Citește și
Pe urmele jandarmilor din Bucuresti. Cum au prevenit autoritatile violentele. VIDEO
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Imediat, fortele de ordine au incercat sa ii inconjoare pe indivizii pusi pe scandal: scutierii intra in manifestanti. Este primul moment in care jandarmii chiar daca nu fac altceva decat sa inainteze, creaza o stare de teama intre protestatri.

Patrulele de scutieri au incercat sa ii alunge pe manifestanti pe strazile laterale, insa acestia au navalit pe Bulevardul Magheru, blocandu-l pentru aproape o jumatate de ora.

Aproape de intersectia cu Biserica Italiana, jandarmii au pus la pamant aproximativ 40 de tineri. I-au bagat in dube si au plecat cu ei la 4 sectii din Capitala.

Imediat dupa imbulzeaza creata in piata, mai multe persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor.

Aproape de miezul noptii s-au retras si ultimii protestatari.

Piata Universitatii a fost eliberata de jandarmi insa in urma protestatarilor a ramas o imagine dezolanta. Intreaga sosea a fost lasata plina de mizerie, iar in copaci au ramas bannerele protestarilor care nu au mai apucat sa le stranga, pentru ca au fost alungati de fortele de ordine.

O parte dintre cei ridicati de jandarmi, printre care si fiul printesei Briana Caragea, si-au petrecut cateva ore la sectiile de politie, unde au dat declaratii si au primit cate o amenda de 200 de lei, pentru tulburarea linistii publice.

Unii care sustin insa ca sunt nevinovati si au de gand sa conteste amenda.
 

__________

Vezi aici ce s-a intamplat in Piata Universitatii pana la ora 19:00, cand au ajuns manifestantii USL

__________

Intra in CABINA PRO TV si spune ce nemultumiri ai si ce iti doresti pentru Romania!

  

__________

Cronologia evenimentelor din a saptea zi de proteste

 

20 ianuarie, ora 00:05

Circulatia pe Bulevardul Magheru a fost reluata cu putin inainte de miezul noptii. Peste 40 de protestatari agresivi au fost retinuti de jandarmi.

Jandarmii au "maturat" Bulevardul Magheru, fugarindu-i pe manifestantii agresivi catre stradutele dinspre Facultatea de Arhitectura.
 

Cinci persoane au primit ingrijiri dupa conflictul dintre manifestanti si jandarmi, una dintre acestea, care sustine ca a fost batuta de jandarmi, fiind dusa la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat pentru MEDIAFAX ca a inregistrat sase apeluri pentru Piata Universitatii, pentru cinci persoane fiind solicitata interventia echipajelor medicale dupa izbucnirea incidentelor.

Oprita a precizat ca este vorba de o persoana cu entorsa, o alta care a primit ingrijiri dupa ce a inhalat gaze lacrimogene, iar alte trei, un barbat si doua femei, pentru agresiuni.

Medicul Bogdan Oprita a mai spus ca inainte de izbucnirea conflictului din Piata Universitatii, SMURD a acordat ajutor medical unei persoane cu traumatism cranio-cerebral minor.

23:17: Manifestanti violenti scosi din Piata Universitatii, spre Bulevardul Magheru

Fortele de ordine i-au scos pe manifestantii violenti din Piata Universitatii, cordonul de jandarmi impingandu-i pana la Galeriile Orizont, unde protestatarii, majoritatea ultrasi, arunca cu pietre spre jandarmi.

Unii manifestanti au o pancarta pe care scrie "USL - PDL - MIZERIE"

Conflictul a izbucnit dupa ce unii manifestanti de la Piata Universitatii au aruncat cu garduri, pietre si sticle in jandarmi, care au facut uz de gaze lacrimogene.

Jandarmii au "maturat" Bulevardul Magheru, fugarindu-i pe manifestantii agresivi catre stradutele dinspre Facultatea de Arhitectura.

30-40 de manifestanti, care refuzau sa paraseasca Bulevardul Magheru, au fost prinsi de jandarmi si retinuti.

23.03 Jandarmii i-au impins pe manifestanti spre gura de metrou si spre trotuarele de la Universitate, reusind sa elibereze Piata Universitatii.

Cordonul de jandarmi a intervenit in forta si ii impinge pe protestatari catre lateralele Pietei Universitatii.

Mai multe dube de jandarmi au ajuns in zona, fiind pregatite sa intervina,

Unii manifestanti au fost loviti, iar altii s-au regrupat in zona Teatrului National si in zona fantanii de la Facultatea de Arhitectura.

Conflictul a izbucnit dupa ce unii manifestanti de la Piata Universitatii, majoritatea ultrasi, au aruncat cu garduri, pietre si sticle in jandarmi, care au facut uz de gaze lacrimogene.

Jandarmii au intervenit in forta si au reusit sa ii indeparteze pe manifestanţii violenti.

Un dispozitiv de jandarmi a intervenit din zona Salii Dalles, de unde au intevenit pentru a-i dispersa pe protestatarii violenti.

Jandarmii au "maturat" Bulevardul Magheru, fugarindu-i pe manifestantii agresivi catre stradutele dinspre Facultatea de Arhitectura.

22.06 Numarul protestatarilor din Piata Universitatii a scazut simtitor, dupa ce multi dintre cei ajunsi aici de la mitingul USL au plecat. In Piaţa Universitatii se mai afla acum aproximativ 1.000 de oameni.

Cele mai active zone raman, ca si in celelalte seri, cea de la fantana de la Facultatea de Arhitectura si cea din fata Teatrului National.

O a treia parte activa este la coltul de la intrarea in piateta de la fantana, unde sunt masati suporterii echipelor de fotbal.

21.30 Traficul rutier este blocat intre Universitate si Romana, precum si pe Bulevardul Catargiu, pana la Piata Victoriei, purtătorul de cuvant al Brigazii de Politie Rutiera, Ioana Stancu, spunand ca masura a fost luata pentru protejarea protestatarilor.

Purtatorul de cuvant de la Brigada de Politie Rutiera Bucuresti, Ioana Stancu, a declarat ca nu se circula pe Bulevardul Magheru, de la Universitate pana la Piata Romana, dar nici pe Bulevardul Lascar Catargiu, pana la Piata Victoriei.

Ioana Stancu a precizat ca sunt deschise traficului strazile secundare din zona, printre care Dem. I. Dobrescu, Rosetti si Campineanu.

Ea a adaugat ca masura a fost luata in jurul orei 18.00, cand persoane care au participat la mitingul organizat de USL s-au deplasat catre Piata Universitatii pe partea carosabila.

"Masura este luata pentru protectia celor de pe carosabil", a declarat purtatorul de cuvant de la Brigada de Politie Rutiera Bucuresti.

20:41 Jandarmeria si Politia nu vor interveni in forta in Piata Universitatii atat timp cat se va manifesta pasnic si civilizat, a declarat, joi seara, secretarul de stat Ioan Dascalu, seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administratiei si Internelor.

20:05 Aproximativ 2.500 de persoane protesteaza in Piata Universitatii, circulatia fiind blocata de la Intercontinental pana la rondul de la Universitate de unii dintre manifestanti. Un manifestant a aruncat cu o fumigena, insa aceasta situatie nu a generat tensiuni. Unii manifestanti protesteaza pe strada, intre Intercontinental si rondul de la Universitate. Bulevardul Magheru si caile catre strazile Rosetti, Kogalniceanu si Piata Unirii sunt delimitate de cordoane de jandarmi, astfel incat circulatia in rondul de la Universitate sa nu fie blocata. Aproximativ o suta de membri ai Asociatiei Suporterilor, aflati in zona fantanii de la Universitate, scandeaza "Avem gabori civili printre noi" si "Cine nu sare, nu vrea schimbare", precum si lozinci impotriva presedintelui, premierului, politicienilor, dar si a Jandarmeriei. Unii dintre manifestanti au pancarte pe care scrie "Ocupati Piata". Pe trotuarul din fata Teatrului National, manifestantii sunt mai linistiti. Jandarmii sunt grupati in cordon pe cinci randuri, fiind echipati pentru situatii de urgenta.

 

19.22 Trei protestatari din Piata Universitatii care aveau sticle incendiare si alti doi asupra carora jandarmii au gasit cutite au fost dusi la sectii de politie.

Potrivit purtatorului de cuvant all Ministerului de Interne, Marius Militaru, cele trei persoane care aveau sticle incendiare au fost ridicate inainte de a intra in Piata Universitatii, iar ceilalti doi, cu putin timp in urma, in Piata.

19:15 Aproximativ 1.500 de oameni protesteaza in Piata Universitatii, numarul manifestantilor crescand dupa ce la Universitate au venit si manifestantii de la mitingul USL, a declarat purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache, a declarat pentru Mediafax ca in Piata Universitatii sunt forte de ordine suficiente, fara a preciza exact cati jandami asigura ordinea.

Protestatarii scandeaza "Fara violenta", in timp ce fortele de ordine incearca sa ii impinga pe manifestanti spre trotuarele de la Teatrul National si Facultatatea de Arhitectura.

Manifestantii USL care au ajuns, joi seara, in Piata Universitatii au fost intampinati cu ostilitate de cei aflati deja la Universitate, jandarmii facand un cordon intre cele doua tabere, pentru a evita ciocnirile, a declarat purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru.

In zona fantanii de la Universitate, un grup de o suta de tineri scandeaza lozinci impotriva politicienilor si a celor care au ajuns in Piata Universitatii de la mitingul USL.

Ei striga ca pe stadion "PDL, USL, aceeasi mizerie".

In momentul in care manifestantii de la mitingul USL au ajuns la Universitate, gardurile de protectie din zona fantanii au fost rupte.

Protestatarii care se aflau deja acolo le-au prins din nou, pentru a nu se amesteca cu sustinatorii USL.

In Piata Universitatii a ajuns si un grup de protestatari condus de liderul liberal Ludovic Orban. Acesta striga, alaturi de protestatari, "Jos Basescu".

Circulatia in Piata Universitatii, pe sensul dinspre Universitate spre Romana, a fost blocata de protestatari. Fortele de ordine au facut un cordon pentru a nu le permite sa blocheze mai departe traficul.

18:50 Manifestantii USL care au ajuns, joi seara, in Piata Universitatii au fost intampinati cu ostilitate de cei aflati deja la Universitate, jandarmii facand un cordon intre cele doua tabere, pentru a evita ciocnirile, a declarat pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru.

In Piata Universitatii a ajuns si un grup de protestatari condus de liderul liberal Ludovic Orban.

Acesta striga, alaturi de protestatari, "Jos Basescu".

Circulatia in Piata Universitatii, pe sensul dinspre Universitate spre Romana, a fost blocata de protestatari.

Fortele de ordine au facut un cordon pentru a nu le permite sa blocheze mai departe traficul.

In Piata Universitatii sunt deja mii de oameni.

18:40 Traficul pe bulevardele Lascar Catargiu si Magheru este blocat pe un sens de protestatarii care merg spre Piata Universitatii, pentru a se alatura manifestantilor adunati aici inca de la ora 13.00, pentru a saptea zi de protest.

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Marius Militaru, a declarat pentru Mediafax ca circulatia pe bulevardele Lascar Catargiu si Magheru este blocata, pe sensul spre Piata Universitatii.

In Piata Universitatii sunt deja aproximativ o mie de oameni, potrivit situatiei anuntate de Jandarmerie pana la ora 18.00.

Totodata, dinspre Piata Victoriei au plecat spre Universitate aproximativ 1.000 de persoane.

Manifestantii din Piata Universitatii au venit cu steagul Romaniei si cu pancarte pe care scrie, printre altele, "Base, nici nu stii cat de Boc incepi sa fii", ei scandand "Jos Guvernul FMI", "Demisia" si "Jos Basescu".

