"Am curajul si credinta sa fiu presedintele romanilor". Victor Ponta si-a lansat candidatura, de ziua lui, pe National Arena

×
Codul embed a fost copiat

In ziua in care implineste 42 de ani, Liderul PSD, Victor Ponta si-a lansat candidatura la sefia tarii pe arena nationala.

Social-democratii au chemat la eveniment peste 70 de mii de membri si simpatizanti, intr-o atmosfera festiva, si au dorit sa fie cea mai mare adunare a unui partid de la revolutie incoace. "Sunt pregatit, am curajul si credinta sa fiu presedintele romanilor", a declarat Victor Ponta.

Peste 70 de mii de membri si simpatizanti ai PSD au umplut pana la refuz arena nationala. Inainte de discursuri politice, oamenii au ascultat un mini concert. Apoi- imnul national.

Cum a intrat in obiceiul partidului de cand este condus de Victor Ponta, nu au fost multe discursuri. Pe o plasma uriasa, au rulat imagini inclusiv de la infiinatarea USL, dar si cu evenimentele la care liderul PSD a mai fost in ultima vreme.

Invitat special la eveniment, primarul Capitalei i-a atras atentia sefului PSD sa nu uite de unde a plecat in cazul in care va castiga alegerile.

Citește și
Victor Ponta
Victor Ponta a depus la BEC listele cu sustinatori si a intrat oficial in cursa pentru cea mai inalta functie din stat
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

"Draga Victore, sa nu uiti, cand vei ajunge conducatorul acestei tari, cand vei depune juramantul, calauza si principiu sa-ti fie, in palatul celor care carmuiesc, sa fii mereu de partea celor carmuiti", a spus Oprescu.

Foarte multe aplauze a primit si liderul social-democratilor de la Constanta. Radu Mazare a venit la Bucuresti inconjurat de domnisoare.

"Nu sunt inca toate membre de partid, ca nu au 18 ani, dar vor fi", a spus Mazare.

La fel ca si la alegerile pentru parlamentul european din primavara, sloganul PSD in aceste alegeri va fi "mandri ca suntem romani". De altfel, scena pe care s-a urcat Victor Ponta a avut elemente stilizate din Coloana Infinitului a lui Constantin Brancusi, iar in tribune au fost intinse afise cu acelasi mesaj.

Ponta: "La 42 de ani, ma simt pregatit sa fiu presedintele romanilor"

"Azi la 42 de ani vreau sa va spun ca ma simt pregatit, am curajul, am increderea, credinta, impreuna cu dumneavoastra, ca pot fi presedintele romanilor, ca putem sa facem acea mare schimbare pe care o asteptam. Vreau sa fiu presedintele romanilor care vor sarbatori 100 de ani de la marea unire", a spus Ponta.

El le-a spus participantilor la evenimentul de lansare ca este recunoascator pentru faptul ca social-democratii au avut incredere sa-l aleaga presedinte al partidului la 37 de ani si ca romanii au avut incredere sa fie premier la 39 de ani.

"Vreau spun cat sunt recunoscator pentru ca la 37 de ani ati avut incredere sa ma alegeti in fruntea PSD, partid pe atunci infrant, care isi pierduse speranta. Am fost impreuna, uniti si am castigat toate bataliile. O vom castiga si pe cea din 16 noiembtrie, o batalie pentru Romania', a spus Ponta.

"Vreau sa multumesc romanilor care la 39 ani au avut incredere sa fiu celmai tanar premier din Europa, premierul unei tar distrusa economic si social, fara incredere, fara speranta. Impreuna am imdreptat lucrurile rele, am facut multe lucruri bune, am aratat ca romanii pot sa aiba grija unii de altii, pot sa traiasca in tara lor" asa cum isi doresc, a adaugat Ponta.

Cum arata un bilet la "meciul" lui Ponta pentru prezidentiale

Galeria lui Dinamo e in public

Galeria lui Dinamo imbracata cu tricouri UNPR ii pregateste o coregrafie speciala prezidentiabilului Ponta ca la marile derbyuri. Sustinatorii UNPR sunt amplasati la peluza opusa scenei de pe care va vorbi premierul. Printre cei de la UNPR, Elias Bucurica, liderul galeriei lui Dinamo. Bucurica si-a adus ultrasii la mai multe reuniuni de partid in ultimii ani, fiind „afiliat” cercului lui Gabriel Oprea-Neculai Ontanu.

Peste 70.000 de oameni sunt asteptati

Dupa cum si-au dorit liderii PSD, evenimentul se doreste unul fastuos. 

Ponta a vrut ca de ziua lui sa se lanseaza la sefia tarii in prezenta a peste 70.000 de membri si delegati ai partidului din toata tara. Este cel mai fastuos eveniment organizat de vreun partid politic de la Revolutie incoace.

Vor sa depaseasca prin prezenta lansarea USL din 2012, atunci au cheltuit peste 114.000 de euro

Angajatii RATB, invitati la o "excursie" pe Arena Nationala, in ziua lansarii candidaturii lui Victor Ponta

Angajatii RATB au fost invitati, printr-un anunt lipit la autobaza Obregia, sa participe la o "excursie pentru vizitarea" Arenei Nationale, organizata sambata, cand Victor Ponta isi va lansa acolo candidatura pentru Cotroceni.

Conducerea si sindicatul RATB neaga orice implicare in acest demers.

"Sambata, 20.09.2014, la ora 15.00, se va organiza o excursie pentru vizitarea Stadionului National 'Lia Manoliu'. Pentru ca transportul se face organizat, doritorii se vor inscrie pe listele existente la Statia de Miscare si Atelierul de intretinere pana vineri, 19.09.2014, ora 7.00", a fost textul anuntului lipit, in aceasta saptamana, pe geamuri de la autobaza Obregia a Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB).

Contactati de Mediafax, reprezentantii regiei au negat orice implicare a institutiei in organizarea deplasarii la stadion. "RATB nu se implica in astfel de actiuni si nu ia parte la ele.

De altfel, cand a fost cautat, vineri, un astfel de afis, nu a mai fost gasit", a declarat purtatorul de cuvant al RATB, Constantin Tobescu.

La randul sau, liderul de sindicat Mircea Ionescu a subliniat ca "excursia" la National Arena nu este organizata nici de conducerea RATB, si nici de sindicalisti.

"A existat un singur afis, lipit la autobaza Obregia, probabil de unii colegi, simpatizanti ai PSD. In weekend sunt liberi sapte-opt mii de salariati ai nostri, iar restul lucreaza. In timpul liber, fiecare face ce vrea, nu i se poate impune unde sa mearga", a spus Ionescu.

Liderul de sindicat a adaugat ca pentru evenimentul electoral care va avea loc pe Arena Nationala "nu s-a cerut autobuze" de la RATB, pentru transportarea unor manifestanti.

Evenimentul de lansare a candidaturii pentru Cotroceni a lui Victor Ponta are loc sambata, de la ora 16.00, pe Arena Nationala din Capitala.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Victor Ponta, intrebat daca a fost ofiter acoperit:
Victor Ponta, intrebat daca a fost ofiter acoperit: "Daca as fi fost, trebuia sa va spun tot, nu?"

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a fost intrebat intr-un interviu daca a fost ofiter acoperit al unui serviciu roman de informatii.

Victor Ponta a depus la BEC listele cu sustinatori si a intrat oficial in cursa pentru cea mai inalta functie din stat
Victor Ponta a depus la BEC listele cu sustinatori si a intrat oficial in cursa pentru cea mai inalta functie din stat

Victor Ponta intra oficial in cursa pentru presedintie. Liderul social democrat este primul dintre candidati care a depus listele cu sustinatori, miercuri dupa-amiaza, la Biroul Electoral Central.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.