Catalin Radu Tanase transmite din Franta, LIVE UPDATE: 48 de ore de cosmar. Criza ostaticilor a luat sfarsit

×
Codul embed a fost copiat

Corespondentul PRO TV Catalin Radu Tanase se afla in Paris si urmareste firul evenimentelor in urma carora, de joi dimineata, mai multe atacuri teroriste au fost comise pe teritoriul Frantei.

Il puteti urmari pe Catalin Radu Tanase si pe Twitter.

"Said si Sherif Kouachi ucisi aici la Dammerin en Goulle. Amidy ucis la Paris la Vincennes. Ostaticii eliberati. Criza ostaticilor a luat sfarsit", mai scris corespondentul ProTv.

"Toti cei trei teroristi au fost ucisi de GIGN antitero. Asalturile au fost simultane. 48 de ore de cosmar", a mai scris Catalin Radu Tanase pe Twitter.

"Se trage cu armament greu la tipografia unde teroristii Said si Sherif Kouachi au luat ostatici", a scris Catalin Radu Tanase pe Twitter.

Citește și
isis
Un lider al retelei teroriste Statul Islamic saluta masacrul de la redactia Charlie Hebdo: "Leii nostri au comis atacul"
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

"Plecati! Plecati! Indepartati-va!", au strigat politistii la cei care se aflau in zona in care sunt teroristii. De cateva ore, pe soseaua nationala 2 din Seine -et-Marne, la 40 de kilometri nord-est de Paris au loc scene dramatice.

Presupusii autori ai masacrului din redactia revistei Charlie Hebdo au fost incoltiti de trupele speciale. Politia si jandarmeria au izolat complet perimetrul si nu mai permit jurnalistilor si localnicilor sa circule. Elicoptere survoleaza zona, in conditii de ceata densa.

Corespondentul Catalin Radu Tanase se afla la Dammartin-en-Goële, locul in care se afla cei doi frati cautati de autoritatile franceze.

"Greu de crezut ca negocierile cu Said si Sherif Kouachi vor avea rezultate. Cred ca teroristii isi doresc a Big Exit!!", scrie Catalin pe Twitter.

Francezii s-au adunat pentru a doua noapte in Piata Republicii din Paris in semn de solidaritate cu victimele atacului terorist de la Charlie Hebdo.

"Am venit sa manifestam pentru libertatea expresiei, mi-am luat cei doi copii pentru a le explica , e important sa stie ce se intampla, sa inteleaga. Si noi suntem Charlie", a declarat o mama corespondentului Catalin Radu Tanase.

Francezii transmit lumii intregi ca nu e acceptabil sa omori in numele credintei, ca nu e normal sa frangi stilourile jurnalistilor.

"Am venit aici pentru a sustine libertatea de expresie, scrie si in Constitutia franceza, este vorba despre libertatea umana, e deplorabil ca exista oameni care omoara in numele credintei, nu se poate ierta asa ceva, suntem cu totii Charlie", a mai spus un domn aflat in Piata Republicii.

"Parisul, orasul iubirii si al luminii este cuprins de psihoza atentatelor teroriste. Este 11 septembrie al Frantei!" - scrie, din Paris, Catalin Radu Tanase, pe Twitter.

Cei doi frati algerieni teroristi - autori ai atacului de la sediul redactiei Charlie Hebdo - sunt si la aceasta ora de negasit pe teritoriul Frantei, insa operatiunea de cautare este in plina desfasurare. Fortele de ordine - nu numai cele care sunt prezente peste tot in locurile publice din Paris, dar si cele care participa efectiv la cautarea celor 2 teroristi - sunt absolut impresionante si se desfasoara pe absolut toate planurile, atat in capitala Frantei, cat si intr-un oras aflat la aproximativ 100 de km de Paris. Se merge pe orice pista, iar francezii nu vor sa se dea batuti. Au spus: "Nu vom ceda niciodata in fata violentei. Cine crede ca terorismul a invins ieri, aici la Paris, se inseala profund. Noi vom castiga, pentru ca avem de partea noastra democratia, libertatea, si stim cum sa luptam pentru a ne apara aceste valori".

A fost o noapte lunga si impresionanta la Paris. Corespondentul Pro TV Catalin Radu Tanase a fost in Place de la Republique, dar si la locul atentatului, si peste tot francezii au ridicat altare. In multe locuri sunt aprinse lumanari, insotite de drapele tricolore ale Frantei si, bineinteles, fotografii ale angajatilor redactiei Charlie Hebdo.

Zeci de mii de oameni din mai multe tari au iesit in strada joi noapte pentru a striga "Je suis Charlie". "Si eu sunt Charlie!" Nu ati omorat aceasta revista, chiar daca noi avem altfel de arme cu care luptam impotriva voastra, a fundamentalistilor, a teroristilor, a jihadistilor: stilouri sau pixuri, obiecte care, de altfel, au foist aduse drept ofranda la altarele ridicate peste tot, in Paris si in marile orase ale Frantei, dar si in alte orase ale Europei.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
"Libertatea este asasinata", "Barbarie" sau "Atac impotriva democratiei". Presa europeana, dupa atentatul terorist din Paris

Socul resimtit dupa sangerosul atentat impotriva saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo transpare joi in presa franceza si europeana, unde multe dintre publicatii prezinta un fond negru, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Un lider al retelei teroriste Statul Islamic saluta masacrul de la redactia Charlie Hebdo:
Un lider al retelei teroriste Statul Islamic saluta masacrul de la redactia Charlie Hebdo: "Leii nostri au comis atacul"

Un lider al retelei teroriste sunnite Stat Islamic in Irak si Siria a salutat atacul terorist care a vizat redactia Charlie Hebdo.

Executia caricaturistilor de la Charlie Hebdo. Au intrat in sedinta de redactie, i-au strigat pe nume si i-au impuscat in cap
Executia caricaturistilor de la Charlie Hebdo. Au intrat in sedinta de redactie, i-au strigat pe nume si i-au impuscat in cap

Teroristii i-au strigat pe nume pe caricaturistii revistei satirice Charlie Hebdo si i-au executat unul cate unul, impuscandu-i in cap, dezvaluie viceprimarul Parisului Patrick Klugman, intr-o declaratie facuta pentru postul american ABC News.

Filmul atentatului terorist din Franta, soldat cu 12 morti, care a indoliat o lume intreaga.
Filmul atentatului terorist din Franta, soldat cu 12 morti, care a indoliat o lume intreaga. "Am ucis Charlie Hebdo!"

Dupa New York, Madrid sau Londra, Parisul traieste drama unui atentat terorist. 12 oameni, in majoritate jurnalisti, extrem de cunoscuti in Franta, dar si 2 politisti, au fost ucisi intr-un atac socant asupra sediului publicatiei Charlie Hebdo.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.