Unii dintre ei flutura un drapel verde cu crucea celtica, simbolul asociatiei Noua Dreapta, ai carei simpatizanti tin pancarte pe care se afla secera si ciocanul, inconjurate de siglele PDL, PSD+PC, UDMR si PNL.

18:25 Peste 7.000 de oameni au participat la mitingul organizat de USL, 4.000 sunt deja imbarcati in autocare si urmeaza sa paraseasca Bucurestiul.

Iar unii se indreapta catre Piata Universitatii unde sunt deja peste 700 de persoane, a declarat purtatorul de cuvant de la MAI, Marius Militaru.

Purtatorul de cuvant al MAI a spus ca Piata Victoriei a fost eliberata, o parte dintre cei care au protestat o vreme in fata Guvernului plecand spre Piata Universitatii.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache, a declarat, pentru Mediafax, ca din cele 7.000 de persoane care au participat la protestul USL 1.000 s-au desprins si au plecat spre Piata Victoriei.

El a precizat ca persoanele venite din provincie la mitingul USL trebuie sa se imbarce pana la ora 19.00 in autocarele care se afla pe Soseaua Kiseleff.

18:15 Circulatia in Piata Victoriei a fost reluata, joi seara, manifestantii plecand din zona, iar jandarmii retragandu-se din fata Palatului Victoria.

Unii dintre manifestanti au pornit spre Piata Universitatii.

Piata Victoriei a fost blocata, joi dupa-amiaza, dupa ce mai multi participanti la mitingul USL au ajuns in fata Guvernului, acestia urmand sa fie amendati intrucat ar fi trebuit sa protesteze in zona Muzeului Taranului Roman, a declarat Florin Hulea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane.

Ciculatia in Piata Victoriei a fost blocata pentru mai mult de 30 de minute.

18:00 Politia Rutiera isi redimensioneaza echipajele din teren si face apel la populatie sa ocoleasca zona Pietei Victoriei, dupa ce peste 1.000 de protestatari care participau la mitingul organizat de USL au ajuns in fata Guvernului, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a spus ca Politia Rutiera face apel catre toti participantii la trafic sa ocoleasca zona Pietei Victoriei si sa respecte indicatiile agentilor rutieri.

"Ne cerem scuze bucurestenilor pentru disconfortul creat si ii asiguram ca prin masurile pe care le vom lua, adaptate la noile conditii ale protestului, vom diminua cat mai mult disconfortul. Facem apel la responsabilitate civica din partea celor care organizeaza manifestatii publice si le reamintim ca legea prevede clar limitele in care astfel de adunari publice se pot desfasura", a mai spus Marius Militaru.

Piata Victoriei este blocata, dupa ce mai multi participanti la mitingul USL au ajuns in fata Guvernului, acestia urmand sa fie amendati intrucat trebuiau sa protesteze in zona Muzeului Taranului Roman, a declarat Florin Hulea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane.

"Piata Victorie este blocata in momentul de fata. S-a incalcat protocolul. Autorizatia pentru protest este foarte strict delimitata, de la Arcul de Triumf pana la strada Monetariei", a spus Florin Hulea.

La randul sau, purtatorul de cuvant de la MAI, Marius Militaru, a declarat, pentru Mediafax, ca este vorba despre peste 1.000 de persoane care au parasit locul initial si au ajuns in Piata Victoriei. Astfel, s-a incalcat protocolul negociat de organizatori cu municipalitatea.

"O parte dintre protestatari au ajuns in piata Victoriei. Organizatorii nu au respectat protocolul incheiat cu municipalitatea, care a fost negociat si agreat. E o prima incalcare a Legii 60, a adunarilor publice, care prevede ca in astfel de cazuri responsabilitatea pentru organizarea mitingului in conditiile stabilite revine organizatorului, acesta avand autorizatie pana la ora 18.00", a declarat Marius Militaru.

El a adaugat ca fortele de ordine vor asigura masurile de ordine publica in Piata Victoriei. Organizatorii le cer prin portavoce manifestantilor USL care au blocat Piata Victoriei sa se retraga spre Arcul de Triumf, in timp ce un dispozitiv format din doua randuri de jandarmi a fost instalat in fata sediului Guvernului.

Acestea scandeaza "Jos Guvernul", "Jos Basescu", au steaguri tricolore, pancarte si insemne ale PSD si PNL.

Grupuri de tineri dintre acesti manifestanti au plecat din Piata Victoriei, strigand ca merg la Universitate.

17:50 Organizatorii le cer prin portavoce manifestantilor USL care au blocat Piata Victoriei sa se retraga spre Arcul de Triumf, in timp ce un dispozitiv format din doua randuri de jandarmi a fost instalat in fata sediului Guvernului.

In fata Guvernului se afla cateva sute de persoane, care au venit de la mitingul USL, blocand circulatia in Piata Victoriei.

Acestea scandeaza "Jos Guvernul", "Jos Basescu", au steaguri tricolore, pancarte si insemne ale PSD si PNL.

Grupuri de tineri dintre acesti manifestanti au plecat din Piata Victoriei, strigand ca merg la Universitate.

Piata Victoriei este blocata, dupa ce mai multi participanti la mitingul USL au ajuns in fata Guvernului, acestia urmand sa fie amendati intrucat trebuiau sa protesteze in zona Muzeului Taranului Roman, a declarat Florin Hulea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane.

"Piata Victoriei este blocata in momentul de fata. S-a incalcat protocolul. Autorizatia pentru protest este foarte strict delimitata, de la Arcul de Triumf pana la strada Monetariei", a spus Florin Hulea.

La randul sau, purtatorul de cuvant de la MAI, Marius Militaru, a declarat, pentru Mediafax, ca este vorba despre peste 1.000 de persoane care au parasit locul initial si au ajuns in Piata Victoriei.

Astfel, s-a incalcat protocolul negociat de organizatori cu Municipalitatea.

"O parte dintre protestatari au ajuns in piata Victoriei. Organizatorii nu au respectat protocolul incheiat cu municipalitatea, care a fost negociat si agreat. E o prima incalcare a legii 60, a adunarilor publice, care prevede ca in astfel de cazuri responsabilitatea pentru organizarea mitingului in conditiile stabilite revine organizatorului, acesta avand autorizatie pana la ora 18.00", a declarat Marius Militaru.

El a adaugat ca fortele de ordine vor asigura masurile de ordine publica in Piata Victoriei.

17:25 Cinci persoane care participa la mitingul USL au primit ingrijiri medicale, doua dintre ele fiind transportate la Spitalul Elias, a declarat, joi, pentru Mediafax coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita.

Este vorba despre o persoana cu hipertensiune si una cu dureri abdominale care au fost transportate la Spitalul Elias.

Un alt barbat a lesinat, iar pentru un alt caz, un barbat caruia i s-a facut rau, medicii acorda primul ajutor.

O alta persoana care a suferit o criza de epilepsie primeste ingrijiri medicale, a spus coordonatorul SMURD Bucuresti. 

17:20 Piata Victoriei este blocata, dupa ce mai multi participanti la mitingul USL au ajuns in fata Guvernului, acestia urmand sa fie amendati, intrucat trebuiau sa protesteze in zona Muzeului Taranului Roman, a declarat Florin Hulea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane.

"Piata Victorie este blocata in momentul de fata. S-a incalcat protocolul. Autorizatia pentru protest este foarte strict delimitata, de la Arcul de Triumf pana la strada Monetariei", a spus Florin Hulea.

La randul sau, purtatorul de cuvant de la MAI, Marius Militaru, a declarat, pentru Mediafax, ca este vorba despre peste 1.000 de persoane care au parasit locul initial si au ajuns in Piata Victoriei.

Astfel, s-a incalcat protocolul negociat de organizatori cu Municipalitatea.

"O parte dintre protestatari au ajuns in piata Victoriei. Organizatorii nu au respectat protocolul incheiat cu municipalitatea, care a fost negociat si agreat. E o prima incalcare a legii 60, a adunarilor publice, care prevede ca in astfel de cazuri responsabilitatea pentru organizarea mitingului in conditiile stabilite revine organizatorului, acesta avand autorizatie pana la ora 18.00", a declarat Marius Militaru.

El a adaugat ca fortele de ordine vor asigura masurile de ordine publica in Piata Victoriei.

17:15 Liderul PNL CRIN ANTONESCU a declarat, joi, la mitingul USL, ca Traian Basescu este ultimul presedinte comunist al Romaniei, iar Emil Boc este ultimul premier comunist, liberalul mentionand ca actuala putere trebuie sa plece.

Antonescu a sustinut un discurs, la finalul caruia a spus ca mitingul s-a terminat si i-a indemnat pe manifestanti sa plece acasa in liniste.

"Am dovedit ca avem forta, vointa, determinare", a spus Antonescu.

In discursul sau, liderul PNL a dat un prim mesaj celor care au protestat si protesteaza inca in Piata Universitatii si celor care participa la mitinguri in aproape 60 de orase: "Nu stiu pe cine veti vota, dar va iubim! Suntem alaturi de voi si va spunem 'Bine ati venit!'". El a avut un mesaj si pentru cei care nu sunt membri de partid si despre care a spus ca il intreaba "Cand ne scapati de astia?".

"Va spun bine ati venit! De astia scapam impreuna", a spus Antonescu.

El le-a spus protestatarilor neinregimentati politic, respectiv manifestantilor civici, ca nimeni din opozitie nu doreste sa le confiste identitatea.

"Noi aparam dreptul la diferenta. Noi avem de mult propria identitate. Vrem sa actionam impreuna. E nevoie de unitatea tuturor celor care vor o schimbare", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus ca opozitia nu le cere protestatarilor civici sa o voteze, ci sa dialogheze si sa actioneze impreuna. El a spus ca opozitia nu promite bani sau dublarea salariilor, ci cinste, pricepere si cuviinta in exercitarea actului guvernarii.

"Traian Basescu este ultimul presedinte comunist, prin apucaturi si prin trecut, al Romaniei. Pleaca! Emil Boc este ultimul prim-ministru al Romaniei, prin tercut si prin apucaturi. Pleaca! PDL-isti, UNPR-isti, traseisti – plecati!", a spus Antonescu.

El le-a ceut celor din actuala putere sa se supuna judecatii poporului la urne si sa fie de acord cu alegerile anticipate parlamentare si prezidentiale.

Protestatarii au scandat numele lui Antonescu atunci cand acesta si-a inceput discursul.

La sfarsitul discursului Crin Antonescu le-a spus protestatarilor sa plece acasa.

17:05 Liderul PSD VICTOR PONTA a declarat, joi, la mitingul USL, ca saluta sindicatele si ONG-urile care au renuntat la a discuta cu Guvernul, mentionand ca "anul acesta este sfarsitul lui Traian Basescu si un nou inceput pentru Romania".

El le-a vorbit participantilor despre faptul ca actuala putere are din ce in ce mai putina sustinere.

"Cu totii vrem 'Jos Basescu!'. Asta ne uneste!", a spus Ponta. Liderul USL a mentionat ca Emil Boc, Elena Udrea si Traian Igas au adus doar nenorociri Romaniei si ca batalia aceasta este batalia lui Traian Basescu impotriva romanilor.

"Noi nu trebuie numai sa spunem 'Jos Basescu!'. Trebuie sa venim cu solutii", a mai spus Ponta, care a aratat ca solutia este data de declansarea alegerilor anticipate.

Liderul PSD a mentionat ca: "Romanii trebuie sa aiba din nou dreptul de a-si alege conducatorii".

"Conducatorii lor sunt acum dusmanii romanilor", a spus Ponta.

El a spus ca liderii opozitiei trebuie sa-si ia angajamentul ca in Romania nu se va mai intampla ceea ce s-a intamplat in ultima perioada.

Ponta a dat si un mesaj privind unitatea USL: "Ne veti vedea impreuna pana scapam de Traian Basescu si pana redam Romania romanilor".

Potrivit acestuia, 2012 este "sfarsitul lui Traian Basescu".

"Anul acesta este sfarsitul lui Traian Basescu si un nou inceput pentru Romania", a spus Ponta.

El a tinut sa multumeasca sindicatelor si ONG-urilor care au refuzat sa discute cu PDL si cu actualul Guvern.

17:01 Doua persoane primesc ingrijiri medicale in ambulantele aflate in zona Arcului de Triumf, dupa ce li s-a facut rau in timpul mitingului organizat de USL.

Este vorba despre o femeie si un barbat, carora li s-a facut rau, in timp ce pe scena vorbea liderul PC Daniel Constantin.

Barbatul a fost dus la ambulanta cu targa de catre un echipaj SMURD.

La ora transmiterii acestei stiri, ambele persoane primesc ingrijiri medicale in ambulanta.

Medicul Adrian Dobrescu, de la ambulanta aflata la fata locului, a precizat, pentru Mediafax, ca cele doua persoane au suferit crize epileptice.

17:00 O parte dintre protestatari au inceput sa se indrepte spre Piata Victoriei. De mentionat: nu au dreptul sa intre in Piata Victoriei. Pot sa inainteze numai pana la intrarea in Piata.

16:55 Remus Cernea a vorbit pentru multimea stransa la Arcul de Triumf.

16:48 Calin Popescu Tariceanu se afla si el in multimea stransa la Arcul de Triumf.

16: 45 Un microbuz cu numere de Constanta, care transporta mai multi protestatari catre mitingul USL, a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni pe un bulevard din Capitala, a declarat joi, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant de la Ministerul Administratiei si Internelor, Marius Militaru.

16:38 Naistul GHEORGHE ZAMFIR le-a vorbit, joi, participantilor la mitingul USL, sustinand ca cei aflati in prezent la putere trebuie sa plece, ca romanii au ajuns "cel mai jegos popor de pe pamant" din cauza saraciei si a bolilor, el mentionand ca doar Republica Malgasa este mai saraca decat Romania.

Zamfir le-a spus celor prezenti ca i-a purtat in suflet timp de 50 de ani, pe scenele lumii si peste tot unde a cantat.

El a precizat ca in anii '60 a fost urmarit de Securitate.

Zamfir le-a spus celor prezenti ca romanii sunt un popor de crestini, nu de atei.

"Ce dumnezeu au cei de la putere? Satana, Lucifer este dumnezeul lor!", a spus Zamfir.

El a criticat faptul ca romanii sunt un popor sarac, mentionand ca "doar Republica Malgasa este mai saraca".

Potrivit lui Zamfir, romanii au ajuns sa fie "cel mai jegos popor de pe pamant" din cauza saraciei si a bolilor.

Naistul a mai spus ca cei aflati in prezent la putere trebuie sa plece.

La ora transmiterii acestei stiri, la mitingul USL s-au adunat 7.000 de persoane.

16:30 Senatorul PNL MIRCEA DIACONU a deschis mitingul USL din Capitala, el apreciind ca este "o clipa istorica" si ca romanii parca sunt "blestemati" sa iasa in strada o data la 20 de ani si sustinand ca "trebuie 'Jos Basescu!'".

"Asa cum acum 22 de ani am iesit in strada, astazi facem la fel. Parca suntem blestemati ca din 20 in 20 de ani sa trebuiasca sa iesim in strada", a afirmat Diaconu, in discursul sustinut de pe scena amplasata langa Arcul de Triumf.

"Aceasta revolta nu trebuie sa se opreasca pana nu vom atinge ceea ce ne trebuie: 'Jos Basescu!'. Nu pentru ca noi vrem 'Jos Basescu!', ci pentru ca trebuie 'Jos Basescu!'", a mai sustinut Mircea Diaconu.

El a mai spus ca "singura solutie imediata" o constituie alegerile anticipate.

In timpul discursului lui Diaconu, multimea a scandat: "Jos Basescu", "Jos dictatorul", "Jos Guvernul", "Anticipate, nu comasate", "Universitate", "Demisia".

16:30 Liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin au sosit la mitingul de la Arcul de Triumf, insotiti de Varujan Vosganian, Maria Grapini, Mihai Voicu, Titus Corlatean, ei dand mana cu unii dintre participantii la manifestatie.

Ponta, Antonescu si Constantin s-au urcat pe o scena amplasata in zona Arcului de Triumf.

Dupa ce liderii USL s-au urcat pe scena, a fost intonat imnul de stat.

Actorul Mircea Diaconu s-a adresat participantilor la miting in deschiderea manifestarii.

Naistul Gheorghe Zamfir si jurnalistul Sorin Rosca Stanescu le vor vorbi participantilor, conform desfasuratorului manifestarii, cate zece minute. Vor urma la microfon, cate un sfert de ora, presedintele PC, Daniel Constantin, liderul social-democrat, Victor Ponta si presedintele PNL, Crin Antonescu.

Pana acum au fost difuzate pe statia de amplificare melodii precum "The final countdown", "Vreau o tara ca afara", "We will rock you".

Printre participantii la miting se numara Stelian Tanase si actorul Costin Marculescu.

16.11 Aproximativ 300 de persoane protesteaza in Piata Universitatii din Capitala si alti 300 de oameni in alte judete ale tarii, in afara celor 5.000 de participanţi la mitingul USL, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant de la Ministerul Administratiei si Internelor, Marius Militaru.

16.01 Primarul Constantei, Radu Mazare, a sosit la mitingul USL insotit de peste o suta de manifestanti, cateva zeci dintre acestia fiind tinere si tineri imbracati in uniforme kaki si purtand berete rosii si care scandeaza: "Nu va fie frica, vine Mazarica!".

Mazare poarta aceeasi uniforma ca si tinerii care il insotesc. Acestia scandeaza "Nu va fie frica, vine Mazarica", "A venit vaporul ca sa plece chioru'".

Radu Mazare a ajuns in Piata Arcului de Triumf venind pe bulevardul Kiseleff, fiind intampinat de manifestanti care scandau "Libertate, libertate!".

La miting a venit si presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu.

15:45 Primarul Constantei, Radu Mazare, a ajuns la Arcul de Triumf, insotit de mai multi sustinatori USL constanteni. Cu totii poarta berete rosii.

15:15 La Arcul de Triumf s-au adunat in jur de 4.000 de participanti la mitingul organizat de USL, potrivit situatiei inregistrate pana la ora 15.00 de Jandarmeria Bucuresti.

15:00 Manifestantii USL au inceput sa se adune la Arcul de Triumf din Capitala, pana la ora transmiterii acestei stiri fiind cateva sute de persoane.

Printre cei care au sosit la Arcul de Triumf sunt si parlamentari ai USL, cum ar fi Mihai Voicu, Andrei Dolineaschi.

Manifestantii au steaguri tricolore si pancarte, pe care scrie "Un pitic si cu un chior si-au batut joc de popor", "Basescu, nu uita, Romania nu te vrea", "Vointa poporului, demisia dictatorului", "Basescu - PDL, datorii, hotie, someri, saracie", "Suntem cetateni, nu viermi", "Alegeri anticipate".

De asemenea, acestia au un poster de mari dimensiuni pe care este desenata o cruce, pe care sunt initialele PDL si pe care mai scrie "Dumnezeu sa nu-i ierte".

Manifestantii au inceput deja sa strige sloganuri, in special "Jos, Basescu!".

In acest moment, circulati pe Bd. Kiseleff este intrerupta. Persoanele sosite la miting nu poarta insemne ale partidelor din USL, unii dintre acestia avand doar banderole galbene (culoarea PNL) pe brat.

De asemenea, se monteaza o scena in fata sediului USL de la Arcul Triumf, unde urmeaza sa vorbeasca liderii USL si reprezentanti ai societatii civile.

Persoane care poarta ecusoane pe care scrie "organizator" ii verifica pe cei care vin la miting de la ce organizatii ale partidelor sunt, pentru a-i directiona in zonele stabilite pe organizatii si pentru a evita "infiltrari" ale celor care nu sunt membri ai USL.

La fata locului, sunt jandarmi care asigura un culoar de urgenta care a fost solicitat de catre comisia de la Primaria Capitalei care a acordat aprobarea pentru miting.

14:45 Mazare, singurul lider PSD din teritoriu care vine la mitingul din Bucuresti

Primarul Constantei, Radu Mazare, este singurul lider PSD din teritoriu care va veni la mitingul USL din Capitala alaturi de membri din organizatia sa, ceilalti participanti de la PSD fiind doar din Bucuresti, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu.

Ea a precizat ca acest fapt este cauzat de timpul scurt in care acest miting a trebuit sa fie organizat, dar si de problemele cu transportatorii, care au refuzat sa transporte participanti la miting, fiind "amenintati" de RAR ca isi vor pierde licenta.

"Am ramas cu organizarea doar a municipiului Bucuresti, nu stim ce fac colegii de la PNL. Azi ies in Bucuresti doar social-democratii din Bucuresti, urmand ca in celelalte orase sa iasa cei din judetele respective", a spus Olguta Vasilescu.

"Cred ca Radu Mazare e singurul care vine din alt judet, impreuna cu colegii sai", a mai spus senatorul social-democrat.

Peste 2.000 de membri USL Constanta vor participa, joi, la mitingul care va fi organizat in Bucuresti, fiind inchiriate zeci de autocare pentru transportul in Capitala, au anuntat, miercuri, liderii locali ai PSD si PNL. Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, impreuna cu membri ai organizatiei pe care o conduce, a plecat, joi, spre Bucuresti pentru a participa la mitingul organizat de USL.

Inainte de a pleca spre Bucuresti, Radu Mazare a declarat ca, daca protestatarii din Piata Universitatii il vor chema, va merge sa ii salute si sa le spuna ca este "cu sufletul, cu dorinta, cu credinta alaturi de ei".

De altfel, primarul Constantei, Radu Mazare, a mers, marti seara, in zona unde avea loc mitingul din municipiu pentru a particpa la o emisiune televizata, fiind intampinat cu simpatie de cei aproape 300 de participanti, si a scandat impreuna cu ei "Jos Basescu!", dupa care a mers printre manifestanti si a dat mana cu ei.

14:41 Vasilescu: Exista varianta ca participantii la mitingul USL sa mearga, apoi, in Piata Universitatii

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca exista "varianta" ca participantii la mitingul organizat de USL intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei, intre orele 15.30-18.00, sa plece, ulterior, spre Piata Universitatii, pentru a se alatura manifestantilor de acolo Vasilescu a subliniat ca liderii USL nu se vor deplasa dupa miting in Piata Universitatii, avand un program prestabilit.

"Exista aceasta varianta. Fiecare ia decizia pe care o doreste. Liderii nu vor merge la Universitate, au un program stabilit. Probabil va urma o conferinta de presa.

Nu putem impiedica cetatenii sa protesteze", a spus Olguta Vasilescu. Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat, joi, inainte de a pleca la Bucuresti pentru a participa la mitingul organizat de USL, ca daca protestatarii din Piata Universitatii il vor chema va merge sa ii salute si sa le spuna ca este "cu sufletul, cu dorinta, cu credinta alaturi de ei".

14:40 Aproximativ o suta de persoane din Valea Jiului, simpatizanti sau membri ai PNL, au plecat, joi, cu doua autocare, la mitingul organizat de USL in Bucuresti, in timp ce din judetul Timis circa 150 de liberali si conservatori au pornit spre Capitala pentru a participa la acelasi miting.

Din Valea Jiului au plecat spre Bucuresti circa o suta de oameni, simpatizanti sau membri ai PNL, fiind insotiti de catre liderii locali de partid, transmite corespondentul Mediafax.

Astfel, grupul din localitatea Petrila este condus de presedintele PNL al filialei, totodata viceprimar in oras, Constantin Ramascanu. Cei din Aninoasa merg la Bucuresti impreuna cu liderul de partid, care este si viceprimar, Mihaita Nistor, iar cei din Vulcan si Uricani sunt condusi de liderii filialelor care sunt si consilieri locali, respectiv Alina Carstoiu si Constantin Zaharia.

Reprezentantii PNL au declarat ca merg in Capitala pentru a manifesta pasnic si pentru a-si exprima nemultumirile fata de guvernare. Tot joi, de la ora 16.00, la Lupeni va avea loc un miting organizat de USL, actiune ce va consta intr-un mars pe strazile din localitate.

Totodata, grupuri ale PSD vor pleca la Deva, unde se va desfasura un miting organizat de forurile judetene ale opozitiei. In judetul Timis, circa 150 de persoane, reprezentanti ai PNL si PC, s-au adunat, in noaptea de miercuri spre joi, in fata sediului PNL, de unde au plecat la Bucuresti.

"Am fost sicanati in numeroase moduri. Puteti verifica si vedea ca numeroase trenuri nu mai circula spre Bucuresti, mai multe autocare pentru colegii din tara au fost anulate. Trebuia sa fim mai multi, insa firmele de turism refuza sa-si respecte contractul chiar in ultimul moment. Totul ca sa ne impiedice sa plecam spre Bucuresti. Acesta este statul lui Basescu", a declarat presedintele Tineretului National Liberal Timis, Liviu Cocean.

14:30 Liderul PNL Iasi, Relu Fenechiu, primarul liberal al municipiului Pascani, Grigore Craciunescu, si consilierul local Catalin Turliuc se aflau in aeronava Tarom care s-a intors pe Aeroportul din Iasi din cauza unei defectiuni, ei mergand in Capitala pentru a participa la mitingul organizat de USL.

14:27 Aproximativ 250 de membri PNL din judetul Dolj vor participa, joi, la mitingul organizat de USL in Capitala, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit deputatului Ionut Stroe vicepresedinte PNL Dolj, aproximativ 250 de liberali vor pleca, joi, spre Capitala cu trei autocare, dar si cu masinile personale.

"Din Craiova vom pleca circa 250 de persoane si speram sa fim astazi (n.r. - joi) in jur de 7.000-8.000 de persoane", a declarat Ionut Stroe. La protestul din Capitala nu participa insa niciun membru PSD Dolj.

14:25 Jandarmeria Bucuresti a suplimentat dispozitivele de jandarmi, joi, in contextul desfasurarii a doua adunari publice diferite, mitingul organizat de USL si protestul din Piata Universitatii, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache.

Georgian Enache a precizat ca este vorba de doua adunari publice diferite, desfasurate in doua locatii diferite, stationare.

In aceste conditii, dispozitivele de jandarmi au fost suplimentate astfel incat sa poata fi gestionata situatia din ambele locatii.

Totodata, Enache a facut apel la participantii la ambele mitinguri sa nu se implice in incidente si sa semnaleze infiltrarea persoanelor care ar putea tulbura ordinea publica.

Primaria Capitalei a aprobat, in urma cu o zi, cererea USL pentru mitingul de joi, din Capitala.

14:23 Traian Igas a declarat, miercuri seara, ca structurile aflate in subordinea Ministerului de Interne "s-au pregatit foarte bine" pentru mitingul de joi, organizat de USL, dar si pentru protestul zilnic din Piata Universitatii.

"Ne-am pregatit foarte bine pentru ziua de maine (joi-n.r.). In aceasta seara am avut o ultima analiza si maine dimineata vom discuta din nou. Incercam sa asiguram conditii de participare a tututor celor care vor veni din tara. Sper ca modul de manifestare sa fie decent. In aceste conditii nu avem nimic de reprosat partidelor daca vor sa faca acest lucru, doar ca legea trebuie respectata, iar daca au pretentia ca ei sa fie respectatasi ei trebuie sa respecte legea", a spus Igas, dupa ce a fost intrebat daca are emotii pentru cele manifestatii.

"N-as spune ca am emotii", a raspuns Igas, care a venit miercuri seara in Piata Universitatii, pe partea Teatrului National unde mai erau putini manifestanti.

El a stat de vorba calm cu oamenii, raspunzandu-le si invitandu-i la Ministerul de Interne pentru a continua discutiile.

De la Arcul de Triumf, manifestantii pleaca in mars pe Soseaua Kiseleff, pana in apropierea sediului Guvernului, unde raman pentru miting pana la 18.00.

Partidul National Liberal, cel care a cerut autorizarea protestului, a anuntat ca la marsul si mitingul care au loc joi participa 10.000 de persoane din Bucuresti si din provincie.

Potrivit protocolului privind organizarea si desfasurarea protestului, intre orele 14.00 si 15.30 va fi montata o scena pe Soseaua Kiseleff, in dreptul sediului USL.

Autocarele care ii vor aduce pe protestatarii din provincie vor intra in Capitala intre orele 14.30 si 15.30, prin cinci puncte, respectiv: DN 1 - Fantana Miorita; DN 2 - Soseaua Colentina (Parc Plumbuita); autostrada A1 - Bulevardul Iuliu Maniu, in dreptul Metro Militari; autostrada A2 - in dreptul Real Pallady; DN 5 - Giurgiului.

Participantii vor fi adusi cu autocarele pana pe Bulevardul Kiseleff, pe tronsonul cuprins intre strada Docentilor si Piata Arcul de Triumf.

Manifestantii vor pleca in mars la ora 15.30, de la Piata Arcul de Triumf pe strada Soseaua Kiseleff, pana la strada Monetariei, din apropierea Muzeului Taranului Roman, unde pana la ora 18.00 va avea loc un miting de protest.

Traficul rutier va fi restrictionat intre orele 14.00 si 19.00 pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Arcului de Triumf si Piata Victoriei, precum si pe strazile care intersecteaza artera respectiva, exceptie facand Bulevardul Ion Mincu, care va fi inchis gradual, in functie de numarul de participanti.

Banda a IV-a de pe Soseaua Kiseleff, respectiv partea stanga a sensului de mers spre Piata Victoriei, va fi ramane libera, fiind banda de urgenta pentru autospecialele de salvare, pompieri, structuri MAI, care vor folosi mijloace de sonorizare.

De asemenea, este interzisa blocarea accesului auto si pietonal la institutiile din zona. Administratia Strazilor si Politia Locala Sector 1 vor monta garduri pentru a marca zonele cu restictii de circulatie care intersecteaza Soseaua Kiseleff, iar in principalele intersectii vor fi jandarmi si politisti.

Ce obligatii au organizatorul si fortele de ordine

Fortele de ordine vor asigura securitatea participantilor. Organizatorul va purta intreaga raspundere daca participantii se vor deplasa in alta zona decat cea avizata, potrivit protocolului privind organizarea si desfasurarea protestului.

De asemenea, organizatorul este obligat sa se asigure ca participantii la adunarea publica nu consuma si nu distribuie bauturi alcoolice, pastreaza igiena in zona de desfasurare a evenimentului pe intreaga durata a acestuia, amplasand toalete ecologice.

Totodata, este obligat sa curete zona unde a fost organizat protestul si sa asigure siguranta participantilor la miting.

Tot organizatorul trebuie sa se asigure ca participantii cu varsta sub 18 ani au acordul parintilor pentru a participa la protest.

In plus, organizatorul asigura asistenta medicala, prin contractare de servicii specializate, pe durata desfasurarii evenimentului si raspunde pentru eventualele incidente produse in cadrul desfasurarii adunarii publice, se mai arata in protocol.

Vanzarea de bauturi alcoolice, interzisa

Vanzarea bauturilor alcoolice a fost interzisa, incepand de miercuri si pana luni, intre orele 17.00 si 24.00, pe distanta de un kilometru de Piata Universitatii, din cauza protestelor, iar joi restrictiile vor fi extinse la Piata Romana, Piata Victoriei si Parcul Herastrau, in zona protestului USL.

Restrictia se aplica si pe Bulevardul Dacia, Calea Mosilor, strada Traian si Calea Calarasilor din Sectorul 2.

Un mic istoric al protestelor 

Marti, 17 ianuarie: A cincea zi de proteste s-a incheiat fara incidente. 5 manifestanti, ridicati. Imagini din Capitala

Luni, 16 ianuarie: A patra zi de proteste in Romania. Aproximativ 10.000 de oameni au iesit in strada. GALERIE FOTO

Duminica, 15 ianuarie: Bilantul protestelor de duminica: 59 de raniti in Capitala, 3 au ramas internati

Sambata, 14 ianuarie: Noapte sub semnul violentelor in Capitala. Peste 2.000 de oameni au protestat in Piata Universitatii

Vineri, 13 ianuarie: Protest pentru sustinerea lui Arafat. Barbat arestat dupa ce a incercat sa sara gardul Cotroceniului

Mai departe de lozinci si scandari, protestele pasnice de strada au scos la iveala problemele unei societati ajunse la capatul rabdarii.

INTRA IN CABINA PROTV

In Piata Universitatii din Capitala, dar si in mai multe localitati din tara au loc proteste incepand de vineri, dupa demisia lui Raed Arafat.

Actiunile de protest au continuat si dupa decizia lui Raed Arafat de a reveni, incepand de marti, in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.

Blocul National Sindical (BNS) nu va participa institutional la actiunile de protest organizate de formatiuni politice, dar incurajeaza membrii de sindicat sa se solidarizeze cu orice manifestare de protest, recomandandu-le sa fie pasnici si civilizati.

La randul sau, presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca membrii Confederatiei sunt liberi sa participe la protestele din ultimele zile, urmand ca saptamana viitoare sa decida care sunt formele de manifestare la care vor recurge in continuare.

Cateva sute de jandarmi, dotati cu casti, echipament de protectie si tun de apa, sunt mobilizati in fiecare seara in apropierea Palatului Victoria, surse din Jandarmerie declarand agentiei Mediafax ca scopul mobilizarii este apararea preventiva a cladirii si o eventuala interventie la Universitate.

Dispozitivul de interventie este format din mai multe autospeciale de transport trupe, dube de interventie rapida, un tun de apa si echipaj cu caini.

O masina a pompierilor, ofiteri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si o ambulanta SMURD completeaza fortele de aparare din zona Guvernului.

"Masura a fost luata in urma incidentelor violente de duminica seara si are drept scop atat apararea Palatului Victoria. De asemenea, trupele pot fi dislocate rapid la manifestatia de protest din Piata Universitatii in cazul in care evenimentele degenereaza", au aratat sursele citate.

In imediata apropiere a Palatului Victoria este si sediul PDL Bucuresti, unde interventia jandarmilor ar putea fi solicitata in cazul unor manifestari.

Trupele speciale isi fac aparitia langa sediul Guvernului odata cu lasarea serii, cand numarul protestatarilor creste in Piata Universitatii.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Un barbat a fost ridicat de jandarmi dupa ce i-au citit pancarta cu care a venit la Universitate
Un barbat a fost ridicat de jandarmi dupa ce i-au citit pancarta cu care a venit la Universitate

Un barbat din Piata Universitatii care a afisat un banner cu mesaj interzis a fost dus la sectia de politie, a declarat, miercuri seara, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Pe urmele jandarmilor din Bucuresti. Cum au prevenit autoritatile violentele. VIDEO
Pe urmele jandarmilor din Bucuresti. Cum au prevenit autoritatile violentele. VIDEO

Violentele de duminica seara au alarmat fortele de ordine, care si-au pus la punct o strategie cu efect. Luni au impanzit Piata Universitatii si zonele alaturate, iar o parte dintre jandarmi i-au luat la ochi pe cei care pareau suspecti.

Jandarmeria Romana avertizeaza:
Jandarmeria Romana avertizeaza: "Acolo unde situatia va degenera vom actiona cu fermitate"

Reprezentantii Jandarmeriei Romane s-au aratat foarte multumiti de felul in care au gestionat situatia in tara, luni, in timpul protestelor - in conditiile in care nu au mai avut loc violente similare cu cele de duminica.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.