Liviu Dragnea vrea sa organizeze doua referendumuri. "Mi se par teme foarte importante"

liviu dragnea

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al social-democratilor, a anuntat luni ca formatiunea pe care o conduce intentioneaza organizarea a doua referendumuri.

Cel mai posibil in primavara acestui an - unul pe tema familiei formata dintr-un barbat si o femeie, iar celalalt pe tema eliminarii imunitatii, inclusiv pentru presedintele Romaniei.

"Noi avem in minte alte doua referendumuri pe care le vom declansa. Este un referendum pe care ne-am angajat sa-l declansam cu tema 'familia'.

S-au strans peste 3 milioane de semnaturi si este o tema de interes major, care tine de substanta societatii noastre. Iar a doua tema - eu am spus-o de un an si jumatate in spatiul public si o spun in continuare, chiar daca unii colegi de-ai mei s-au suparat la vremea respectiva, un referendum privind regimul imunitatilor din Romania.

Eu am spus-o mereu si sustin in continuare - nu sunt de acord cu imunitatea parlamentara, dar nici cu cea a presedintelui. Daca romanii sunt de acord", a afirmat Dragnea la Romania TV.

Citește și
proteste
50.000 de romani, din tara si din diaspora, au protestat fata de Legea gratierii. "Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

El a adaugat ca este vorba despre "imunitatile ale tuturor".

"Noi vorbim de un articol fundamental din Constitutie - 'nimeni nu e mai presus de lege'. Daca nimeni nu e mai presus de lege, imunitatile trebuie sa dispara pentru toti. (...) E vorba de principiu.

Nu mai e presedinte Iohannis, in 2019 vine altcineva, e vorba de un principiu. Un presedinte in functie, asa cum e prevederea respectiva, omoara un om pur si simplu. Este in continuare presedinte cinci ani, pentru ca nu poate fi judecat? Nu mi se pare in regula.

Noi avem in plan in primavara (n.r. organizarea referendumurilor) si sigur ca vrem sa facem in primavara. Mi se par doua teme importante", a mentionat presedintele PSD.

Acesta a sustinut ca "ii este greu sa creada ca presedintele va dori sa participe la o discutie privind modificarea Constitutiei, pentru ca s-ar putea sa deranjeze"

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Primele reactii ale lui Dragnea, dupa referendumul anuntat de Iohannis.
Primele reactii ale lui Dragnea, dupa referendumul anuntat de Iohannis. "Stiam de 10 zile" si "Isi cere suspendarea"

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al social-democratilor, a afirmat luni ca stia inca de acum o saptamana - zece zile ca presedintele Klaus Iohannis are de gand sa anunte organizarea unui referendum.

50.000 de romani, din tara si din diaspora, au protestat fata de Legea gratierii.
50.000 de romani, din tara si din diaspora, au protestat fata de Legea gratierii. "Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta"

Aproape 50.000 de oameni au marsaluit duminica in Bucuresti si in marile orase din tara. Iar romanii din diaspora au manifestat in orasele importante din Europa.

Vicepresedinte PSD Mihai Chirica:
Vicepresedinte PSD Mihai Chirica: "PSD cu siguranta nu va organiza contramanifestatii, asta-i un lucru cert"

Proiectele privind gratierea si modificarea Codului Penal "ar trebui prezentate cat mai pe larg si pe intelesul tuturor", afirma vicepresedintele PSD Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.