Fostul ministru Ovidiu Silaghi, audiat la DNA in al treilea dosar. Un mare scandal de coruptie ar putea izbucni

×
Codul embed a fost copiat

Dupa dosarul Refendumului si Romstrade, fostul sef al Transporturilor le da explicatii procurorilor – de data aceasta, ca martor – intr-un al treilea caz.

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, in prezent deputat ALDE, a ajuns miercuri dimineata la DNA. Silaghi a fost implicat in mai multe scandaluri de coruptie, aparand inclusiv in calitate de suspect. In 2013, el le-a dat explicatii procurorilor intr-un dosar in care a fost reclamat de un senator ca a incercat impreuna cu Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier, sa manipuleze referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Intr-un alt dosar, Silaghi este suspectat ca ar fi primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache. Potrivit procurorilor, in cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi i-a cerut lui Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa. Silaghi s-ar fi angajat, in schimbul servicului cerut lui Iordache, sa intervina la functionari din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor), pentru ca institutia sa efectueze in termen platile aferente contractelor incheiate cu societatea Romstrade, dar si pentru continuarea derularii contractelor, desi termenele lucrarilor erau intarziate.

Iar in ianuarie 2016, Silaghi a dat declaratii la sediul DNA Oradea, timp de patru ore, in calitate de martor in dosarul fostului vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Govor.

Acum, fostul ministru ar avea statut de martor intr-un dosar de anvergura, despre care procurorii nu pot da inca detalii. Potrivit corespondentului ProTV Ovidiu Oanta, ar fi insa vorba despre un mare scandal de coruptie.
 

Citește și
Ovidiu Silaghi
DNA cere Parlamentului European ridicarea imunitatii lui Ovidiu Silaghi
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat
Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Instanta suprema i-a stricat week-end-ul lui
Instanta suprema i-a stricat week-end-ul lui "Niki Scorpion". "Eu, tiganul din Ferentari, trebuie sa merg in arest preventiv"

Deputatul Nicolae Paun a aflat sambata ca isi va petrece urmatoarele 30 de zile in arest preventiv, desi se considera nevinovat de faptele imputate de procurorii DNA

DNA cere Parlamentului European ridicarea imunitatii lui Ovidiu Silaghi
DNA cere Parlamentului European ridicarea imunitatii lui Ovidiu Silaghi

DNA cere Parlamentului European, prin intermediul Parchetului ICCJ, ridicarea imunitatii lui Ovidiu Silaghi, in vederea urmaririi penale a acestuia, pentru trafic de influenta, in dosarul de coruptie al lui Nelu Iordache.

Macovei: Fidel sloganului
Macovei: Fidel sloganului "impreuna pentru coruptie", PNL ii asigura o imunitate noua lui Silaghi

Europarlamentarul PDL Monica Macovei considera ca, prin trimiterea lui Ovidiu Silaghi in PE, PNL "tradeaza interesul national" si "trateaza cu dispret Parlamentul European".

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.