CNADNR s-a razgandit si nu va inchide A2 in plin sezon. Cand vor incepe lucrarile pentru tronsonul Drajna - Lehliu

Ultimul update: Joi 31 Martie 2016 07:04
Data publicarii: Luni 28 Martie 2016 14:56
Categorie: Actualitate

Compania de drumuri s-a razgandit si promite ca va lasa Autostrada Soarelui deschisa toata vara, dupa ce initial sugera ca o va inchide pentru reparatii in plin sezon.

Lucrarile vor incepe in septembrie, sustin acum oficialii, dar Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism ii roaga sa demareze in octombrie, ca sa nu sperie miile de turisti care vin si in septembrie la mare.

Cum era de asteptat, Agentiile de Turism au reactionat imediat cand au aflat ca intre Drajna si Lehliu ar putea avea loc reparatii in plin sezon estival. Chiar si Autoritatea Nationala a cerut sa nu se inchida A2.

"Tinand cont ca un numar mare de turisti se vor deplasa pe Autostrada A2, va rugam sa asigurati pana la inceputul sezonului estival 2016 finalizarea lucrarilor de reparatii si intretinere pe care le aveti in vedere pe acest tronson" - Autoritatea Nationala pentru Turism.

Initial CNADNR anunta ca licitatia pentru reparatia tronsonului intre Drajna si Lehliu ar incepe in curand si ar dura 120 de zile. Surse din cadrul companiei estimau ca lucrarile ar putea demara in luna iunie.

O situatie cat un banc: cati muncitori repara 42 de km de autostrada. Mii de gropi au rasarit pe A2 dupa ce s-a topit zapada

Dar astazi CNADNR a tinut sa precizeze oficial ca autostrada nu se inchide in perioada 1 mai - 1 septembrie. Si nici podul de la Agigea.

"A2 trebuie remediata si o vom face conform planului stabilit de catre Companie, incepand din luna septembrie" - directorul general al CNADNR, Catalin Homor.

Decizia nu este insa agreata de companiile de turism care spera sa lungeasca sezonul estival de pe litoralul romanesc pana in octombrie.

Alin Burcea, vicepresedinte ANAT: "Se poate lucra destul de bine si in octombrie. Sa inceapa lucrarile din octombrie. Noi avem programul pentru toti, avem programul stai 7 zile platesti 5."

Companiile de turism sunt nemultumite pentru ca, spun ele, in luna septembrie, 100 de mii de turisti ajung pe litoralul romanesc. Daca vor aparea restrictii de circulatie, aproape 30 de mii vor renunta la Romania si vor alege Bulgaria sau Grecia.

Daca autostrada intra in reparatii, circulatia va fi deviata pe vechiul traseu spre mare, DN3A, intre Lehliu si Drajna, iar soferii ar pierde inca o ora pe drum.

 

Comunicatul CNADNR din 28 martie:

In data de 23 martie 2016, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a emis un comunicat de presa prin care anunta alocarea fondurilor necesare pentru demararea lucrarilor de reabilitare pe Autostrada A2, tronsonul Drajna-Lehliu, pe o lungime de 40 km.

De asemenea, in acelasi comunicat de presa a fost punctat faptul ca pentru realizarea acestei lucrari de reabilitare este necesara organizarea unei proceduri de licitatie, care "ar putea dura conform prevederilor legale pana la 120 de zile, cel putin".

In fapt, prin declaratia sa, Domnul Catalin Homor, director general al CNADNR a mentionat ca este exclus ca traficul rutier sa fie afectat in perioada estivala si mai mult decat atat, nu a afirmat cum ca acest sector de 40 km va fi inchis circulatiei in perioada 1 mai - 1 septembrie 2016.

"Sunt indignat si consternat de ultimele informatii eronate, chiar cu buna stiinta, vehiculate in spatiul public prin care, din nou, este denigrata activitatea Companiei chiar de catre institutii ale statului. Am anutat alocarea unor fonduri pentru reparatiile atat de necesare la A2, (reparatii anulate si anul trecut tot la presiunea organizatiilor din turism) si de asemenea am anuntat ca aceste reparatii vor fi executate in urma procedurii de achizitie publica. Acest proces nu poate fi cuprins intr-un calendar foarte exact, tinand cont de momentul declansarii licitatiilor, de numarul de ofertanti, de numarul contestatiilor, etc... Dar, luand in considerare toate acestea, demararea lucrarilor se va face cu siguranta, cel mai devreme, in luna septembrie. Asigur pe toti cei interesati si implicati de dorinta CNADNR de a nu influenta traficul rutier pe autostrada A2 in perioada sezonului estival. Toate aceste afirmatii lansate in spatiul public au avut ca efect bulversarea opiniei publice. Repet, A2 trebuie remediat si o vom face conform planului stabilit de catre Companie, incepand din luna septembrie. Impreuna cu Politia Rutiera vom adopta un program de restrictii in functie de lucrarile programate, astfel incat in toamna sa reabilitam autostrada A2 cu un minimum de disconfort ", a declarat directorul general al CNADNR, Catalin Homor.

Autostrada Soarelui ar putea fi INCHISA in aceasta vara. Numai licitatia pentru lucrari poate dura trei luni

Autostrada Soarelui ar putea fi INCHISA in aceasta vara. Numai licitatia pentru lucrari poate dura trei luni

crima metrou dristor

Peste 4.700 de persoane cer Primăriei Capitalei să ia măsuri pentru protejarea călătorilor, după crima de la metrou

Suspecta crimei de la metrou ar fi fost abuzată. Presupusele mesaje scrise pe Facebook

Prințul Charles vine, sâmbătă, la București, pentru a participa la ceremoniile dedicate Regelui Mihai

Clopotele au răsunat în toată țara, în memoria Regelui Mihai

Sătenii din Mahriu trăiesc cu teama că locuințele lor s-ar putea surpa în orice clipă

Tânăr din Gorj, reținut după ce a furat 28 de geci care costau 1000 de euro fiecare

Castelul Peles

Sicriul Regelui Mihai, adus miercuri seara la București. Românii îi pot aduce un ultim omagiu

Ursul ”Clopoțel”, căutat de vânători pentru a fi omorât

Mesajul scris de Klaus Iohannis, în cartea de condoleanțe a Regelui Mihai

Ce au dezvăluit camerele de supraveghere în cazul crimei de la metrou, stația Dristor

O șoferiţă din Vaslui, beată criţă, a lovit cinci maşini parcate regulamentar. Cum s-a apărat în fața polițiștilor

Accident în Buzău, după ce directoarea unei școli a încurcat frâna cu accelerația. Opt răniți