Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

S-au logodit in arest si acum vor sa fie liberi. Explicatia gasita de doi nemti, inchisi la Rahova pentru pedofilie

Embed:

Doi cetateni germani, arestati in vara pentru acuzatii de pedofilie, au cerut joi sa fie plasati in arest la domiciliu, deoarece s-ar fi logodit in spatele gratiilor si au nevoie de conditii mai bune si de intimitate.

S-au plans ca in penitenciarul Rahova este prea frig si trebuie sa stea infofoliti, iar apa calda e cu ratia.

Daniel Otto si Matthias Mundin sunt acuzati ca in ultimii doi ani ar fi practicat turismul sexual in Romania. Si-ar fi inchiriat o locuinta in Capitala unde batjocoreau copii de la un centru de plasament: baieti cu varste curinse intre 11 si 16 ani pe care ii ademeneau cu bani si telefoane si pe care i-ar fi drogat ca sa isi satisfaca poftele.

Cei doi cetateni germani sunt arestati preventiv inca din iulie, iar din noiembrie au fost transferati in arestul penitenciarului Rahova. Acolo s-ar fi logodit, iar vestea au facut-o publica joi, la Curtea de Apel Bucuresti in incercarea de a fi eliberati.

Pentru judecatorii de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti este o premiera cu adevarat inedita ca suspecti arestati preventiv sa ceara sa fie eliberati sau plasati in arest la domicliu invocand ratiuni sentimentale. Acuzatiile ce le sunt aduse sunt insa mult prea grave ca cererea lor sa fie intr-adevar acceptata.

Presupusii pedofili - unul de 34 de ani, celallt de 21 - s-au plans ca nu pot trai in inchisoare: ca e prea frig si trebuie sa stea imbracati, iar administratia inchisorii nu le asigura apa calda suficienta. Spun ca daca ar fi lasati in arest la domciliu ar avea mult mai multa intimitate.

Sefii Penitenciarului de maxima siguranta Rahova se arata surprinsi ca in ograda lor ar fi avut loc o asemenea logodna. spun ca in romania desi legaturile dintre barbati nu pot fi oficializate este dreptul celor doi cetateni germani sa ramana impreuna, atata vreme cat nu deranjeaza alti detinuti.

Despre situatia neobisnuita a celor doi suspecti au aflat si doua organizatii care lupta pentru drepturile minoritatile sexuale. Cei de la ACCEPT spun ca nu se amesteca in afacerile judiciare ale statului, iar cei de la Apador CH confirma ca in spatele gratiilor viata nu e deloc usoara.

Nicoleta Andreescu, Apador CH: Stim ca de regula, o persoana care isi asuma acest statut si solicita sa fie protejat este cazat separat pentru a se evita anumite probleme care pot interveni pentru ca exista mentalitatea de a discrimina pe acest criteriu.

Decizia judecatorilor a fost clara: locul presupusilor pedofili este in spatele gratiilor.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 7 Ianuarie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed