Catalin Radu Tanase transmite din Franta, LIVE UPDATE: 48 de ore de cosmar. Criza ostaticilor a luat sfarsit

Ultima actualizare: 11-01-2015 07:04

Corespondentul PRO TV Catalin Radu Tanase se afla in Paris si urmareste firul evenimentelor in urma carora, de joi dimineata, mai multe atacuri teroriste au fost comise pe teritoriul Frantei.

Il puteti urmari pe Catalin Radu Tanase si pe Twitter.

"Said si Sherif Kouachi ucisi aici la Dammerin en Goulle. Amidy ucis la Paris la Vincennes. Ostaticii eliberati. Criza ostaticilor a luat sfarsit", mai scris corespondentul ProTv.

"Toti cei trei teroristi au fost ucisi de GIGN antitero. Asalturile au fost simultane. 48 de ore de cosmar", a mai scris Catalin Radu Tanase pe Twitter.

"Se trage cu armament greu la tipografia unde teroristii Said si Sherif Kouachi au luat ostatici", a scris Catalin Radu Tanase pe Twitter.

"Plecati! Plecati! Indepartati-va!", au strigat politistii la cei care se aflau in zona in care sunt teroristii. De cateva ore, pe soseaua nationala 2 din Seine -et-Marne, la 40 de kilometri nord-est de Paris au loc scene dramatice.

Presupusii autori ai masacrului din redactia revistei Charlie Hebdo au fost incoltiti de trupele speciale. Politia si jandarmeria au izolat complet perimetrul si nu mai permit jurnalistilor si localnicilor sa circule. Elicoptere survoleaza zona, in conditii de ceata densa.

Corespondentul Catalin Radu Tanase se afla la Dammartin-en-Goële, locul in care se afla cei doi frati cautati de autoritatile franceze.

"Greu de crezut ca negocierile cu Said si Sherif Kouachi vor avea rezultate. Cred ca teroristii isi doresc a Big Exit!!", scrie Catalin pe Twitter.

Francezii s-au adunat pentru a doua noapte in Piata Republicii din Paris in semn de solidaritate cu victimele atacului terorist de la Charlie Hebdo.

"Am venit sa manifestam pentru libertatea expresiei, mi-am luat cei doi copii pentru a le explica , e important sa stie ce se intampla, sa inteleaga. Si noi suntem Charlie", a declarat o mama corespondentului Catalin Radu Tanase.

Francezii transmit lumii intregi ca nu e acceptabil sa omori in numele credintei, ca nu e normal sa frangi stilourile jurnalistilor.

"Am venit aici pentru a sustine libertatea de expresie, scrie si in Constitutia franceza, este vorba despre libertatea umana, e deplorabil ca exista oameni care omoara in numele credintei, nu se poate ierta asa ceva, suntem cu totii Charlie", a mai spus un domn aflat in Piata Republicii.

"Parisul, orasul iubirii si al luminii este cuprins de psihoza atentatelor teroriste. Este 11 septembrie al Frantei!" - scrie, din Paris, Catalin Radu Tanase, pe Twitter.

Cei doi frati algerieni teroristi - autori ai atacului de la sediul redactiei Charlie Hebdo - sunt si la aceasta ora de negasit pe teritoriul Frantei, insa operatiunea de cautare este in plina desfasurare. Fortele de ordine - nu numai cele care sunt prezente peste tot in locurile publice din Paris, dar si cele care participa efectiv la cautarea celor 2 teroristi - sunt absolut impresionante si se desfasoara pe absolut toate planurile, atat in capitala Frantei, cat si intr-un oras aflat la aproximativ 100 de km de Paris. Se merge pe orice pista, iar francezii nu vor sa se dea batuti. Au spus: "Nu vom ceda niciodata in fata violentei. Cine crede ca terorismul a invins ieri, aici la Paris, se inseala profund. Noi vom castiga, pentru ca avem de partea noastra democratia, libertatea, si stim cum sa luptam pentru a ne apara aceste valori".

A fost o noapte lunga si impresionanta la Paris. Corespondentul Pro TV Catalin Radu Tanase a fost in Place de la Republique, dar si la locul atentatului, si peste tot francezii au ridicat altare. In multe locuri sunt aprinse lumanari, insotite de drapele tricolore ale Frantei si, bineinteles, fotografii ale angajatilor redactiei Charlie Hebdo.

Zeci de mii de oameni din mai multe tari au iesit in strada joi noapte pentru a striga "Je suis Charlie". "Si eu sunt Charlie!" Nu ati omorat aceasta revista, chiar daca noi avem altfel de arme cu care luptam impotriva voastra, a fundamentalistilor, a teroristilor, a jihadistilor: stilouri sau pixuri, obiecte care, de altfel, au foist aduse drept ofranda la altarele ridicate peste tot, in Paris si in marile orase ale Frantei, dar si in alte orase ale Europei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO