Decizie CNA: Emisia Antena1, intrerupta in prime time din cauza imaginilor cu Emil Boc

Emil Boc

CNA a decis, joi, sa suspende emisia postului Antena 1 pentru o durata de 10 minute, in intervalul 19.00-19.10, din cauza emisiunii "Un show pacatos".

In emisiune a fost difuzata o inregistrare in care Emil Boc apare nud, Consiliul considerand ca imaginile i-au incalcat viata privata a fostului premier.

Sanctiunea de intrerupere a emisiei Antena 1 timp de 10 minute a fost propusa de Ioan Onisei, vicepresedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), si a fost votata in unanimitate de membrii Consiliului.

Potrivit legislatiei audiovizualului, in cele 10 minute cat va fi intrerupta emisia Antena 1, pe post va fi difuzat un text pe care CNA il va redacta si in care va explica publicului de ce a luat aceasta decizie si ce puncte ale legislatiei au fost incalcate de televiziune prin difuzarea inregistrarii in care Emil Boc apare nud.

CNA nu a stabilit inca ziua in care Antena 1 trebuie sa isi
intrerupa emisia pentru 10 minute, in intervalul 19.00-19.10, insa foarte probabil acest lucru se va intampla vineri.

Citește și
caine
Imagini SOCANTE. Prezentatoare TV, atacata de cainele "invitat" intr-o emisiune LIVE
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Aceasta nu este pentru prima data cand Antena 1 va avea emisia oprita pentru 10 minute. In anul 2010, emisia televiziunii a mai fost suspendata de CNA, timp de 10 minute, din cauza emisiunii "Acces Direct", prezentata la momentul respectiv de Madalin Ionescu, in care au fost prezentate materiale cu tenta sexuala care implicau copii.

CRP a sanctionat cu "delimitare publica" Antena 1, membru al Clubului

Clubul Roman de Presa (CRP) a decis, joi, aplicarea sanctiunii de "delimitare publica" televiziunii Antena 1, membra a CRP, pentru imaginile cu fostul premier Emil Boc, difuzate intr-o emisiune a postului.

"Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) s-a autosesizat in aceasta saptamana in cazul «Emil Boc - Atena 1», pe care il considera ca fiind de incalcare a Codului Deontologic al CRP. Procedura de autosesizare este prevazuta in Statutul CRP. Membrii Consiliului de Onoare al CRP au decis sa aplice sanctiunea de «delimitare publica» postului TV Antena 1 - membru al CRP, pentru incalcarea articolului 4 din Codul Deontologic al Clubului", se precizeaza intr-un comunicat al CRP, remis agentiei MEDIAFAX.

CRP considera ca "utilizarea unor imagini cu o persoana publica aflata in cadru privat a incalcat principiul neintruziunii in viata privata si ca, in cazul mentionat, utlizarea acestor imagini nu poate fi justificata prin invocarea unui eventual interes public".

Doar in situatii cand "comportamentul privat al unor personalitati publice poate avea urmari asupra societatii, principiul neintruziunii in viata privata ar putea fi eludat", conform articolului 4 din Codul Deontologic al CRP, se precizeaza in comunicatul Clubului. "Consiliul de Onoare al CRP isi exprima ingrijorarea fata de aparitia unui asemenea precedent si considera ca aplicarea unei sanctiuni va preveni alt derapaj etic din partea postul TV Antena 1. De asemenea, CRP face un apel catre jurnalisti pentru respectarea normelor etice ale profesiei, atitudine mai mult decat necesara in contextul actual", se mai spune in comunicatul CRP.

Sanctiunile prevazute de CRP pentru nerespectarea Codului Deontologic sunt, conform regulamentului Consiliului de Onoare (cel care le stabileste): avertisment, delimitare publica, excludere. Articolul 4 din Codul Deontologic al Ziaristului elaborat de CRP prevede: "Ziaristul este obligat sa respecte viata privata a cetatenilor si nu se va folosi de metode interzise de lege pentru a obtine informatii sau imagini despre aceasta. Atunci cand comportamentul privat al unor personalitati publice poate avea urmari asupra societatii, principiul neintruziunii in viata privata ar putea fi eludat". TV Antena 1 este membra a CRP.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Editorial dur al lui CTP in scandalul Emil Boc, despre
Editorial dur al lui CTP in scandalul Emil Boc, despre "politicieni obsceni" si "Fese TV"

Dupa aparitia imaginilor cu Emil Boc gol la Antena 1, Cristian Tudor Popescu a avut o replica in stilul caracteristic, publicata in ziarul Gandul.

Imagini SOCANTE. Prezentatoare TV, atacata de cainele
Imagini SOCANTE. Prezentatoare TV, atacata de cainele "invitat" intr-o emisiune LIVE

O prezentatoare TV din Denver a fost muscata de fata de oaspetele sau, un caine dintr-o rasa agresiva.

Telespectatorii in stare de soc. Ce se intampla pe un ecran din spatele prezentatorului de stiri
Telespectatorii in stare de soc. Ce se intampla pe un ecran din spatele prezentatorului de stiri

Telespectatorii unui post TV au ramas de-a dreptul socati cand au vazut ce se difuza pe un ecran situat undeva in spatele prezentatorului de stiri, chiar in timpul unei dezbateri serioase. Ceea ce au vizionat erau imagini interzise minorilor.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.