Medicul Mihai Lucan ar fi făcut intenționat o eroare medicală. Ce s-a găsit în agenda lui personală

Ultimul update: Sambata 23 Decembrie 2017 20:06
Data publicarii: Sambata 23 Decembrie 2017 18:23
Categorie: Actualitate

Apar detalii noi în dosarul care îl vizează pe cunoscutul urolog Mihai Lucan.

Conform unor surse din anchetă, în timpul perchezițiilor, procurorii au găsit în casa medicului agenda personală în care Lucan şi-ar fi notat, în detaliu, fiecare sumă de bani pe care a primit-o, dar și sumele pe care le-ar fi dat unor politicieni sau oameni de afaceri. În referatul DIICOT apar informaţii şi despre un incident care s-ar fi petrecut în timpul unui transplant la care Mihai Lucan a participat. Lucan ar fi făcut intenţionat o eroare medicală care a pus în pericol viaţa unui pacient.

Incidentul s-ar fi petrecut în lună martie a acestui an. Mihai Lucan a insistat să facă parte din echipa medicală a unui transplant efectuat la Institutul Renal din Cluj Napoca, deşi nu mai făcuse de multă vreme această procedură. Urologul ar fi fost cel care s-a ocupat de prepararea grefei renale, adică pregătirea rinichiului prelevat de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Procurorii spun că:

"Inculpatul LUCAN MIHAI a manipulat de o așa manieră instrumentarul chirurgical practicând o incizie asupra sinusului arterei renale într-o zonă care nu era vizibilă după care l-a pus la dispoziția membrilor echipei de chirurgi (...) părăsind la scurt timp sediul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal."

Medicii din echipă nu au văzut ce făcuse Lucan şi în timpul implantării rinochiului a avut loc o hemoragie.

Celebrul medic Lucan, decorat de Traian Băsescu, a stat încătușat câteva ore. Cercetat sub control judiciar

Dr Silviu Moga, manager institutul de urologie şi transplant renal Cluj: "O hemoragie la artera renală poate duce şi la decesul pacientului. Credem că a fost o acțiune premeditată, era deja într-un conflict cu doctorul."

Şi procurorii DIICOT susţin că Mihai Lucan ar fi făcut acea greşeală intenţionat pentru a-i pune în dificultate pe medici.

Dr Silviu Moga, manager institutul de urologie şi transplant renal Cluj: "Am fost ameninţat, mi s-a cerut demisia de nenumărate ori, i-a cerut chiar şi ministrului Sănătăţii să mă demită fiindcă îl încurcam."

Emanuel Ungureanu, deputat/fost angajat al Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj: "Au fost multe crize cu medicamentele şi el decidea cine primeşte, cine nu, în funcţie de interese. În funcţie de cine dădea bani, scor cum se zicea atunci.”

În casa medicului a fost găsită şi agenda sa personală, unde erau notate nume ale unor politicieni, oameni de afaceri sau poliţişti, dar şi sume de bani primite ori oferite.

Procurorii DIICOT cer în continuare arestarea preventivă a medicului Mihai Lucan şi a celorlalţi trei suspecţi şi au contestat deja în instanţă măsura controlului judiciar. Este de aşteptat ca săptămâna viitoare judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti să decidă dacă medicul va reveni în arest sau va fi în continuare cercetat sub control judiciar.

O contestaţie a fost depusă şi de avocaţii familiei Lucan care cer ca medicul şi fiul său să fie scoşi de sub control judiciar şi judecaţi în libertate. Între timp, conducerea Institutului din Cluj a anunţat pe Facebook că după aproape un an de colaps financiar, spitalul a ajuns să nu mai acumuleze datorii şi îşi poate continua activitatea medicală.

Averea uriașă a lui Mihai Lucan. Medicul a încercat să distrugă dovezi și să influenţeze martori

Averea uriașă a lui Mihai Lucan. Medicul a încercat să distrugă dovezi și să influenţeze martori

starea drumurilor

Starea drumurilor. Infotrafic: Se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale

Zeci de copii, salvaţi de drumari din mijlocul nămeţilor. Autocarul lor s-a defectat

Tren cu 25 de pasageri, cuprins de flăcări în gara din Timișoara

Loteria bonurilor fiscale 21 ianuarie 2018. Rezultatele extragerii

Firme închise, din lipsă de angajați: "Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă”

Tudor Chirilă, Mihai Șora, Gabriel Liiceanu, printre protestatari: "Arătăm că nu vrem aşa cum vor ei"

flashmob

Protest mut în Piața Victoriei. Flash mob cu oameni legați la ochi

LOTO 6/49. Numerele extrase duminică, 21 ianuarie 2018

Marian Godină, jignit pe Facebook de o colegă de breaslă, după ce a postat poze cu jandarmul violent

Județul din România cu cele mai multe şi mai groaznice accidente din ţară din ultimul an

Accident la locul de muncă, suferit de un tânăr aflat în probe pentru angajare. Măsurile luate de autorități

Un elev din Târgu Jiu a găsit un portofel plin cu bani. Locul în care s-a oprit prima dată