Ministerul Educatiei a decis inchiderea scolilor din Capitala si 11 judete pe 7 si 8 februarie

×
Codul embed a fost copiat

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, a anuntat ca in zilele de 7 si 8 februarie scolile vor fi inchise in judetele Botosani, Braila, Calarasi, Ialomita, Iasi, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea si Bucuresti.

Cronologia evenimentelor, luni, 6 februarie

Ora 11:40: Conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a decis inchiderea tuturor scolilor, liceelor si gradinitelor din Municipiul Bucuresti, din cauza conditiilor meteorologice.

Cursurile vor fi suspendate in zilele de 6 si 7 februarie, se anunta intr-un comunicat al Inspectoratului.

09:24 Circulatia rutiera este inchisa pe 47 de drumuri nationale

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

- DN 1D Albesti – Urziceni

- DN 22 Ramnicu Sarat – Baile,

- DN 23A Gologanu – Ciorasti

- DN 23B Maicanesti – Ciorasti, DN 2C Costesti – Slobozia, DN 2N Bogza – Jitia

- DN 2R Jitia – Vintileasca

- DN 2B Buzau – Galati – frontiera cu Republica Moldova

- DN 11A Barlad - Onesti

- DN 2D Focsani – limita cu judetul Covasna-

- DN 2M Focsani – Odobesti – Coasa

- DN 23 Focsani – Braila

- DN 2L Tisita – Panciu

- DN 24 Tisita – Vaslui

- DN 2 limita judetului Ilfov - Adjud

- DN 25A Fundeni – Nanesti

- DN 2G Bacau – Comanesti

- DN 2F Bacau – Vaslui

- DN 5A in localitatea Izvoarele, intre kilometrii 22 si 25

- DN 28A Targu Frumos – Pascani

- DN 24C Vanatori – Radauti Prut

- DN 15D Piatra Neamt - Roman – Negresti

- DN 24A Murgeni – Husi

- DN 10 Buzau – Brasov

- DN 1A Valenii de Munte - Sacele

- DN 7C Curtea de Arges – Piscu Negru

- DN 71 Moroieni – Sinaia

- DN 22B Braila – Galati

- DN 24D Barlad – Cuca – Tuluceni

- DN 26A Oancea – frontiera cu Republica Moldova

- DN 2A Urziceni – Harsova

- DN 31A Oltenita – Manastirea

- DN 3A Lehliu – Fetesti

- DN 3B Calarasi – Fetesti – Giurgeni Vadu Oii

- DN 3 limita judetului Ilfov - Calarasi

- DN 4 limita cu judetul Ilfov – Oltenita

- DN 21 Braila – Slobozia – Calarasi

- DN 25 Tecuci – Sendreni

- DN 26 Galati – Oancea – Murgeni

- DN 31 Cuza Voda – Oltenita

- DN 41 Oltenita – Daia

- DN 1B Ploiesti – Mizil – Buzau

- DN 21A Baraganu - Tandarei

- DN 22A Cataloi - limita cu judetul Constanta

 -DN 22D Macin - Ciucurova

- DN 22E si DN 22F Horia - Nalbant

08:00 Din cauza vremii, elevii din aproape 2.700 de scoli vor sta astazi acasa, anunta Ministerul Educatiei. Cea mai grea situatie este in judetele Vrancea, Olt si Ialomita, unde sunt inchise toate scolile.

In judetul Buzau vor fi inchise toate unitatile de invatamant, cu exceptia celor din municipiul Buzau.

In judetul Calarasi vor functiona doar gradinitele si scolile generale din municipiul Calarasi si din Lehliu Gara, Oltenita, Fundulea si Budesti.

In functie de evolutia situatiei in fiecare judet, este posibil sa se hotarasca, pe plan local, si inchiderea altor unitati de invatamant.

Aceasta deoarece Ministerul Educatiei a cerut inspectoratelor sa ia toate masurile care se impun, pentru siguranta elevilor si a cadrelor didactice.

6:00: Sunt 43 de drumuri nationale blocate, la fel si Autostrada Soarelui, iar drumurile judetene inchise, total sau pe tronsoane, sunt cu zecile in judetele Galati, Braila, Ialomita, Vrancea, Buzau si Calarasi.

Traficul greu este de asemenea restrictionat si 4 puncte de la frontiera cu Bulgaria - Giurgiu-Ruse, Bechet-Oriahovo, Calafat-Vidin si Negru Voda-Kardam - sunt inchise.

De comun acord cu autoritatile din Serbia, s-a decis oprirea traficului si spre punctele de frontiera Portile de Fier I si Portile de Fier II.

Si ne asteapta, se pare, la o zi si mai grea pe soselele din Romania, pentru ca viscolul si ninsoarea vor atinge intensitatea maxima dupa ora 14.

Vrancea, Buzau, Ialomita si Galati sunt deocamdata judetele cele mai afectate de ninsori si de viscol. Multe drumuri nationale si judetene sunt inchise aici inca de duminica.

La iesirea din Maracineni, politistii au ordin clar: catre Moldova nu mai trece nimeni. Sunt sute de masini de la iesirea din Buzau pana acolo trase pe dreapta. Oamenii sunt nemultumiti, iar gandurile lor nu tocmai bune se indreapta in primul rand catre drumari pe care ii acuza ca nu si-au facut datoria.

La intrarea in Ramnicu -Sarat sunt nameti de doi metri inaltime si tot ce dau drumarii la o parte este readus de vant si pus la loc.

Politistii le-au explicat soferilor ca aceste masuri au fost luate pentru binele lor, insa oamenii sustin ca li se face o nedreptate.

Si la Galati, iesirile pe Drumul National 25, Drumul National 26 si Drumul National 22B, care face legatura cu Braila, au fost blocate, iar filtrele de politie au intors masinile din drum.

Poleiul a creat probleme si pe drumul care leaga Targoviste de Sinaia. Autoritatile vor astfel sa evite blocaje dupa cota 1000.

Si in judetul Braila toate drumurile nationale au fost inchise duminica noapte, din cauza ninsorii si a vantului care batea in rafale.

Singurii carora li s-a permis sa treaca au fost cei care au dovedit ca locuiesc in comunele limitrofe.

In functie de evolutia vremii, autoritatile vor hotara luni dimineata daca vor prelungi sau nu interdictiile de circulatie.

STAREA ACTUALIZATA A DRUMURILOR IN TIMP REAL.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesand pagina de internet www.cnadnr.ro.

LISTA trenurilor anulate!

CNADNR: Vezi aici situatia actualizata a starii drumurilor!

Cum sa circuli cu masina sau pe trotuar pe timp de iarna, ca sa nu te accidentezi

"Nu franati, daca simtiti ca masina aluneca, ci accelerati usor". Recomandarile lui Titi Aur

Cronologia evenimentelor, duminica, 5 februarie:

21:20 O ambulanta plecata, duminica seara, la un barbat cu afectiuni neurologice din satul Calugarei, comuna Orodel din judetul Dolj, a ramas inzapezita, in cele din urma echipajul medical ajungand la pacient cu un tractor.

20:00 Toate cele 200 de scoli din mediul rural din judetul Iasi isi vor suspenda cursurile, luni si marti, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului.

18:02  Cursurile vor fi suspendate, luni, in 1.195 de unitati de invatamant, in judetele Vrancea si Olt urmand sa fie inchise toate scolile, in timp ce in alte 22 de judete vor fi inchise pana la 300 de unitati, a anuntat, duminica, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

ora 17:49 Circulatia pe reteaua de drumuri nationale din judetele Galati, Braila, Ialomita, Vrancea, Buzau si Calarasi se inchide duminica, de la ora 18.00, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Saptesprezece unitati de invatamant vor fi inchise, luni, in judetul Ialomita, in conditiile in care exista doua drumuri nationale si 12 drumuri judetene inchise, iar 27 de localitati sunt izolate, din cauza caderilor abundente de zapada si a vantului puternic.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Ialomita, decizia inchiderii a 17 unitati de invatamant a fost luata pentru ziua de luni, iar suspendarea cursurilor s-ar putea prelungi in cazul in care se mentin conditiile meteorologice nefavorabile.

ora 17:36  Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au anuntat ca, potrivit unui ordin comun al Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Transporturilor, atunci cand sunt emise avertizari cod portocaliu sau cod rosu de ninsori si viscol se dispune inchiderea imediata a circulatiei.

ora 16:38 Toate unitatile de invatamant din Vrancea, judet care este practic blocat din cauza zapezii, vor fi inchise, luni, o masura similara fiind luata si in judetul Buzau.

Toate unitatile de invatamant din judetul Buzau, cu exceptia gradinitelor si scolilor generale din orasele Buzau si Ramnicu Sarat, vor fi inchise luni si marti, potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean, Florina Stoian.

ora 16:33 Traficul rutier este inchis pe DN 1D Albesti – Urziceni, DN 22 Ramnicu Sarat – Baile, DN 23A Gologanu – Ciorasti, DN 23B Maicanesti – Ciorasti, DN 2C Costesti – Slobozia, DN 2N Bogza – Jitia, DN 2R Jitia – Vintileasca, DN 2B Buzau –Vizireni, DN 11A Barlad - Onesti, DN 2D Focsani – limita cu judetul Covasna, DN 2M Focsani – Odobesti – Coasa, DN 23 Focsani – Braila, DN 2L Tisita – Panciu, DN 24 Tecuci – Tisita, DN 2 Focsani – Buzau, DN 25A Fundeni – Nanesti, DN 2G Bacau – Comanesti, DN 2F Bacau – Vaslui, DN 5A in localitatea Izvoarele, intre kilometrii 22 si 25, DN 28A Targu Frumos – Pascani, DN 24C Vanatori – Radauti Prut, DN 15D Roman – Negresti si DN 24A Murgeni – Husi, potrivit situatiei inregistrate pana la ora 16.00 si anuntate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

ora 14.30 - Circulatia este inchisa pe autostrada A2 intre Bucuresti si Lehliu, precum si pe 18 drumuri nationale, iar pe unele tronsoane de drum este restrictionat traficul greu, potrivit ultimei situatii anuntate de CNADNR.

Traficul rutier este inchis pe DN 1D Albesti – Urziceni, DN 22 Ramnicu Sarat – Baile, DN 23A Gologanu – Ciorasti, DN 23B Maicanesti – Ciorasti, DN 2C Costesti – Slobozia, DN 2N Bogza – Jitia, DN 2R Jitia – Vintileasca, DN 2B Buzau –Vizireni, DN 11A Onesti - Podu Turcului, DN 2D Focsani – limita cu judetul Covasna, DN 2M Focsani – Odobesti – Coasa, DN 23 Focsani – Braila, DN 2L Tisita – Panciu, DN 24 Tecuci – Tisita, DN 2 Focsani - Buza, DN 25A Fundeni – Nanesti, DN 2G Bacau – Comanesti si DN 2F Bacau – Vaslui, potrivit situatiei inregistrate pana la ora 14.00 si anuntate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Autostrada A2 intre Bucuresti si Lehliu este in continuare inchisa, putandu-se circula pe o ruta alternativa intre Bucuresti si Constanta, respectiv pe DN 3 Bucuresti - Lehliu, autostrada A2 intre Lehliu si Cernavoda, DN 22C Cernavoda - Murfatlar si DN 3 Murfatlar - Constanta.

Centrul Infotrafic a anuntat ca pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti carosabilul este acoperit cu un strat subtire de zapada (maxim un centimetru), in amestec cu material antiderapant. Pe autostrada A2, pe tronsonul deschis circulatiei Lehliu-Gara - Cernavoda se circula in conditii de lapovita si ninsoare, intre kilometrii 64 si 144 carosabil este acoperit cu un strat subtire de zapada, in amestec cu material antiderapant, iar intre kilometrii 144-160 carosabilul este umed.

Traficul greu este restrictionat pe patru drumuri nationale. Astfel, pe DN 2 Bucuresti - Urziceni - Buzau si pe DN 10 Buzau – Brasov este restrictionat traficul pentru masinile de peste 3,5 tone, iar pe DN 3A Lehliu - Fetesti si pe DN 1A Valenii de Munte – Brasov sunt restrictii pentru masinile de pentru 7,5 tone.

ora 14.15 Mai multe drumuri nationale din 16 judete ar putea fi inchise de duminica, ora 16.00, masura fiind luata pentru a permite interventia utilajelor de deszapezire, in conditiile in care va intra in vigoare o avertizare meteo de cod portocaliu.

Reprezentantii CNADNR au anuntat ca, potrivit unui ordin comun al Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Transporturilor, atunci cand sunt emise avertizari cod portocaliu sau cod rosu de viscol se dispune inchiderea imediata a circulatiei. Astfel, CNADNR a avertizat ca incepand de duminica, ora 16.00, exista posibilitatea inchiderii drumurilor nationale din 16 judete, respectiv Mehedinti, Olt, Dolj, Teleorman, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Arges, Dambovita, Ilfov si Prahova.

Drumurile vor fi inchise pentru a se putea interveni cu utilaje de deszapezire, astfel incat de luni sa fie redeschise treptat circulatiei. Imediat dupa ce vor fi inchise, Politia Rutiera si reprezentatii CNADNR vor inspecta drumurile inchise, astfel incat sa nu fie oameni si masini pe drum.

CNADNR si patronatele vor lua masuri pentru a tine deschise fluxurile de marfuri, astfel incat sa nu fie afectata aprovizionarea in judetele in care drumurile vor fi inchise. Totodata, s-a solicitat ca incepand de duminica, de la ora 14.00, din autogari sa nu mai plece pe trasee curse de pasageri, pentru a nu risca sa ramana inzapezite.

ora 13.00 - Circulatie inchisa pe DN 2 Focsani - Buzau si pe o portiune din DN 5A Adunatii Copaceni - Hotarele. Traficul pe cele doua drumuri a fost oprit in jurul orei 12.50, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Astfel, circulatia este inchisa pe autostrada A2 intre Bucuresti si Lehliu, precum si pe 16 drumuri nationale, iar pe unele tronsoane de drum este restrictionat traficul greu.

Traficul rutier este inchis pe DN 1D Albesti – Urziceni, DN 22 Ramnicu Sarat – Baile, DN 23A Gologanu – Ciorasti, DN 23B Maicanesti – Ciorasti, DN 2C Costesti – Slobozia, DN 2N Bogza – Jitia, DN 2R Jitia – Vintileasca, DN 2B Buzau –Vizireni, DN 11A Onesti - Podu Turcului, DN 2D Focsani – limita cu judetul Covasna, DN 2M Focsani – Odobesti – Coasa, DN 23 Focsani – Braila, DN 2L Tisita – Panciu, DN 24 Tecuci – Tisita, DN 2 Focsani - Buzau si o portiune de trei kilometri de pe DN 5A Adunatii Copaceni - Hotarele, potrivit ultimei situatii anuntate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Autostrada A2 intre Bucuresti si Lehliu este in continuare inchisa, putandu-se circula pe o ruta alternativa intre Bucuresti si Constanta, respectiv pe DN 3 Bucuresti - Lehliu, autostrada A2 intre Lehliu si Cernavoda, DN 22C Cernavoda - Murfatlar si DN 3 Murfatlar - Constanta. Centrul Infotrafic a anuntat ca pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti carosabilul este acoperit cu un strat subtire de zapada (maxim un centimetru), in amestec cu material antiderapant.

Pe autostrada A2, pe tronsonul deschis circulatiei Lehliu-Gara - Cernavoda se circula in conditii de lapovita si ninsoare, intre kilometrii 64 si 144 carosabil este acoperit cu un strat subtire de zapada, in amestec cu material antiderapant, iar intre kilometrii 144-160 carosabilul este umed. Traficul greu este restrictionat pe cinci drumuri nationale. Astfel, pe DN 2 Bucuresti - Urziceni - Buzau si DN 2 Maracineni – Ramnicu Sarat este restrictionat traficul pentru masinile de peste 3,5 tone, iar pe DN 10 Magura - Siriu, DN 3A Lehliu - Fetesti si pe DN 1A Valenii de Munte – Brasov sunt restrictii pentru masinile de pentru 7,5 tone.

Restrictiile pentru traficul greu au fost ridicate pe DN 1 Comarnic – Brasov si DN 71 Fieni – Sinaia.

Meteorologii au atentionat ca duminica, dupa ora 18.00, va intra in vigoare o avertizare cod portocaliu pentru sudul si sud-estul tarii, celelalte zone ramanand sub incidenta codului galben.

Ora 12:00 - a fost restrictionat traficul pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mare de 3,5 tone pe DN 2 Maracineni – Ramnicu Sarat.

Drumuri cu circulatia inchisa

1. A2 Bucuresti – Lehliu
2. DN 1D Albesti – Urziceni
3. DN 22 Ramnicu Sarat – Baile
4. DN 23A Gologanu – Ciorasti
5. DN 23B Maicanesti – Ciorasti
6. DN 2C Costesti – Slobozia
7. DN 2N Bogza – Jitia
8. DN 2R Jitia – Vintileasca
9. DN 2B Buzau –Vizireni
10. DN 11A Onesti - Podu Turcului
11. DN 2D Focsani – limita cu judetul Covasna
12. DN 2M Focsani – Odobesti – Coasa
13. DN 23 Focsani – Braila
14. DN 2L Tisita – Panciu
15. DN 24 Tecuci – Tisita

Drumuri cu restrictii de circulatie

-► DN 10, Magura – Siriu, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
-► DN 5B Ghimpati – Giurgiu, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
-► DN 2, Bucuresti – Urziceni - Buzau, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
-► DN 3A, Lehliu – Fetesti, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone;
-► DN 73C Curtea de Arges - restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
-► DN 1A Valenii de Munte – Brasov, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

-► Ora 03:00, au fost instituite urmatoarele restritii:

1. DN1 Comarnic – Brasov, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
2. DN 1A Valenii de Munte – Brasov, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
3. DN 71 Fieni – Sinaia, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

Drumuri cu circulatia inchisa:

1. A2, Bucuresti – Lehliu
2. DN 1D, Albesti – Urziceni
3. DN 22, Ramnicu Sarat – Baile
4. DN 23A, Gologanul – Corasti
5. DN 23B, Maicanesti – Ciorasti
6. DN 2C, Costesti – Slobozia
7. DN 2N, Bogza – Jitia
8. DN 2R, Jitia – Vintileasca
9. DN 2B Buzau –Vizireni
10. DN 11A Adjud - Podu Turcului
11. DN 5 Bucuresti - Giurgiu

Drumuri cu restrictii de circulatie:

-► DN 10, Magura – Siriu, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
-► DN 5B Ghimpati – Giurgiu, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
-► DN 2, Bucuresti – Urziceni - Buzau, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
-► DN 3A, Lehliu – Fetesti, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone;
-► DN 73C Curtea de Arges - restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
-► DN1 Comarnic – Brasov, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
-► DN 1A Valenii de Munte – Brasov, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
-► DN 71 Fieni – Sinaia, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

Sambata - 4 februarie

Ora 20:30 Traficul rutier este inchis pe:

DN 11A - Adjud-Podu Turcului

DN 1D Albesti - Urziceni

DN 22 Ramnicu Sarat - Baile

DN 23A Gologanul - Corasti

DN 23B Maicanesti - Ciorasti

DN 2B Buzau - Vizireni

DN 2C Costesti - Slobozia

DN 2N Bogza - Jitia

DN 2R Jitia - Vintileasca

Ora 18:36 In ultimele 24 de ore peste 300 de persoane fara adapost sau cu hipotermie au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la spitale sau in centrele sociale. 148 dintre acestea sunt in stare grava.

Ora 18:35 Autostrada Soarelui ramane inchisa pana la Lehliu. De la Lehliu la Cernavoda s-a deschis traficul de la ora 12 doar pentru autovehiculele de pana la 7,5 tone.

9 drumuri nationale sunt inchise si pe alte 6 circulatia e restrictionata. Probleme sunt si pe calea ferata. Astazi au fost anulate 80 trenuri, cele mai multe in Oltenia, Dobrogea si Moldova. 4 rute de cale ferata sunt si acum inchise. La Gara de Nord cea mai mare intarziere a fost de 400 minute pentru un tren Intercity care a venit de la Sofia.

Pe Otopeni, 2 curse au fost astazi anulate catre Amsterdam si Chisinau. Si pe Aeroportul Baneasa, 2 curse au ajuns cu intarziere.

Vestea buna e ca deocamdata pe aeroporturile din tara se decoleaza fara probleme.

Ora 16: Circulatia este inchisa pe autostrada A2 intre Bucuresti - Lehliu, precum si pe opt drumuri nationale, iar pe unele tronsoane de drum este restrictionat traficul greu, potrivit ultimei situatii anuntate, sambata, de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Traficul rutier este inchis pe:

DN 1D Albesti - Urziceni

DN 22 Ramnicu Sarat - Baile

DN 23A Gologanul - Corasti

DN 23B Maicanesti - Ciorasti

DN 2B Buzau - Vizireni

DN 2C Costesti - Slobozia

DN 2N Bogza - Jitia

DN 2R Jitia - Vintileasca

Ora 13:00 Ministerul Sanatatii anunta ca au existat 28 de victime ale gerului.

Ora 12:30 Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, sambata, dupa videoconferinta cu prefectii, ca aproximativ 30 de persoane au murit din cauza gerului.

Ministerul Sanatatii anunta, vineri, ca numarul deceselor inregistrate de la emiterea avertizarii de ger a ajuns la 24, ultimele doua decese fiind inregistrate in judetele Tulcea si Salaj.

Ulterior, autoritatile locale au anuntat ca un barbat a murit, cel mai probabil din cauza frigului, la Constanta, el fiind descoperit de politisti intr-un imobil dezafectat din oras.

Un alt barbat, in varsta de 57 de ani, a murit din cauza gerului la Cluj-Napoca, trupul acestuia fiind descoperit vineri, de medicii de la Ambulanta intr-o masina abandonata pe una din strazile din zona centrala.

Totodata, 312 persoane fara adapost si cu hipotermie au fost transportate, pana vineri, de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale.

Dintre acestea, 119 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgenta, preciza Ministerul Sanatatii.

Ora 11:00 - 9 drumuri nationale s-au redeschis circulatiei:

DN 1A Cheia – Sacele
DN 3 Lehliu - Călărasi
DN 2A Urziceni – Slobozia
DN 67C Novaci – Rânca
DN 61 Ghimpaţi – Găiesti
DN 5B Ghimpaţi – Giurgiu
DN 71 Fieni – Sinaia
DN 31 Curcani – Olteniţa
DN 41 Graca – Giurgiu

In judetul Valcea a aparut un nou pericol: 5 avalanse s-au produs in 4 ore si traficul pe Valea Oltului a fost inchis, spre nemultumirea soferilor.

Autoritatile au luat decizia de a inchide Drumul National 7, intre Vestem, in judetul Sibiu, si Pitesti, dupa ce au avut loc caderi masive de zapada, de pe versanti - in zona Calimanesti Brezoi.

DN7 a fost redeschis dupa curatarea carosabilului si asigurarea securitatii trecatorilor.

Situatia la ora 07:00:

22 de drumuri nationate inchise, plus autostrada A2.

A A2  (BUCURESTI - CONSTANTA)9+500-160+980

DN 1A  (Cheia-Sacele)

DN 1D  (Albesti Paleologu - Urziceni)

DN 2  (Bucuresti - Rm. Sarat)

DN 21A  (Baraganu-Tandarei)

DN 222 RAMNICU SARAT (BZ)-BAILE (BZ)

DN 23A  (Focsani-Gologanu)

DN 23B  (Maicanesti)

DN 24D  (Balabanesti)(GL)

DN 2A  (Slobozia-Urziceni)

DN 2B  (BUZAU-BRAILA)

DN 2C0+000-79+400COSTESTI (BZ)-PADINA (BZ)

DN 2N  (Bogza- Dumbraveni- Jitia )

DN 2R  (Jitia - Vintileasca)

DN 3  (Bucuresti-Calarasi)

DN 31  (Curcani-Oltenita)

DN 3A  (Lehliu - Fetesti)

DN 41  (Greaca - Giurgiu)

DN 61  (GAESTI- GHIMPATI)

DN 65A  (Rosiori de Vede - Turnu Magurele)

DN 67C  (Novaci-Ranca)2

DN 67D  (Baia de Arama - Baile Herculane)

DN 7D  (Cainenii Mici - Poiana)

Vineri - 3 februarie

22:30 Lista iesirilor din Bucuresti blocate

- DN2 Bucuresti -Buzau

- DN3 Bucuresti-Calarasi

- Autostrada Soarelui

- DN5 Bucuresti-Giurgiu

- Autostrada Bucuresti - Pitesti

22:25 Peste 50 de tiruri si camioane oprite la intrarea pe A1, la Pitesti, au fost aduse la Bucuresti de catre echipaje ale Politiei, insotite de drumari, in doua coloane.

Potrivit sefului Politiei A1, comisar-sef Emilian Buican, autostrada Bucuresti - Pitesti a fost inchisa, iar autovehiculele de tonaj greu au acces doar in coloana, insotite de echipaje de politie si de drumari.

"S-a plecat in coloane de la Pitesti, iar deplasarea s-a desfasurat fara probleme si fara incidente. In acest moment tirurile si camioanele sunt in apropiere de Capitala si vor fi insotite pana la punctul de la care traficul se desfasoara fara restrictii", a declarat Emilian Buican.

Circulatia este inchisa pe autostrazile A1 si A2, pe 23 de drumuri nationale si 56 de drumuri judetene, iar pe unele tronsoane de drum a fost restrictionat traficul pentru masinile de peste 3,5 tone, potrivit situatiei anuntate, vineri seara, de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

21:02 Lista drumurilor inchise

- DN 2 Bucuresti - Ramnicu Sarat

- DN 2R Jitia - Vintileasca (judetul Vrancea)

- DN 24D Barlad - Galati

-DN 23B Maicanesti - Ciorasti

- DN 22 Ramnicu Sarat - Braila

- DN 2C Costesti - Slobozia

- DN 1D Albesti Paleologu - Urziceni

-DN 23A Focsani - Gologanu

-DN 2N Bogza - Dumbraveni - Jitia

-DN 67C Novaci - Ranca

-DN 3 Bucuresti - Calarasi

-DN 2B Buzau - Braila

-DN 5 Bucuresti - Giurgiu

-DN 2A Slobozia - Urziceni

-DN 65 Pitesti - Slatina - Craiova

-DN 6 Alexandria - Caracal - Craiova - Filiasi - Strehaia - Drobeta Turnu Severin

-DN 56 Craiova - Calafat

-DN 56A Simian - Maglavit

-DN 65A Mirosi - Buzoesti si Rosiorii de Vede - Turnu Magurele

-DN 7 Pitesti - Vestem

-DN 4 Bucuresti - Oltenita

-DN 41 Oltenita - Giurgiu

-DN 31 Oltenita - Manastirea

-DN 61 Ghimpati - Gaesti

-DN 21A Tandarei - Baraganu

-DN 67D Baia de Arama - Herculane

-DN 1A Valenii de Munte - Sacele

-DN 3A Lehliu - Fetesti

18:13 Incident la iesirea din Capitala spre Pitesti. Un barbat a fost incatusat pentru ca nu a respectat avertismentele politistilor, care anuntau ca drumul e inchis din cauza vremii.

Acesta a insistat ca dorea sa ajunga acasa, undeva langa Bucuresti, in ciuda restrictiilor impuse. El a sarit chiar la bataie si a fost incatusat de politisti.

Politia insista pe langa soferi sa respecte restrictiile impuse si sa nu se aventureze pe drumurile inchise, deoarece risca sa ramana inzapeziti sau sa blocheze eforturile de deszapezire a drumurilor.

18:05 Lista drumurilor inchise

- DN 71 Fieni - Moroieni

- DN 65 Pitesti - Slatina - Craiova

- DN 6 Alexandria - Caracal - Craiova - Filiasi - Strehaia - Drobeta Turnu Severin

- DN 56 Craiova - Calafat

- DN 56A Simian - Maglavit

- DN 65A Mirosi - Buzoiesti

- DN 73D Maracineni - Mioveni

- DN 7 Pitesti - Vestem

- DN 4 Bucuresti - Oltenita

- DN 41 Oltenita - Giurgiu

- DN 31 Oltenita - Manastirea

- DN22 Ramnicu Sarat - Braila

- DN2C Costesti - Slobozia

- DN2B Buzau - Braila

- DN2 limita judetului Ilfov - Urziceni

- DN2A Urziceni - Malu

- DN2 Bucuresti - Buzau

- DN1D Albesti Paleologu - Urziceni

- DN2E85 Urziceni - Buzau - Ramnicu Sarat

- DN 23A Focsani - Gologanu

- DN 24D Barlad - Galati

- DN2N Bogza - Jitia

- DN2R Jitia - Vintileasca

- DN67 C Novaci - Ranca

- DN65A Rosiori de Vede - Turnu Magurele

- DN23B Maicanesti - Ciorasti

- DN2 Bucuresti - Urziceni

- DN5B Giurgiu - Ghimpati

- DN5 Bucuresti - Giurgiu

17:20 Un barbat in varsta de 57 de ani a murit din cauza gerului la Cluj-Napoca, trupul acestuia fiind descoperit, vineri, de medicii de la Ambulanta intr-o masina abandonata pe una din strazile din zona central.

Seful Serviciului de Ambulanta Cluj, Horia Simu, a declarat, vineri, ca barbatul a fost gasit decedat intr-o masina abandonata pe o strada din municipiul Cluj-Napoca, pe care o folosea ca adapost.

"Ambulanta Cluj a fost sesizata, vineri, cu privire la un barbat care se afla intr-o masina abandonata pe strada Emil Racovita din Cluj-Napoca. Acesta era decedat, a facut hipotermie din cauza gerului si a murit inghetat. Se afla in masina respectiva de cel putin 24 de ore. Acest caz este primul deces pe raza judetului Cluj din cauza gerului", a spus Simu.

17:00 Lista drumurilor inchise

N22 Ramnicu Sarat - Braila

DN2C Costesti - Slobozia

DN2B Buzau - Braila

DN2 limita judetului Ilfov - Urziceni

DN2A Urziceni - Malu

DN2 Bucuresti - Buzau

DN1D Albesti Paleologu - Urziceni

DN2E85 Urziceni - Buzau - Ramnicu Sarat

DN 23A Focsani - Gologanu

DN 24D Barlad - Galati

DN2N Bogza - Jiti

DN2R Jitia - Vintileasca

DN67 C Novaci - Ranca

DN65A Rosiori de Vede - Turnu Magurele

DN23B Maicanesti - Ciorasti

DN2 Bucuresti - Urziceni

DN5B Giurgiu - Ghimpati

DN5 Bucuresti - Giurgiu

Ce urmeaza dupa codul galben de viscol. Prognoza meteo pana marti

Directorul ANM: "Nu vor fi nameti ca in '54, pana duminica. De luni, nimeni nu poate spune ce va fi"

15:05 Sapte persoane aflate in doua autoturisme pe drumul national 302 Movilita - Rosiori - Dragoesti, din judetul Ialomita, care ramasesera blocate din cauza zapezii si viscolului, au fost salvate dintre nameti de catre drumarii si politistii rutieri.

14:55 Circulatia feroviara pe ruta Slobozia Veche - Urziceni este inchisa, vineri, din cauza viscolului, iar 37 de trenuri au fost anulate, informeaza CNADNR.

Unele dintre trenurile anulate circulau pe rutele Bucuresti Nord - Constanta, Bucuresti Nord - Tulcea, Bucuresti Nord - Galati, Galati - Urziceni, Urziceni - Slobozia, Medigia - Tulcea, Medgidia - Negru Voda, Urziceni - Ploiesti Sud.

Trenul 571 Bucuresti Nord - Galati, cu plecare la 6.25, circula pe ruta ocolitoare prin Buzau - Ploiesti Sud.

Trenul 572 Galati - Bucuresti Nord, cu plecare la 4.50, circula pe ruta ocolitoare prin Buzau - Ploiesti Sud.

Nameti de 5 metri si tancuri batatorind zapada. Iarna din 1954, cea mai grea din istoria Romaniei

14:55 Traficul pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa de peste 7,5 tone a fost restrictionat, vineri, pe A 2 Lehliu – Cernavoda si pe patru drumuri nationale, informeaza CNADNR.

Cele patru drumuri nationale sunt DN 3 Lehliu – Calarasi, DN 3A Lehliu – Fetesti, DN 22C Cernavoda - Murfatlar si DN 3 Murfatlar – Constanta.

Masura a fost dispusa de la 14.30.

14:55 Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta ca vineri, incepand cu ora 13.30, s-a inchis traficul pe DN 67C Novaci-Ranca, intre kilometrii 24 si 34, din cauza viscolului foarte puternic si a vizibilitatii reduse.

Potrivit unei situatii a CNADNR, circulatia este intrerupta pe A2, intre Bucuresti-Lehliu, din cauza viscolului, a ghietei si zapezii de pe carosabil.

De asemenea, traficul este intrerupt pe DN 1D (Albesti Paleologu - Urziceni); DN 2 (Urziceni - Buzau), DN 22 (Ramnicu Sarat si Baile-judetul Buzau); DN 23A (Focsani-Gologanu); DN 23B (Maicanesti - Ciorasti, judetul Vrancea); DN 24D (Balabaesi - Varlezi, judesul Galati); DN 2C (Costesti - Padina, judetul Buzau); DN 2N (Bogza - Dumbraveni - Jitia ); DN 2R (Jitia - Vintileasca).

13:45 Opt drumuri nationale sunt inchise din cauza viscolului si a zapezii. Acestea sunt

- DN 23A Focsani – Gologanu – Ciorasti,

- DN 2N Bogza – Dumbraveni – Jitia,

- DN 2 Urziceni – Buzau,

- DN 2R Jitia – Vintileasca (judetul Vrancea),

- DN 24D Barlad - Galati,

- DN 23B Maicanesti – Ciorasti

- DN 22 Ramnicu Sarat – Braila

- DN 2C Costesti – Slobozia

12:25 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca incepand cu ora 12:25, din cauza conditiilor meteo nefavorabile (zapada, viscol, vizibilitate extrem de redusa) a fost inchisa Autostrada Soarelui pe tronsonul Bucuresti –Lehliu.

11:57 Potrivit agentului Amalia Vladescu de la Biroul de Relatii cu Presa al Politiei Judetene Buzau, circulatia pe DN 2 (E 85) Buzau-Urziceni a fost inchisa in jurul orei 11.30, pentru ca in judetul Buzau ninge de mai multe ore, iar vantul viscoleste zapada.

09:54 Traficul rutier este intrerupt pe patru drumuri nationale, iar pe alte doua sunt restrictii pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, din cauza zapezii si a viscolului, in timp ce pe A1 si pe A2 se circula cu dificultate.

Centrul Infotrafic a anuntat ca circulatia este intrerupta, din cauza zapezii si viscolului, pe DN22 Ramnicu Sarat – Braila, DN2C Costesti – Slobozia, DN 24D Barlad – Galati si DN23B Maicanesti – Ciorasti, in judetul Vrancea.

Pe DN2(E85) Urziceni – Buzau a fost instituita restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Pe tronsonul Bucuresti – Urziceni se mentine restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

Restrictie de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone exista si pe DN2B Buzau – Braila.

Pe autostrada Bucuresti – Pitesti intre kilometrii 11 si 120 ninge abundent iar vantul puternic ingreuneaza activitatea utilajelor de deszapezire care actioneaza permanent.

Se circula cu dificultate si pe autostrada Bucuresti- Constanta, din cauza ninsorii si a viscolului. Intre kilometrii 30 – 36 vantul puternic care spulbera zapada, reduce vizibilitatea sub 100 de metri, pe alocuri chiar si sub 50 de metri.Intre localitatile Lehliu si Drajna ninge viscolit.

09:30 Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale din Romania ca incepand cu ora 09:00 s-a inchis traficul pe drumul national DN 24D Barlad - Galati. Conducatorii auto au la dispozitie ca ruta alternativa: DN 24A, Barlad – Murgeni, DN 26, Murgeni-Oancea - Galati.

Cronologia evenimentelor - joi - 2 februarie

18:46 Au inchis deja 10 dintre soselele care strabat tara, iar politistii sunt gata sa opreasca traficul pe autostrazi, imediat ce se instaleaza viscolul. Mesajul pentru noi toti este acelasi. Sa ramanem in case si sa nu ne aventuram inutil, daca nu avem cu adevarat o urgenta. Trebuie sa stiti, ca desi scapam de ger, se intorc precipitatiile din abundenta. La sfarsit de saptamana se va instala poleiul, care poate face ravagii.

Informatia a pornit de la comandamentul de iarna si a ajuns la echipajele de politie aflate pe drumul care leaga Bucurestiul de Urziceni.

Unii au uitat ca in urma cu o sapatama sute de semeni au ramas cu masinile in troiene si au insistat pe langa agenti sa ii lase sa treaca.

Evitati pe cat posibil sa plecati pe distante mari daca nu aveti treburi urgente. Daca vantul va bate cu mai mult de 30 de kilometri pe ora, deszapezirea este imposibila si nici un utilaj nu va ajunge la dumneavoastra ca sa va salveze .

Tocmai pentru ca momentele sinistre generate de primul val de viscol sa nu se repete politistii au inchis preventiv 10 artere rutiere si sunt gata sa blocheze si mai multe.

Acum 8 zile autoritatile au facut asta, dar prea tarziu. Ministrul Transporturilor crede ca tot oamenii au fost de vina.

Acum, sunt mii de politisti si jandarmi mobilizati in unitati, iar armata a pus deja la dispozitia autoritatilor locale 4.000 de oameni si 1000 de utilaje.

In paralel, 41 de trenuri au fost anulate, iar avioanele au decolat cu intarziere. Portul Medgidia a fost inchis, la fel si cateva canale de pe Dunare, unde 3 nave au ramas intepenite

ora 14.45 Cele zece drumuri care vor fi inchise sunt: DN3 (Bucuresti-Calarasi-Constanta), DN4 (Bucuresti-Oltenita), DN5 (Bucuresti-Giurgiu), DN5B (care leaga orasul Giurgiu de DN6), DN6 (Bucuresti-Timisoara), DN41 (Oltenita-Giurgiu), DN54 (Turnu Magurele-Caracal), DN55A (Bechet-Calafat), DN56 (Craiova-Calafat) si DN61 (Gaesti-Giurgiu), a anuntat intr-o conferinta Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

Autostrada Soarelui a fost redeschisa, insa se circula in conditii de iarna.

In prezent, CNADNR actioneaza cu 2.127 utilaje de deszapezire si dispune de 62.000 de tone de sare si 13.000 tone de nisip. In ceea ce priveste caile ferate, au fost anulate 41 de trenuri, o linie a fost inchisa, in trimp ce pe sinele ferate actioneaza 148 de utilaje de deszapezire.

Conform Ministerului Transporturilor, la Aeroportul Otopeni actioneaza 26 de utilaje de deszapezire, la Baneasa 8 utilaje, la Traian Vuia 11 utilaje si la Mihail Kogalniceanu 5 utilaje. Totodata, pe Dunare se afla trei nave de interventie, in zonele Galati, Tulcea si Sulina.

ora 13.00 Pe Autostrada A2, incepand cu ora 13:00 s-a redeschis circulatia pe tronsonul Bucuresti – Lehliu pentru toate categoriile de autovehicule.

ora 12.30 Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, potrivit Comandamentului Central de Iarna, la aceasta ora (13:00) circulatia este intrerupta, din cauza zapezii si viscolului, pe urmatoarele drumuri nationale:

- DN22 Ramnicu Sarat – Braila;

- DN2C Costesti – Padina;

- DN23B Maicanesti – Codresti, in judetul Vrancea.

Pe Autostrada A2, incepand cu ora 13:00 s-a redeschis circulatia pe tronsonul Bucuresti – Lehliu pentru toate categoriile de autovehicule.

Conform informatiilor primite de la dispeceratele de politie, din cauza ninsorii au fost impuse urmatoarele restrictii pentru traficul greu, in vederea evitarii blocajelor si pentru facilitarea interventiei utilajelor de deszapezire:

-pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, pe DN2B Vizireni – Braila;

-pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe DN2(E85) Bucuresti – Buzau.

Pe DN5 Bucuresti – Giurgiu restrictia pentru traficul greu a fost ridicata.

Pe A1 Bucuresti – Pitesti pe carosabil s-a format gheata intre kilometrii 49 si 86, iar stratul de zapada masoara intre 1 si 2 centimetri.

Totodata, conform informatiilor primite de la dispeceratele de politie, din cauza ninsorii au fost impuse restrictii pentru traficul greu, in vederea evitarii blocajelor si pentru facilitarea interventiei utilajelor de deszapezire.

ora 10.45 Circulatia a fost restrictionata, incepand cu ora 10.45, pe DN2, intre Urziceni si Buzau, si pe DN2C, pe tronsonul Slobozia - Amara - Tovarasia si Buzau, pentru autovehiculele care depasesc 7,5 tone, precum si pe DN5 Bucuresti - Giurgiu.

Soferii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum daca nu este absolut necesar. In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, soferii trebuie sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna si sa aiba lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, precum si sistem de climatizare-dezaburire functional.

In cazul in care traficul rutier se intrerupe din cauza zapezii, soferii sunt sfatuiti sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

Nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contraventie si se sanctioneaza cu retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 60 de zile si cu amenda de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei.

Soferii sunt obligati sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor cand carosabilul este acoperit cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

Sursa Foto: Trafficguide.ro

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Directorul ANM:
Directorul ANM: "Nu vor fi nameti ca in '54, pana duminica. De luni, nimeni nu poate spune ce va fi"

Meteorologii au emis o atentionare de cod galben de ninsori, viscol si polei in intreaga tara. Avertizarea intra in vigoare astazi, de la ora 10:00, si este valabil pana duminica, la ora 20:00.

Recomandări
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.