Florin Secureanu a fost demis, iar DNA a ridicat documente de la Spitalul Malaxa. Cine va fi noul manager interimar

×
Codul embed a fost copiat

Ancheta este si la spitalul Malaxa din capitala. Procurorii anticoruptie au ridicat marti mai multe documente necesare intr-o ancheta despre contractele pe care spitalul le avea cu diferite firme.

Managerul unitatii, cel care ar trebui sa dea explicatii, este de negasit, iar primarul capitalei l-a demis din functie.

Procurorii anticoruptie au ridicat documente de la primaria capitalei si de la Spitalul Malaxa, legate de contractele institutiei sanitare din ultimii ani.

Managerul spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a intrat in vizorul anchetatorilor DNA la o zi dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a publicat o investigatie legata de contractele ilegale pe care acesta le-ar fi semnat cu alte societati comerciale. Angajatii spitalului l-au inregistrat pe Secureanu cand ii agresa verbal pentru ca ar fi refuzat sa mai participe la falsificarea unor documente.

Printre neregulile de la spitalul Malaxa sunt si contractele incheiate cu o firma de bijuterii pentru curatarea instrumentarului medical de la sectia de ginecologie. De asemenea, s-ar fi platit servicii unei societati din Botosani cu bani gheata, cu toate ca aceasta nu si-ar fi onorat contractul vreodata.

Citește și
Florin Secureanu
Scandal la Spitalul Malaxa. Inregistrari AUDIO cu managerul unitatii, Florin Secureanu, cand isi injura si umileste angajatii
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Spitalul Malaxa este in administrarea primariei capitalei, iar edilul a decis aseara sa il demita pe managerul Florin Secureanu. Acesta si-a inchis telefonul si nu a mai venit la spital.

Cine este Florin Secureanu? Managerul de la Malaxa se mandreste cu un doctorat obtinut la Universitatea de medicina si farmacie carol DAvila din Bucuresti, dar si cu faptul că este doctorand în promoția 2014-2017 la Academia Națională de Informații din subordinea SRI.

Acum 9 ani a ajuns directorul Spitalului Malaxa.

Secureanu are o viata sociala intensa, declarandu-se sef al marelui priorat roman autonom al ordinului suveran al cavalerilor de malta .


dr. Alexandru Stefanescu, directorul medical al ASSMB, noul manager interimar al spitalului Clinic "Nicolae Malaxa"

Directorul medical al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti va prelua pentru o perioada determinata conducerea interimara a Spitalului ''Malaxa'', a anuntat marti primarul general al Capitalei.

"Directorul medical de la ASSMB va prelua pentru o perioada determinata conducerea interimara a Spitalului 'Malaxa' ", a precizat Gabriela Firea, intr-o declaratie acordata presei.
 

Noul manager interimar al spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" va fi dr. Alexandru Stefanescu, directorul medical al ASSMB, dupa ce Primarul General, Gabriela Firea, l-a demis marti, 29 noiembrie 2016, pe managerul Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa", Florin Adrian Secureanu.

Astfel, prin Dispozitia Primarului General nr. 1702, contractul de management al domnului Florin Adrian Secureanu inceteaza incepand cu data de 29 noiembrie 2016. Totodata, Corpul de Control al Primarului s-a aflat zilele acestea la Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa", unde a efectuat un audit financiar, ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public.

Avand in vedere ca toate contractele managerilor celor 19 spitale aflate in subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) expira in luna martie a anului viitor, Primaria Capitalei va stabili criterii mult mai riguroase de selectie a dosarelor, astfel incat astfel de situatii sa nu se mai repete. Mai mult decat atat, incepand cu data de 5 decembrie, reprezentantii Corpului de Control al Primarului General vor desfasura actiuni de verificare si control a procedurilor de achizitie si a situatiilor financiare in toate unitatile sanitare aflate in subordinea Municipalitatii.

Firea: Am luat decizia demiterii managerului Spitalului Malaxa

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marti ca a luat decizia demiterii managerului Spitalului Malaxa, Florin Secureanu."Este o situatie dificila la Spitalul Malaxa din Capitala in acest moment. Am fost informata ca o echipa a DNA se afla la Spitalul Malaxa. Din acest moment, actiunea demarata de ieri dimineata de Corpul de control al primarului general inceteaza, pentru ca nu putem sa suprapunem o cercetare a Corpului de control al primarului general peste o ancheta a DNA. Din primul moment in care am aflat ca DNA se afla la Spitalul Malaxa si investigheaza activitatea managerului care este in aceasta functie de noua ani de zile am luat decizia demiterii acestuia, iar pe parcursul zilei de astazi voi anunta care va fi, prin dispozitie, conducerea interimara a acestui spital. Nu puteam sa mergem mai departe cu aceasta conducere, cu atat mai mult cu cat incerc de ieri dimineata sa iau legatura cu domnul manager si pur si simplu se ascunde atat de reprezentanti Primariei, cat si de cei ai Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale din Capitala", a spus Firea.

Ea a adaugat ca demiterea lui Secureanu este decizia pe care a putut sa o ia ca primar general, deoarece toti managerii de spitale au un contract direct cu Primaria Generala."Eu nu am schimbat niciun manager de spital, am mers pe buna credinta a fiecaruia dintre ei, am considerat ca cel mai bun audit sau cea mai buna dovada despre activitatea lor sa nu am idei preconcepute si sa vedem care va fi rezultatul muncii lor. In ce priveste conducerea Spitalului Malaxa, iata ca au aparut aceste evenimente pe care eu le-am aflat din presa si am luat ieri dimineata decizia actiunii Corpului de control al primarului, iar astazi, din momentul in care DNA a ajuns la Spitalul Malaxa, am luat decizia demiterii managerului", a adaugat Firea.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Scandalul intre Agentia Nationala de Transplant si Ministerul Sanatatii continua. Acuzatiile aduse de cele doua parti
Scandalul intre Agentia Nationala de Transplant si Ministerul Sanatatii continua. Acuzatiile aduse de cele doua parti

Agentia Nationala de Transplant (ANT) sustine ca in ultimele 10 zile nu s-a mai facut niciun transplant, fapt fara precedent in Romania.

Scandal la Spitalul Malaxa. Inregistrari AUDIO cu managerul unitatii, Florin Secureanu, cand isi injura si umileste angajatii
Scandal la Spitalul Malaxa. Inregistrari AUDIO cu managerul unitatii, Florin Secureanu, cand isi injura si umileste angajatii

Ziarul Gazeta Sporturilor a publicat o serie de inregistrari audio si documente in care seful spitalului Malaxa, Florin Secureanu, isi umileste angajatii, injurandu-i si tratandu-i cu dispret.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.